Šta je novo?

Energetika

Sad ce Dragan da nam kaze da je to normalno, da se svi zaduzuju, da je to investicija u buducnost i da ce telekom to lagano da vrati...
 
Prvo ne može bilo kakva firma da uošte dodje na EU berzu i izdaje obveznice, tj. traži kapital za svoje hartije od vrednosti. Pre toga mora da dobije odgovarajući rejting od ovlašćene agencije što podrazumeva proveru svih podataka firme.

Što se tiče nekih "domaćih tajkuna", nemam ništa protiv da oni kupovinom obveznica kreditiraju Telekom i sve ostale naše kompanije. A, zašto se Telekom zadužuje može da se pročita u članku.

 
Poslednja izmena:
Znači vrhunski uspeh, vredan PR tekstova po medijima, je to što nam treba novac, a neko hoće da nam ga da?
Ponoviću,
ne reče Lučić zašto se uopše zadužuju kad su tako profitabilni i isplaćuju dividende? Po kojoj kamati? Nije važno, bitno da ima neko ko hoće da nam da?
 
Па не иде то тако. И најбоље фирме користе изворе финансирања.
 
Ambasador Nemačke u Srbiji Tomas Šib kazao je da Nemačka i EU očekuju od Srbije da se priključi sankcijama Unije Rusiji, jer je Beograd na putu ka EU, "a EU je i zajednica vrednosti, imamo zajedničke vrednosti i zajedničku spoljnu politiku, i pitanje da li će se priključiti merama Unije je povezano sa tim". Dodaje da je Nemačka veoma svesna energetske zavisnosti Srbije od Rusije, baš kao i njegova zemlja, i da u ovoj oblasti "želimo da pružamo podršku Srbiji, svesni toga šta to znači osloboditi se energetske zavisnosti". Ukazuje da je "težište podsticanje vetroparkova, povećanje energetske efikasnosti, smanjenje energetske potrošnje, još više ćemo to podsticati u narednom periodu u međusobnoj saradnji".
 
and-here-we-go-joker.gif

Hrana je vec preskupa. A tek ce da ode u tri lepe kad prodju izbori. I ona i sve ostalo. Cenim da nas ocekuje i poskupljenje struje, da se pokriju troskovi i p....rije sto pecenjarska svinja napravi.

Za to vreme, Pecenjar "kaznjen" isto kao svojevremeno i Keramicar - novom pozicijom. A racun za njegove svinjarije, platice kao i uvek - narod.
 
Povećanje cene struje uvek dolazi posle grejne sezone i počektom leta, pa to nije nikakvo iznenadjenje. Ali, samo u naslovu piše da će ono biti "veliko", jer nijedan sagovornik u članku to nije rekao.
Ako i bude to će biti sigurno manje do 10%, jer se uvek ide u postupno povećanje.
 
Uvek i danas nije isto. Nije svake zime evropa na ivici svetskog rata i energetske krize.
 
....od kojih je jedna najveća svetska nuklearna sila i najveći distributer energenata za Evropu a drugu podržava NATO i pridružene svetske sile . Osim toga jedno sasvim uobičajeno proleće.
Čak i ako isključimo svetsku nestabilnost, naš sistem je ove godine štetovao pola milijarde evra, a to isto neko mora da plati. Tako da je ova godina sve osim normalne i samo naivan čovek može da bude siguran da je sve OK.
 
Poslednja izmena:
Ratuje se u jednom manjem delu Ukrajine i to sigurno neće preći u "svetski rat", a to nema nikakve veze sa povećanjem cene struje u Srbiji.
 
Naravno da se dozira poskupljenje struje, da ne bi bilo odjednom pa da narod pobesni i izgube se politicki poencici. Kao sto se i cene hrane dizu postepeno. Kuvanje zabe. 10% po 10% po 10%...

Ali poskupljenje struje je uvek najgore zato sto sa sobom povlaci poskupljenje svega ostalog. Znaci imamo postojeca poskupljenja hrane, nekretnina, gradjevinskih materijala, goriva, metalnih proizvoda (primera radi, drzac za peskir 2.000 din, faking merdevine od 2 stepenika 4.000 din)... a sad cemo da dobijemo i poskupljenje struje. Koje ce onda ponovo da jos vise podigne sve gore nabrojano.

Nije mi dobro kad vidim koliko nam je dobro.
#SvetNamZavidi #EkonomskiTigar #ZlatnoDoba
 
Поскупљење струје се дешава након зиме јер тада долази до смањења потрошње па се у апсолутном изнсу и не примети поскупљење.
 
I da, nije bitno da li poskupljenje necega u Srbiji zaista ima veze s nekim desavanjem u svetu ili ne. Bitno je u sta se narod ubedi i koji izgovori se serviraju. I koliko narod to proguta.

U Srbistanu su vlasti i mocnici uvek imali dijapazon blesavih izgovora za sve. Zapali se Australija - poskupi ulje u Srbiji. Bombardovan rezervoar nafte u Siriji - naftasi u Srbiji brze bolje dodaju jos koji % na cenu. Otopi se glecer na Aljasci - poskupi grejanje u Srbiji.

Tako zvuce price i izgovori koji se ovde serviraju narodu i narod sve to guta. Naravno da ce pre ili kasnije i rat u Ukrajini posluziti kao izgovor za nesto. Uostalom, iz njega je vec vrstacki stvorena nestasica metala. Uporedite cene metalnih proizvoda od letos i sad.
 
Poslednja izmena:
Поскупљење струје се дешава након зиме јер тада долази до смањења потрошње па се у апсолутном изнсу и не примети поскупљење.
Povećanje cene struje uvek dolazi posle grejne sezone i počektom leta, pa to nije nikakvo iznenadjenje
Dobro je, u redu je, ajde sad malo odmorite od botovanja.
 
Ne moram da budem moralna policija, takvi kao vi se vide iz aviona i gade se svakom iole pristojnom coveku
 
Poslednja izmena:
Ja da ne živim u Srbiji pomislio bih da smo energetski gigant. Nista na svetu ne moze da nas poljulja.
 
Опа нови члан моралне полиције
On je stari član, dugogodišnji. . koji je ovde postavio članak o "velikom" povećanju cene struje i sada običnim političarenjem troluje temu.

Možda je i "plaćeni aktivista", jer na svakoj temi traži obračun sa "protivnikom".
 
Poslednja izmena:
Mozete da se vadite i izmotavate koliko hocete, provaljeni ste na keca. Samo botine ili potpuni debili mogu u Srbiji, na vec postojece krize, inflacije i poskupljenja, da brane poskupljenje i struje.
 
Vrh