Šta je novo?

Bahato parkiranje, bahati vozači i malograđanština

Na zalost, mislim da taj deo nije pokriven kamerama, to je ovaj ovde deo https://www.google.com/maps/@44.782...wT7ZcucZFDjJ_J8iWi0g!2e0!7i13312!8i6656?hl=sr
tu sam sigurno jedno 3 puta video da skrenu na trotoar i da obidju celu kolonu a nikad pandure nisam video da tu negde stoje i da ih zaustavljaju, cak su lepo utabali deo gde skrecu na trotoar, ne prelaze preko velikog ivicnjaka.

Ovde sma isto vise puta video da idu na trotoar i da obilaze kolonu al isto tako sam bar jedno 3,4 puta video pandure gore koje iste te zaustavljaju. https://www.google.com/maps/@44.776...-NNDE_vD-206tIYzqs8g!2e0!7i13312!8i6656?hl=sr
 
Taj deo je katastrofa svakog vikenda (a verovatno i ostalim danima) i neće se porpaviti situacija dok se ne ukinu semafori i napravi onaj projekat koji će zameniti postojeću kiflu.
 
Požeška danas, nije moja fotka, iz Viber grupe je

IMG-55449ade9e95bf6138dfc7235cd437b7-V.jpg
 
Ja viđam nešto slično, a to je da ako postoje dva parking mesta za invalide jedno do drugog - bahati pametnjaković stane tačno između na šrafiranu površinu koja mora da bude slobodna.

Koja se logika krije iza takvog ponašanja, kao i ovog sa Trejsijeve slike - ne mogu ni da zamislim.
 
To mi je jasno kada parkira na običnim mestima, ali da to radi na mestima za invalide...

Vrv misle da nikome ta mesta ne trebaju jer su skoro uvek prazna.
 
Oni nešto da misle ne bi tu parkirali. Mesta za invalide su odmah pored ulaza, pa bahata gospoda tu parkira da ne bi slučajno napravila koji korak više.
Inače ovo za ogrebotine je najveći problem u tržnim centrima. Bukvalno se ne možeš vratiti bez neke packe na kolima.
 
Jedino sporno na ovim slikama je odsustvo bmw zastitnog znaka.

Inace u Australiji pauk je privatizovan, odnosno te usluge vrse privatne firme koje imaju procenat od odnesenog auta, tako da 5-6 kamiona u jednom bulevaru samo ceka da krene spic (buduci da odredjene ulice dozvoljavaju parkiranje u traci do trotoara osim od 16-18h kad je spic i kad mora da je sve prohodno) da krenu da odnose vozila. Tako nesto bi valjalo i u Beogradu organizovati. Pozoves, dodju, slikaju, odnesu, svi srecni.
 
Zašto bi to radili i kako to mogu da kontrolišu?

Šta, parkiram, uđem u tržni centar, i izađem i odem gde sam naumio i ne mogu mi ništa.

Sistem kod nas sa rampama je sasvim OK, plus što bih dodao da parking bude besplatan ako potrošiš 500 dinara u TC (lako se to implementira sa QR na računu u svim radnjama u TC.

Ko nema račun, plaća 100 dinara po satu i svi srećni.

Tako je i bilo jedno vreme u nekim tržnim centrima, ne znam zašto su odustali od toga.
 
U TC Raicevoj imas dva sata besplatno na ukupan zbir racuna preko 3000 din.
Sa 500 din favorizovaces prehrambene prodavnice ako bi se stavilo 1500/2000din moze vise prodavnice da udje u igru.
 
Da ga ne ogrebe neko. Legit info, pitao jednog lika sa sličnim ponašanjem.
Da ga ne ogrebe a? Trebalo bi mu kantu belog jupola prosuti preko sofersajbne i haube. I najveci krimos bi zaplakao od tuge i nikad vise ne bi pomislio da tako parkira
Ili makar milksejk od vanile (bila je slika u ovoj temi cini mi se) i na taj nacin poslati "poruku" jer oni samo taj recnik razumeju
 
Oni nešto da misle ne bi tu parkirali. Mesta za invalide su odmah pored ulaza, pa bahata gospoda tu parkira da ne bi slučajno napravila koji korak više.
Inače ovo za ogrebotine je najveći problem u tržnim centrima. Bukvalno se ne možeš vratiti bez neke packe na kolima.
Pa kada malo bolje razmisliš, on se i parkirao na mesto koje je rezervisano za njega, zato što je invalid u mozak. :)
 
Lagano je prošao "kroz" ljude koji su čekali na pešačkom jer im je bilo crveno na semaforu.
 
Što je najgore ovde pauk ne može da ga digne zbog saobraćajnog znaka. Tako da će mu evenutalno stići kazna ako ga je snimilo "Oko", što očigledno ne predstavlja ozbiljan udar na budzet bahatog vlasnika.
 
Nema potrebe da se troše resursi Pauka. Redovne kazne, plus eksponencijalan rast za svaki naredni prekršaj. Prva kazna 5000, druga, 10000, treća 20000, četvrta 40000... pa da vidimo kako će da izdrži posle 10-e kazne.

"samo" je potrebno da Komunalci rade svoj posao i da svaki prekršaj ovog tipa kazne čim vide.
 
Vrh