Šta je novo?

Gradska magistralna saobraćajnica Novi Beograd - Surčin

Ја сам свестан да ово нијеуско везано за саму саобраћајницу али јесте за Виноградску чији су станри активни овде улицу па бих молио ако неко може да погледа моју објаву и да ми савет или помоћ, Хвала

https://forum.beobuild.rs/threads/vinogradska-ulica.2926/post-921458
 
Slike su od červrtka predveče. Vidi se trasa oko aerodroma, naravno, mašina i radova nigde, tj. sa te visine nisu bili vidljivi.


slika 7.jpg
SLike iz aviona
slika 1.jpg
slika 2.jpg
slika 3.jpg
slika 4.jpg
slika 5.jpg
slika 6.jpg
 
хоће ли бити веза те саобраћајнице и саобраћајнице ка аеродрому?
 
Отприлике не праволинијски нажалост.
 
Ma pusti ti to.... znam ja obećanja 🤣
Malo mi brine što sada prilaze gusto naseljenom području, ako se ne varam, pa opet eksproprijacija moze biti problem, to je dilema
 
Ja ne znam dal ima koji objekat da se rusi, mozda nesto malo. Uglavnom su njive. Mada ako racunamo sirina npr 50m x 1,5km = 7,5 hektara na NBg, znaci vrednost preostalog za trasiranje je u desetinama miliona evra, verovatno jeste najskuplja eksproprijacija trenutnih autoputeva u Srb racunajuci po m2.
 
Znači na cenu od 70,5 miliona evra za saobraćajnicu od 7,9 km treba dodati još nekoliko 10-ina miliona evra za eksproprijaciju. Dok u isto vreme za završetak saobraćajnice T6 ima da čekamo još koju deceniju, jer grad nema para.
 
Ima napretka, ali ima i naznaka problema.
Snimak ekrana 2022-02-17 103002.jpg

Iskoristio sam lepo praznično vreme i obišao gradilište. Iako je bio državni praznik, nekoliko mašina je radilo punom parom u zoni obeleženoj crvenim krugom. Međutim, tik ispred njih, dve kuće koje su takođe vidljive u označenom krugu i dalje nisu iseljene - moguć zastoj u eksproprijaciji? S druge strane, objekti u plavom kvadratu su u fazi rušenja...
 
Све ми се чини да је на почетку ових радова министар Тома председнику спомињао неки гасовод који је на траси на шта је председник одмахнуо у фазону ово ће потрајати.
 
Zaboravih da javim, bio sam i ja pre 5-6 dana u izvidnici, zaključci slični kao Bežaninac. Jedino što za kuću u crvenom krugu sa slike gore, ako se dobro orijentišem, mislim da sam video takođe skinutu stolariju, kao da je i ona u pripremi za rušenje, na isti način kao objekti u plavom paralelogramu. Kada sam ja bio nije bilo radova na gradilištu, samo čuvar koji se nešto mrštio na moje pitanje da krenem trasom, pa nisam.

Ono što mene zbunjuje je što nema radova na samoj trasi (to se i vidi na slici gore), a trasirana je potpuno ova ulica pored (bar deluje kao ulica)... Treba obići opet.
 
Koliko sam ja shavatio oni su tacno sada dosli do odvajanja ka Vojvodjanskoj i Jurija Gagarina.
 
Vrh