Šta je novo?

Novi Minel - New Minel [ Stambeno poslovni kompleks ]

Verujem da je bilo raznih situacija, ali optika i statika nisu isto. :)
Slazem se da nije isto i ne kazem da nemaju projekat za statiku vec kazem generalno da im projekti nisu jaca strana kao ni planiranje… kada su skidali kran sa prve faze parkirali su dizalicu od 50T+ na plocu od garaze koja je naravno pukla i kada je kisa voda curi na dosta mesta, to saniraju zadnje 3 godine, ne zelim da navodim sve njihove propuste da neko ne pomisli da imam nesto protiv njih … za kraj cu samo pomenuti uknjizbu koja nije ni blizu a kako mi izgleda pre kraja 2 faze u najboljem slucaju

Slazem se da nije isto i ne kazem da nemaju projekat za statiku vec kazem generalno da im projekti nisu jaca strana kao ni planiranje… kada su skidali kran sa prve faze parkirali su dizalicu od 50T+ na plocu od garaze koja je naravno pukla i kada je kisa voda curi na dosta mesta, to saniraju zadnje 3 godine, ne zelim da navodim sve njihove propuste da neko ne pomisli da imam nesto protiv njih … za kraj cu samo pomenuti uknjizbu koja nije ni blizu a kako mi izgleda pre kraja 2 faze u najboljem slucaju
To zvuci uzasno. Vidim da ste dosta pisali o stvarima "spolja", mozete li podeliti utiske o samom stanu? Kakav je kvalitet, zvucna/toplotna izolacija, itd?

- da li imaju planove za brdo iza osim sto obecavaju te stepenice i da ce ga malo pospremiti jer vision dosta smeca (plasticnih kesa)

Ovo i mene zanima jer sam i ja kupac stana koji gleda ka brdu. Problem sa stepenicama je sto one trenutno izbijaju na neku privatnu kucu koja je tu napravljena ilegalno. Kako ce to resiti ne znam, skorije sam setao tamo i kuca deluje skroz novo. Ovako, samo se nadam da ce sto vise odrzati zelenilo, sto mislim da i jeste plan. Ono sto me takodje interesuje je kakve buka se moze ocekivati sa Nikole Dobrovica posto ne mogu bas da rascivijam da li je zgrada (O lamela i deo N lamele) udaljena dovoljno od nje. Nije zgrada na ulici kao npr Bel Mondo ali nije ni toliko daleko od nje. Opet, moj stan je blago ispod brda i 90% je ulica zaklonjena drvecem sa moje terase.

- s obzirom na sve nadolazece faze de minelu, pupinova palata, soliter umesto Bele Reke kako ce se sve to odraziti na infrastukturu

Verovatno je najbolje da prodjete tu par puta i osetite sami, meni se cini da je Tosin Bunar vec pun automobila, ali nisam se do sad zadrzavao u nekoj guzvi tu, krece se. Takodje Nikole Dobrovica je uvek bila prakticno prazna kad god bih prolazio tamo. Takodje cini mi se da je dosta dobro sto je blizu i autoput, i most na adi i BG voz.
Bilo nekad za Nikole Dobrovića, to je sada sa novim proširenjem Bulevar u pravom smislu i saobraćaj je konstantno velik. Nisu džabe skoro stavili nove semafore na početku Kose. I samo će se povećavati, jer se pravi direktna veza sa Surčinom preko Grčke ulice a planiran je i produžetak ka Radio Faru. Kao neko ko živi na Kosi, mogu samo da kažem da je u zgradama ka ulici buka vrlo velika, manje više kao i u centru grada. I biće sigurno još gore. Imajte u vidu da je planirano i tramvaj da prođe tuda, ali pitanje je kada će to sprovesti.

To zvuci uzasno. Vidim da ste dosta pisali o stvarima "spolja", mozete li podeliti utiske o samom stanu? Kakav je kvalitet, zvucna/toplotna izolacija, itd?
Toplotna izolacija odlicna, zavrsni radovi kao i u svim danasnjim novogradnjama, stedelo se na fasadi… kada su prezentovali projekat nije bilo reci o demit fasadi to”inzinjer” Slavisa pravda kakve ima veze to je strana ka brdu , zvucna izolacija jako losa, medju spratna pogotovu, znam da je jedan komsija i platio da se izmeri buka i rezultati su bili da su u granicama dozvoljenog , ulazna vrata Bosal ozbijan krs, tarket koji su postavili onako… srednje zalosno, keramika zadovoljavajuca, stolarija … dobri su profili al ugradnja losija strana, meni je stan do ulice i buka je konstantna iako je Tosin Bunar na 200-300 metara, sve u svemu glavni je problem nadzor koji je u prvoj fazi ozbiljno podbacio…

Ne znam dal se neko slaze ali 90% novogradnje u zadnjih 5 god je katastrofa generalno...pricam za malo vece komplekse.
Kako su pocele cene kvadrata da divljaju tako su investitori poceli da stede gde god se moze bukvalno, uopste se ne gradi u korak sa vremenom da bar to koliko toliko opravada cenu kvadrata...koriste se demit fasade, spoljne jedinice klima na terasama, parketi, keramike i stolarija najnizeg ranga, zvucna izolacija kao da je nema itd...od modernizacije nula.
Npr zgrade kod Tresnjinog Cveta su poslednji kompleks koji odudara dosta od svega ovog danas a izgradjene su pre 7,8 god.

Ne znam dal se neko slaze ali 90% novogradnje u zadnjih 5 god je katastrofa generalno...pricam za malo vece komplekse.
Kako su pocele cene kvadrata da divljaju tako su investitori poceli da stede gde god se moze bukvalno, uopste se ne gradi u korak sa vremenom da bar to koliko toliko opravada cenu kvadrata...koriste se demit fasade, spoljne jedinice klima na terasama, parketi, keramike i stolarija najnizeg ranga, zvucna izolacija kao da je nema itd...od modernizacije nula.
Npr zgrade kod Tresnjinog Cveta su poslednji kompleks koji odudara dosta od svega ovog danas a izgradjene su pre 7,8 god.
Ma užas je svuda, mislim da je ovo zeleno brdo okej (za 2950-3300kvm sa pdv) ali je tu lokacija tj lokacijski uslovi užas

Jbg kada kupcu nemaju nikakve standarde... samo daj kvadrate... Sto je posledica toga da je dosta kupovina investiciono i sam kupac tu nece ni da zivi vec neko drugi, sta njega onda briga zvucna izolacija.

Danas je najbolje sto mozes da ocekujes neki prosek kvalitet i da juris investitora da pegla propuste nakon primopredaje.

I to je tako i za kvadrat od 2000 i 5000 eur

Te pukotine od slegnja i neravne zidove nisam ni komentarisao… moze se da se sredi za mali novac al zvucna izolacija to je trajna kategorija…

stari_aerodrom_tosin_bunar_2_180520_tw1024.jpg

Vrh