Šta je novo?

Pupinova Palata

29.10.2025.

20251029_163021.jpg

20251029_162830.jpg

Da da, ovo krilo napreduje bas dobro, nisam verovao da se tako brzo redjaju spratovi. Najbolji pregled je sa Airport city-ja, pre mesec dana smo imali takve slike, pa ako moze ponovo, najbolje bi se video napredak.

Ja sam dobio pre mesec oko dana 3.700,00 e/m2, (sa PDV-om), za dvosobni na 3. spratu. Visi spratovi su bili skuplji, 3.900-4.000 e/m2. (Sa PDV-om).

Sad sam video i tvoju sliku od 15.09. Veliki napredak za mesec i'po rada.

Prilozi

• Screenshot_20251030_112051_Chrome.jpg
    Screenshot_20251030_112051_Chrome.jpg
    72,9 KB · Pregleda: 71
Verovatno, a do tada i još neki sprat na nadzemnim delovima. Ovaj prvi deo već ima 6-7 spratova, drugi sada ima 4.
Meni deluje da do kraja godine konstrikcija celog objekta, (I faze), bude pri kraju. Ovim tempom, obzirom da je ovo sve urađeno za 4 meseca.
Ne kompletno ali blizu.

Ko to može da ti kaže? Da li je Minel fušeraj, nemam nikakve informacije?
Obzirom da treba da izgrade i prodaju i II fazu, ne bi im išlo u prilog da se loše priča o I fazi. Ko zna.

Ko to može da ti kaže? Da li je Minel fušeraj, nemam nikakve informacije?
Obzirom da treba da izgrade i prodaju i II fazu, ne bi im išlo u prilog da se loše priča o I fazi. Ko zna.

od mojih poznanika i kolega sam cuo jako lose iskustvo. a i na ovom forumu, takodje ima takvog uvida od stanara.
tj ocekivao bih da bude isti kvalitet i ovde.

Od ovo malo informacija sto postoji na sajtu, ne vidim da je nesto konkretno drugacije (bolje) od New Minela. Mozda neko ima konkretniju materijalizaciju.

Opet, mi smo rezervisali stan u Fazi 2 New Minela i pored informacija sa foruma, nakon jako, jako detaljnog raspitivanja na sve strane na koje smo mogli, sto o prvoj, sto o drugoj fazi. Naravno, vrlo je moguce da smo pogresili, ali me bas interesuje @BillHicks da li mozes da podelis ta iskustva poznanika i kolega?

Od ovo malo informacija sto postoji na sajtu, ne vidim da je nesto konkretno drugacije (bolje) od New Minela. Mozda neko ima konkretniju materijalizaciju.

Opet, mi smo rezervisali stan u Fazi 2 New Minela i pored informacija sa foruma, nakon jako, jako detaljnog raspitivanja na sve strane na koje smo mogli, sto o prvoj, sto o drugoj fazi. Naravno, vrlo je moguce da smo pogresili, ali me bas interesuje @BillHicks da li mozes da podelis ta iskustva poznanika i kolega?
Kada sam se ja raspitivao izmedju new minela i pupinove palate meni su rekli da ce palata imati jacu materijalizaciju i cenu, e sada sta tacno pod tim smatraju nisam ulazio previse u detalje jer je cena bila prevelika za projekat koji nije imao ni gradjevinsku dozvolu u tom trenutku.

ovi su se zalili najvise na zvucnu izolaciju (da nesto mnogo odzvanja), neku prodavnicu, i sto nema gde da se parkiraju gosti da im dodju.
na forumu je pisano dosta opsirnije btw

Zvučna izolacija, u današnje vreme, je najčešće propust u izvođenju. I najmanji prodor ako ostane u zidu, zvuk se prenosi.
Mislim da na ovom projektu rade kvalitetnije rešenje po pitanju zida između stanova, barem sam tako dobio info.
Imaću priliku da posetim gradilište u narednom periodu pa ću obratiti pažnju.

Što se tiče parkinga za goste-ja stvarno ne znam koji investitor to omogućava?
To zvuči lepo ali u praksi i nije baš lako za sprovođenje niti je isplativo investitoru te je , nažalost, retkost.

Sto se tice New Minela faza 2 i "materijalizacije" za pregradne zidove koristi se ytong fono blokovi 25cm + gips ploce sto bi trebalo da bude nekih 55~58db. Svakako stoji ovo sto kaze SerbBG da li ce radovi biti kvalitetno izvedeni. Nisam siguran da li je takva materijalizacija i na ostalim projektima u okolini tj da li se sa zvucnom izolacijom prelazi ovaj prag od 58dB.

Svakako za radove ostaje da se vidi da li ce biti ona stara srpska "sto je brzo to je kuso"...

ovi su se zalili najvise na zvucnu izolaciju (da nesto mnogo odzvanja), neku prodavnicu, i sto nema gde da se parkiraju gosti da im dodju.
na forumu je pisano dosta opsirnije btw
Znači isfušerisali su parking za goste i prodavnicu????
Zabrinuh se kada sam pročitao da je fušerisano, a sada me baš nasmeja.
Što se zvučne izolacije tiče valjda postoje neki standardi koji se moraju poštovati.

Znači isfušerisali su parking za goste i prodavnicu????
Zabrinuh se kada sam pročitao da je fušerisano, a sada me baš nasmeja.
Što se zvučne izolacije tiče valjda postoje neki standardi koji se moraju poštovati.

pa da budem iskren, ako niste citali temu na forumu, ja bih bio zabrinut. ali svako svoje

Sto se tice New Minela faza 2 i "materijalizacije" za pregradne zidove koristi se ytong fono blokovi 25cm + gips ploce sto bi trebalo da bude nekih 55~58db. Svakako stoji ovo sto kaze SerbBG da li ce radovi biti kvalitetno izvedeni. Nisam siguran da li je takva materijalizacija i na ostalim projektima u okolini tj da li se sa zvucnom izolacijom prelazi ovaj prag od 58dB.

Svakako za radove ostaje da se vidi da li ce biti ona stara srpska "sto je brzo to je kuso"...
Sam Fonoblok daje ~55db što je više od zakonskog minimuma od 52db. Ukoliko rade dodatnu oblogu od gipsa, onda se izolacija zanačajno poboljšava.
Popularno rešenje koje se koristi na objektima u poslednih nekoliko godina je kombinacija Silka bloka (Ytong tvrdi blok) i obloge od gipsa.
Takvi zidovi imaju ~65-70 db što je sjajno.
Naravno, koji god materijal da koriste, sve se svodi na izvođenje i detalje. Ako budemi mao priliku slikaću .

Vrh