Šta je novo?

Residence 7+, Zemun

Da li ste primetili da za placeve postoji zabelezba u katastru od pre 8 dana? Da li se neko raspitivao kod svog advokata kako to moze da utice na kreditne kupce?

Pozdrav svima! Zelela bih da vas pitam da li je neko pokusavao da unese neke izmene u predugovor? Advokat me je obavestio da nece prihvatiti nista od izmena koje je predlozio moj advokat. Pritom, moj advokat tvrdi da izmene koje trazi su standardne i nemaju nikakav negativan uticaj na investitora. Tipa definisanje roka za pribavljanje upotrebne dozvole, primopredaju, vracanje novca u slucaju neodobravanja kredita...sto zaista nije fer sa njihove strane. Jedino sto su izmenili je promena roka garancije na kvalitet konstrukcije sa 5 na 10 godina.

Samo da proverim sa onima koji su potpisali predugovor, jel u svim predugovorima rok garancije izmenjen sa 5 na 10 godina ili ?

Kod nas nije, svakako je zakon iznad bilo kog ugovora/predugovora ako dodje do spora. Ne menja to mnogo. Ako ugase firmu posle 3 godine, može da piše i 5 i 20.

Ako ugase firmu za 2-3 godine sta se onda desava ukoliko za 5 godina ne dobiju upotrebnu dozvolu? Advokat mi je to flegovao kao veliki rizik jer ukoliko se ne dobije upotrebna u odredjenom roku, onda se gubi i gradjevinska i bice problema oko uknjizenja.
Jasno mi je da moramo pristati na neke rizike, ali posle razgovora sa advokatom mi se cini da ih ima vise 😃

Ako ugase firmu za 2-3 godine sta se onda desava ukoliko za 5 godina ne dobiju upotrebnu dozvolu? Advokat mi je to flegovao kao veliki rizik jer ukoliko se ne dobije upotrebna u odredjenom roku, onda se gubi i gradjevinska i bice problema oko uknjizenja.
Jasno mi je da moramo pristati na neke rizike, ali posle razgovora sa advokatom mi se cini da ih ima vise 😃
Pisala sam ja na prethodnim stranicama o predugovoru. Nisu želeli da izmene ništa, isto je i moj advokat naveo kao i Vaš, bukvalno isto. Na kraju su me zvali i rekli Vi odustajate, ja reko ne nego Vi odustajete jer želite da budete iznad zakona. Rekao mi je advokat ok, kontaktiraće Vas Conza. Poslali mi raskid rezervacije i vratili novac.
Naravno nisu smeli ništa da pišu pa su zvali.
U moj slučaju na 100kvadrata sa garažom, učešće je oko 62000eura. Taj novac po njihovom mogu da ne vidim nikad a ni stan.
Mogu da urade i 100 projekata do sad ali trenutno nam je država na prekretnici i ne želim da rizikujem.
Takođe i prijatelj je odustao od rezervacije zbog predugovora ali uredno lažu da su to standardne odrebde i da niko ne odustaje.

Kao neko ko je isto pokusavao na izmene ugovora / predugovora u par projekata sa investitorima, realno kupci tu nemaju puno pregovaracke moci.
Neces? Ima ko hoce + se jos 90% trenutnih kupaca ne zali i potpisuje, u takvoj realnosti zivimo jer da nije tako ne bi vecina stanova bilo prodato toliko brzo

E sada isto tako je kupovina dosta usporila, pa bi neko ocekivao da je fleksibilniji, ali ako nisu to samo znaci da su dosta likvidni pa im nije problem da i neko zato odustane od stana

Da li neko od komšija iz Residence 7+ (ili Tri Nove) može da nam kaže da li je isti slučaj bio i sa njihovim predugovorima i da li je bilo nekih naknadnih problema prilikom uzimanja kredita ili dobijanja upotrebne dozvole?

Koliko je meni poznato, ova zabeležba za "ostale terete" iz katastra može biti problematična za upotrebnu dozvolu. Treba proveriti sa njima na šta se to tačno odnosi.

Da li neko od komšija iz Residence 7+ (ili Tri Nove) može da nam kaže da li je isti slučaj bio i sa njihovim predugovorima i da li je bilo nekih naknadnih problema prilikom uzimanja kredita ili dobijanja upotrebne dozvole?
Problema sa kreditima nije bilo, Gornji Grad je na upotrebnu cekao pet godina, Tri Nove tri godine od izgradnje. Za nas kazu da bi sad negde trebalo da krene zahtev ali jos nista nema.

Poštovane buduće komšije ako uđete u katastar Marije Bursać 38 b videćete da su svi stanovi i parking mesta dobili vlasnike. Upotrebna dozvola se uvek čeka od 1 do 3 godine sve zavisi od vremena podnošenja do usklađivanja sa prigovorima.(09.09.2025. predbeležba) Kreditni kupci nisu imali problema oko dobijanja kredita.(imate 2 stana sa hipotekom u zgradi) Investitor je upisan kao vlasnik zajedičkih prostorija i poslovnog prostora u zgradi tako da nisam siguran da želi u budućnosti da gasi firmu. Advokat Ivan Miljković je uvek tvrd na izmene jer zahteva dodatni posao za njega i dodatne takse notarima.
Razlog lakog raskida predugovora sa strane investitora je u velikoj potražnji za stanovima, 2/3 nove zgrade je rezervisano po ceni od 2.860 eur/m2 a sad su cene u zavisnosti od sparatnosti od 3.000 za velike stanove do 3.300 za manje stanove. Period početka radova je identičan prvoj fazi 22.09. a verovatno završetak radova možete očekivati 15.07.2027. sa primopredajom stanova u avgustu i septembru 2027. Za nestrpljive imate trenutno na oglasima 2 četvorosobna stana sa parking mestima(dodatno se plaćaju) u prvoj fazi 90 i 92 m2 po ceni od 3.386 eur/m2. Želim da naglasim da nisam BOT-INVESTITORA ili zaposlen u firmi NOVIH 7+, već živim godinu dana sa porodicom u zgradi iz prve faze i zadovoljni smo preseljenjem iz blokova u ovaj deo Zemuna.

Sad sam pogledao oglase, dvosoban stan iz prve faze se prodaje za 3.570 E/m2, a izdaje namesten i sa parking mestom za 700 E.

Screenshot 2025-10-02 at 15.54.27.png

Jel samo meni nije prakticno da drzis u ormaru u spavacoj sobi patike i cipele naspram u hodniku gde se jelte obuvas i izuvas? :D

Vrh