Šta je novo?

Residence 7+, Zemun

Pozdrav svim budućim kupcima u Novih 7+
Juče sam svratila do gradilišta i rekla bih da su pripremni radovi skoro pa gotovi 🤗

20251002_175026.jpg20251002_175105.jpg

Nego, kapiram da su porušene sve one napuštene barake što su tu bile, a koje su se prostirale i na parcele gde će biti nova zgrada (označeno crveno) i na susedne parcele (označeno žuto).
Jel zna neko nešto o tome?

Označene parcele Novih 7+.png

U gradjevinskoj dozvoli pise da se nalaže investitoru da sruse i deo objekta koji je na parceli broj 13813, 13811 i 13812 se ne pominju u gradjevinskoj dozvoli.

tmp_8d5d5197-59ec-4f26-a8d6-6c9fe1d25790.png

Sad sam citao predugovor, jedino problematicno su mi ove zajednicke prostorije i plac, koji mogu da se zauzmu, izgradjuju i menjaju vlasnistvo, ako to ne utice na funkcionalnost objekta.
Jel tako i kod drugih projekata ?

Stigao je meni.
Održavanje je njihovo dok se ne formira stambena zajednica i stanari ne izaberu novu firmu. Što je odlično.
Iz predugovora koji sam dobila, vidim da ova informacija nije tačna, da je održavanje njihovo dok se ne formira stambena zajednica.
Do tog momenta, kupci su u obavezi da plaćaju firmu koju prodavac angažuje, po ceni max 0.8 eur po kvadratu + pdv i max 8 eur po garažnom mestu + pdv, mesečno.
Isto je bilo i za prvu zgradu, samo nešto niža cena.

Iz predugovora koji sam dobila, vidim da ova informacija nije tačna, da je održavanje njihovo dok se ne formira stambena zajednica.
Do tog momenta, kupci su u obavezi da plaćaju firmu koju prodavac angažuje, po ceni max 0.8 eur po kvadratu + pdv i max 8 eur po garažnom mestu + pdv, mesečno.
Kako nije tacna, zar to nije ista informacija?

Bile su veće cene od onih navedenih iz predugovora. Ne mogu da se setim razloga. Neka rupa u zakonu, tako nešto. Ali čisto da znate i očekujete...

Pozdrav svima!
Možda je već pisano na temu troškova overe Predugovora kod javnog beležnika, ali ne mogu da pronađem taj podatak.
Znam da trošak overe zavisi od ugovorene cene nepokretnosti.
Zamolila bih komšije koje već imaju iskustva u tome da nas malo detaljnije upute, da znamo šta nas čeka.
Hvalaa 😊😊

Pozdrav svima!
Možda je već pisano na temu troškova overe Predugovora kod javnog beležnika, ali ne mogu da pronađem taj podatak.
Znam da trošak overe zavisi od ugovorene cene nepokretnosti.
Zamolila bih komšije koje već imaju iskustva u tome da nas malo detaljnije upute, da znamo šta nas čeka.
Hvalaa 😊😊
Problem je sto su notari skoro dizali tarifu, pa svako ko je ranije radio ne moze vam dati tacnu cifru.
Ono sto ja mogu da vam kazem je da je mene predugovor mislim bio izasao 26,000 overa pre 1.5 godinu a sam ugovor sam radio overu pre 5 dana i kostalo je 40,000 RSD.

Vrednost nekretnine 270,000 EUR, pa vam mozda znaci.
Nije ovaj projekat ali racunam da to nije ni bitno.

Bankarska provizija za prebacivanje celog ucesca od 20%, 35000 rsd 😭
Ja sam inace ucesce podigao celo u evrima, odneo fizicki u EuroBank (za r7+ se tamo uplacivalo ucesce) otvorio racun i uplatio direkt (nosio potvrdu da sam digao sa stednje kao dokaz o poreklu novca). Izbegne se placanje te provizije.

Ja sam inace ucesce podigao celo u evrima, odneo fizicki u EuroBank (za r7+ se tamo uplacivalo ucesce) otvorio racun i uplatio direkt (nosio potvrdu da sam digao sa stednje kao dokaz o poreklu novca). Izbegne se placanje te provizije.
Isto, čak sam uplatu po predugovoru uradio putem elektronskog naloga kroz e-banking. Uštedeo 150 eura u proviziji jer nisam otišao na šalter da oni to urade, jer proviziju ne naplaćuju samo kad isplaćuju stambeni kredit odobren kod te banke.

Problem je sto su notari skoro dizali tarifu, pa svako ko je ranije radio ne moze vam dati tacnu cifru.
Ono sto ja mogu da vam kazem je da je mene predugovor mislim bio izasao 26,000 overa pre 1.5 godinu a sam ugovor sam radio overu pre 5 dana i kostalo je 40,000 RSD.

Vrednost nekretnine 270,000 EUR, pa vam mozda znaci.
Nije ovaj projekat ali racunam da to nije ni bitno.
Hvala puno na informaciji. 🙂

Tačno tako, izbegnu se dodatni troškovi.
Što se tiče novog projekta, informisala sam se kod AIK BANKE - potrebno je samo da otvorimo devizni račun i prenos učešća je maksimum 5.000,00 rsd
(0,2% od vrednosti - min 1.000,00 rsd max 5.000,00 rsd).

Kod NLB-a prenos deviznih sredstava je 0,4 %, maksimalno 20.000 din po transakciji.

Da im je racun u NLB-u, onda bi bilo 0,2 %, maksimalno 5.000 din.

Da li je neko od buducih stanara novog projekta dobio potvrdu od neke banke da ce biti moguce da se podigne kredit i ako katastarske zabelezbe ne budu uklonjene pre nego da investitori dostignu 80% izgradjenosti?

Da li je neko od buducih stanara novog projekta dobio potvrdu od neke banke da ce biti moguce da se podigne kredit i ako katastarske zabelezbe ne budu uklonjene pre nego da investitori dostignu 80% izgradjenosti?
Koliko sam ja razumeo ne postoji nikakva pisana garancija za ovo. Uprkos tome što je ovo jedan od najčistijih projekata koje sam gledao odustao sam od kupovine upravo iz ovih razloga iako verujem da su investitori u pravu i da zabeleška i sudski spor nemaju osnov. Ipak nisam pri finansijama da mogu bez garancije da nekome dam 20% novca i da čekam da to reše.

Inače sve pohvale za Conza tim prodaje, veoma korektni i profesionalni, advokat je već neka druga priča ali dobro i to je deo njegovog posla. Srećno svim budućim stanarima, naša potraga za stanom ide dalje...

Meni su u otp banci rekli da sada ne znaju nista da mi kazu dok ne dodju na 80%, a nazalost ni u AIKu jos uvek nisam dobila potvrdu da bi pored zabelezbe mogao da se dobije kredit. Da li neko ima detalje o samom sporu? Koliko je verovatno da se to brzo resi?

Vrh