Šta je novo?

Residence 7+, Zemun

Jel ima neko da je dao ucesce, a da planira iz kredita da kupuje stan? Kad se ta zabelezba pojavila?

Ako i dodje do toga da zabelezba ostane neresena kada se dodje do 80%, verujem da ce Conza poduziti rok za dobijanje kredita.
Svaki drugi izhod bi bio nerazuman, i totalno bi im unistio reputaciju.
Ja sam se pomirio, u najgorem slucaju gubim 10 % (ne 20%), ali na neki rizik se mora pristati.

Kako gubite 10%? Zabelezbe su se pojavile 22. i 23. septembra, mozete da pogledate na katastru.

Slazem se ja da bi bilo dobro da se produzi rok za uzimanje kredita u tom slucaju, ali nama to ugovorom nigde nije pokriveno, kao ni da vracaju novac ako nam se zbog njihove krivice ne odobri kredit. U ovoj situaciji se sve svodi na verovanje u njihovu rec jer ugovore ne zele da menjaju.

Do sada u praksi kad god poszoji bilo kakva zabelezba banka ne moze da upise hipoteku. Banka moze da prihvati kao obezbedjenje upis hipoteke na neku drugu nepokretnost koja je u vlasnistvu .U situaciji kad je na nekretnini u izgradnji upisana hipoteka banke u istoj banci ako aplicirate za kredit banka moze ali nemora da prenese hipoteku na vas. Ipak ce radije regulisati hipotekarni odnos sa investitorom. Najtacniji odgovor ipak treba da da banka

Ne radi se o zabelezbi za hipoteku, to je lepo regulisano ugovorom i tu nema problema. Radi se o zabelezbama za rusenje objekata i ostale terete, pogledajte katastar.

Kako gubite 10%? Zabelezbe su se pojavile 22. i 23. septembra, mozete da pogledate na katastru.

Slazem se ja da bi bilo dobro da se produzi rok za uzimanje kredita u tom slucaju, ali nama to ugovorom nigde nije pokriveno, kao ni da vracaju novac ako nam se zbog njihove krivice ne odobri kredit. U ovoj situaciji se sve svodi na verovanje u njihovu rec jer ugovore ne zele da menjaju.
Ako ne uspem da dobijem kredit, oni mi vracaju pola od ucesca tj 10%, ostalih 10% zadrzavaju.
To je najgora mogucnost.

Procitao sam na nekoj temi ovde, da oni mogu da zadrze samo kaparu, sto je 10%.
Ali nisam pravnik, ne mogu da kazem da je to 100 % tacno.

Isto, svaka zabelezba,hipoteka,spor, treba da bude skinuta. Banka uvek trazi perfektno cist posao. Ne moras se ljutiti na moj odgovor,imam malo iskustva i strucnog znanja pa sam odgovorio da biste se manje brinuli. Rekao sam ko je prava instanca za odgovor. Resice se,u interesu je i investitora i kupaca a i banaka.

Svi strahovi su opravdani. Vidjao sam na terenu stanove za koje su odbijali kredit jer su stanovi bili pogresno etazirani tj spratovi su pogresno obelezeni. Primer je Suniville P zgrada. Nisam pravni strucnjak, kazem iz iskustva sa terena,stolar sam i naslusao sam se prica i problema mnogih musterija. Pre ili kasnije,sa vise ili manje para , sa vise ili manje brige ,sve se resi. Ovo su klasicni rizici kupovine u izgradnji.

Vrh