Šta je novo?

Viva Residence - [stambeni kompleks]

Ote mi se utisak da u ovom elegantno nagizdanom projektu nema mesta za komarnike, ili je to samo plod mog neznanja o alternativnim načinima sprečavanja najezde muva i komaraca sa Zvezdare. Ako neko na ovom Forumu ima neku ideju ili komentar o ovom, svojom objavom može da proširi moje (ne)znanje iz ove oblasti.

To sa nestavljanjem komarnika u gradnji je jedan veliki propust i neznanje od pre 15-ak godina. Do tada je bilo sve u redu.
A onda je veliki i jak investitor angažovao veliku i poznatu arhitektonsku firmu sa bogznakako poznatim stručnjacima da urade idejni i projekat za izvođenje. Zaboravili stručnjaci da stave komarnike. Niko iz firme izvođača radova nije smeo da zove ove nedodirljive poznate stručnjake arhitekte koji ništa ne znaju, niti da kaže drkavom i oholom kabadahiji od investitora da su zaboravili komarnike na Novom Beogradu, između dve reke.
Tako je ostalo. Ljudi su se snalazili i naknadno stavljali komarnike, ali skroz spolja, što im je neprirodan i neuobičajen položaj i mesto, umesto između prozora i roletne, kako bi tehnički bilo ispravno.
A što je najgore, posle toga je velika većina projektantskih firmi radila copy-paste ovog projekta i jednostavno prepisivala grešku i neznanje i sramotu bez da samo malo razmisle i zapitaju se.

Stanje sa gradilištem juče.

1000011090.jpg

1000011091.jpg

Hvala, dobar je stan, velik prozor, pogled na pola grada, bar bi trebalo ako drvece u parku nije vise od tog sprata. Za mesec do dva bi trebalo. Po ugovoru do jan 2026.
Ovako bi trebao da izgleda uz manje izmene instalacija ako ga ne prodam, vec sam razradjivao dizajn tako da stan je fantastican za tu kvadraturu.
23.jpg26.jpg32.jpg33.jpg34.jpg35.jpg36.jpg

Bas lep stan, na osnovi je kuhinja na drugom mestu. Mislim da ne može ovo gore sto si poslao, jer to znaci da mijenjas pozicije priključaka, vertikale.

Video sam na jednom oglasu da je stan oko 4000e po kvadratu, to je isto visoka cena ali mnogo realnija od ovo gore sto si rekao.

U svakom slučaju, ako budete hteli za keš da prodate, pišite mi privatno.

Pozdrav

Moze, ima vertikala na toj strani kod ves masine. Videcu kad udjem sta konkretno moze, ovo je samo ideja.
Znam da je cena visoka, to je ako neko bas hoce, ja ga ne bih prodavao za manje, tj. nije mi ni cilj prodaja bar trenutno. Ali za neke dobre novce sto da ne.
Video sam i oglas za 3333e, sto je prenisko, komsija iznad mene je pre godinu dana dao 3900e, doduse ova od 3333e je sa unutrasnje strane u cosku.
Svakako trziste ce pokazati kolika je vrednost.

Poslednja izmena:
hahaha 5800 po kvadratu na lionu je doslovno APP varijanta. ako nađem neku ovcu da je olindram na maks, top. ako ne nađem nema veze. samo me zanima što 5800 baš jer po toj logici si mogao reći i 10.000 po kvadratu, isti bi efekat bio?

Treba samo dovoljno sacekati, korona i rat su nas izneverili, ali sledeca kriza sigurno nece😀

Vrh