Šta je novo?

Bezbednost u javnom prevozu

IMG_0506.png

Nije prvi put da prolaze na crveno i da jurcaju, svi vozači autobusa u BG. Nekad jer je bezbednije nego da koče a nekad čista bahatost. Ne može baš uvek bus da bude kriv. I te nesreće sa Arrivinim Temsama su na kraju bile zbog busplus-ovanja autobusa odnosno povezivanja opreme, pa su stručnjaci nešto zeznuli, malo prčkali oko motornog računara ili tako nešto.

Sad pišu da je pokušao da izbegne ženu koja je pretrčavala ulicu, pa izleteo na trotoar. U svakom slučaju horor. Nego, otkud 18 u Cara Dušana?

Turska kanta, ne bi me zacudio da mu se zaglavio gas....
Sto se to nikad nije desilo na nekom solarisu ili mercedesu. Pre je uvek bilo tih nesreca sa ruskim djubretom, sada sa turskim kantama?
Odmah udarite na najmanje bitnu stvar. Dal je turski autobus. Kakve veze ima. Zaglavio se gas, ma sigurno. Nesreća je aman, i to nimalo naivna nesreća, i ako je tačno što pišu navodni očevici, ne znam ko me je gore, poginulo maloletno lice, a još je izgleda i majka bila pored nje, ima više povređenih, vozaču autobusa se život pretvara u pakao, čak i da nije kriv. Mediji pišu da jeste, očevici pišu u komentarima da nije. U svakom slučaju najmanje je bitan autobus u ovoj priči.

Meni je za sada najverovatnije ono što sam pročitao o pešaku koji je pretrčavao ulicu. Verovatno su se isto sudarili i automobili dok su pokušavali da ga izbegnu.

Ovo danas je Nadstresnica broj 2.

Krivac za nesrecu nije sedeo za volanom, nego u kancelariji na Andricevom vencu, a saucesnici u palati pored te, kao i u 27. marta i Skenderbegovoj.

Bitno je i koji je autobus i da li je pretrcavao neko ulicu i ko je vozac, sve je bitno.

Mora da se stane na kraj ovakvim stvarima i da se posle svake tragedije izvuce neka pouka da bi se bar za promil smanjila mogucnost da se takva stvar ponovi.

Ako je neko pretrcavao ulicu van pesackog da se utvrdi da li je to prvi put, da li se to cesto radi, zasto se ne kaznjava, zasto Sekretarijat nije preduzeo nesto da se to spreci.

Itd.

Najgore je da samo placemo nad tragedijom.

Uzasna tragedija nas bas obavezuje na to da se sve ispita.

Odmah udarite na najmanje bitnu stvar. Dal je turski autobus. Kakve veze ima. Zaglavio se gas, ma sigurno. Nesreća je aman, i to nimalo naivna nesreća, i ako je tačno što pišu navodni očevici, ne znam ko me je gore, poginulo maloletno lice, a još je izgleda i majka bila pored nje, ima više povređenih, vozaču autobusa se život pretvara u pakao, čak i da nije kriv. Mediji pišu da jeste, očevici pišu u komentarima da nije. U svakom slučaju najmanje je bitan autobus u ovoj priči.​
Kad počinješ da puštaš GSP da se sam brani?​

Turska kanta, ne bi me zacudio da mu se zaglavio gas....
Sto se to nikad nije desilo na nekom solarisu ili mercedesu. Pre je uvek bilo tih nesreca sa ruskim djubretom, sada sa turskim kantama?
Koja količina gluposti na jednom mestu…
Jel može bez teorija zavera bar u prvih par minuta od nesreće…
Dete je poginulo pobogu…

Kad počinješ da puštaš GSP da se sam brani?​
Jel si ti Sole realan? O čemu pišeš ti sad? Ko brani GSP? Narod kolektivno ima problem u ovom društvu. Nesreća, jedna od milion koje se događaju svuda u svetu, i ljudi se bave autobusom. Šansa da je autobus kriv je tipa 3%. Očevidaca zasigurno ima dosta. Brzo će znati tačan uzrok nesreće. Od svih saobraćajnih nesreća, verujem da 2% ne odlazi na ispravnost vozila. Ljudski faktor je u ogromnoj većini slučajeva. Prvi komentar na nesreću sa ozbiljnim posledicama, Turska kanta, ako je to normalno ja ne znam stvarno. Pa barem da se sačeka do prvih makar i nezvaničnih vesti o uzroku nesreće, ne odmah kriv autobus, vlast ili ne znam šta već.

Jel si ti Sole realan? O čemu pišeš ti sad? Ko brani GSP? Narod kolektivno ima problem u ovom društvu. Nesreća, jedna od milion koje se događaju svuda u svetu, i ljudi se bave autobusom. Šansa da je autobus kriv je tipa 3%. Očevidaca zasigurno ima dosta. Brzo će znati tačan uzrok nesreće. Od svih saobraćajnih nesreća, verujem da 2% ne odlazi na ispravnost vozila. Ljudski faktor je u ogromnoj većini slučajeva. Prvi komentar na nesreću sa ozbiljnim posledicama, Turska kanta, ako je to normalno ja ne znam stvarno. Pa barem da se sačeka do prvih makar i nezvaničnih vesti o uzroku nesreće, ne odmah kriv autobus, vlast ili ne znam šta već.
Slažem se da nije glavni uzrok autobus. Možda jeste kanta, ali ipak ja mislim da je glavni uzrok nesreće žena koja je pretrčavala ulicu van pešačkog.

@Kesha
Realan sam. Smatram da je realno da se zapitam obzirom da kada je Bozankaya iskočila iz šina ti si prokomentarisso da nije bitno koji je model u pitanju. Ista reakcija i u ovom slučaju. Normalnije mi je kako je reagovao @astrodule , kao neko ko niti napada ili se naslađuje što je baš Turski autobus učestvovao niti je relativizirao činjenicu da je Turski autobus učestvovao, već spomenuo da moraju svi aspekti dacse ispitaju.​

@Kesha
Realan sam. Smatram da je realno da se zapitam obzirom da kada je Bozankaya iskočila iz šina ti si prokomentarisso da nije bitno koji je model u pitanju. Ista reakcija i u ovom slučaju. Normalnije mi je kako je reagovao @astrodule , kao neko ko niti napada ili se naslađuje što je baš Turski autobus učestvovao niti je relativizirao činjenicu da je Turski autobus učestvovao, već spomenuo da moraju svi aspekti dacse ispitaju.​
Pa da si i onda pročitao lepo šta sam napisao, ne bi ulazili u ovu diskusiju. Kad skretnica zakaže, apsolutno je nebitno koji je tramvaj u tom trenutku prešao preko nje. Moraju svi aspekti da se ispitaju to je jedno, a potpuno druga stvar je to čime se ljudi bave kad se desi tako ozbiljna nesreća. Ja sam se osvrnuo na komentar turska kanta, koji je najblaže rečeno nenormalan u datoj situaciji, pa sve i da se ispostavi na kraju i neki tehnički kvar za šta su šanse realno izuzetno male. Odmah potom se pojavi nadstrešnica (budi bog s nama), vlast i ostalo, što govori da su pojedinci u ozbiljnom problemu kad je glava u pitanju.

Pa da si i onda pročitao lepo šta sam napisao, ne bi ulazili u ovu diskusiju. Kad skretnica zakaže, apsolutno je nebitno koji je tramvaj u tom trenutku prešao preko nje. Moraju svi aspekti da se ispitaju to je jedno, a potpuno druga stvar je to čime se ljudi bave kad se desi tako ozbiljna nesreća. Ja sam se osvrnuo na komentar turska kanta, koji je najblaže rečeno nenormalan u datoj situaciji, pa sve i da se ispostavi na kraju i neki tehnički kvar za šta su šanse realno izuzetno male. Odmah potom se pojavi nadstrešnica (budi bog s nama), vlast i ostalo, što govori da su pojedinci u ozbiljnom problemu kad je glava u pitanju.​
Da je tvoj nastup / reakcija drukčija ne bi ni bilo ovoga. U mom prethodnom postu sam objasnio šta mislim (smatram) reakcijom koja je najnormalnija.​

Vrh