Pa nije ni realno da GSP u iole skorijoj budućnosti drži sve dvocifrene linije, a ne mislim da tome treba i težiti po svaku cenu. Velika većina evropskih gradova, i dosta manjih od Beograda, ima organizovan prevoz po sličnom principu kao i Beograd. Privatno javno partnerstvo nije sad ne znam kako loša stvar, ako se vrše kontrole prevoznika, jer ipak omogućava viši stepen fleksibilnosti kad postoji potreba uvećanja broja vozila na linijama. Prag je među najboljima po tom pitanju, pa imaju dosta veliki udeo privatnika u javnom prevozu. GSP može da se širi i bez proterivanja privatnika, jer svakako će Beograd u godinama koje dolaze imati potrebe i za novom linijama i za većim brojem vozila. Da bi potpuno zamenili privatnike, zasigurno bi nam trebala još barem dva velika pogona sa oko 200 vozila, odnosno 400 ukupno, i jedan veličine Zemuna sa kapacitetom od barem 100 autobusa. To su ogromna investiciona ulaganja, zatim kadrovi, a velika državna preduzeća su po pravilu troma, pa bi svi mi i te kako godinama ispaštali tokom te tranzicije. Privatnike apsolutno treba strogo držati pod kontrolom ne bi li poštovali sve ugovorene obaveze, gradsku firmu očuvati i držati ti je u dovoljnoj snazi da Grad ne može tek tako biti ucenjen od strane privatnih prevoznika. I kako sam pisao i pre, iluzorno je očekivati da će jedna Strela posle svega ovoga nestati tek tako samo ako se vlast promeni. Brdo para je utucano u nju, i teško da tu ima nazad bez ne baš naivnih posledica. Neće ni jedna vlast da se rve tek tako sa vlasnicima krupnog kapitala, jer na kraju pare su pare za sve, ma ko bio na vlasti. Čiji god kapital da stoji iza Strele, osigurali su se vlasnici dobro, da im biznis ne zavisi samo od toga ko je na vlasti, kao što godinama opstaju i mnogi drugi prevoznici iako poprilično lošeg renomea i poslovnog ugleda. Na kraju, ni bivša Arriva nije bila ni najmanje sjajna ni po pitanju vozila, niti po bilo kom drugom pitanju.