,,... Jedva čekam da Beogradu krene da opada populacija (ili imigracija) i da krene da se prazni. .. ,,
Ništa od toga.
Sa 2,5 mil legalnih i 0,5 mil. ilegalnih
Bgd brzo ce sa 3 miliona skočiti na 4 miliona stanovnika
Procena buduceg odnosa
3 mil legalnih + 1 mil ilegalnih
Problem sa ilegalcima( sezonska radna snaga) je što kao lošijoj obrazovanoj radnoj snazi i segment licne i opšte kulture je lošiji.

Teško ceš u masi primetiti ikog ko poseduje bar prosecnu kulturu ali zato u 100 ljudi odmah vidiš jednog takvog ( odnos - 100:1-)
Te ako 1/4 je sa nižom kulturom imaceš licni osecaj stalne opsade te ni malo nece biti lepo. Odlaziceš na preskupa mesta samo da ne budu u tvojoj blizini da odmoriš stomak i glavu....
Dalje
- Samo ce 10-15 % mladjih penzosa otici iz Bgda u unutrašnjost (još su nekoj snazi), stariji penzosi zbog česte posete lekarima nece ( što da se posle cimaju putujuci)
- Radno sposobni do 1% ( ako otvore svoj biznis ili mogu ga voditi iz unutrašnjosti)
Ovo sa otvaranjem i zatvaranje fabrika i firmi ne uliva sigurnost
- Mladja populacija što zbog obrazovnih što zbog veceg potencija Bgda ne pada im napamet unutaenjost osim nekom promilu.
U suštini magnet privlaci nove i nove a kod vec doseljenih povecava gustinu.
To je uglavnom tako osim onog neznatnog procenata ,
Vidi sadb:
Pradeda , deda, otac, ja, moja deca i unuci svi iz Bgda. Evo ja kao izrod napuštam Bgd u za mene sretniju unutrašnjost

(imovinu prepuštam mojima) i sa radošcu doprinecu pražnjenju Bgda. Zbog gore pomenute preduge moje mučnine u glavi i stomaku ...