Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

• Solaris

Glasovi: 328 94,8%
  • BMC

Glasovi: 18 5,2%

• Ukupno glasača
    346
Kako neko ko udje, npr u 31, koji je vecito krcat, da se ne drži za vrata ako je već ušao u prepun pus i gde nemaš za šta drugo da se uhvatis?​
Meni se pre neki dan desilo na 46 (smer ka Mirijevu), da sam jedva ušao i stajao maltene tik uz vrata. U pitanju je stajalište kod Steco - a.

Druga situacija mi se desila na liniji 600, kada sam pritisnuo dugme kada sam bio između dva stajališta, da bih na kraju morao da vičem vozaču da stane, jer je samo prošao pored stajališta.​

Синоћ дотични возач 70295 на 73 прескочио станицу ОШ Бранко Радичевић.

Može li info koja linija i prevoznik su u pitanju?
Hteo bih da pošaljem sliku DJP i postavim pitanje sa kojim pravom privatni prevoznici ovo zahtevaju od putnika, jer su sve češće situacije da vozilo uopšte neće da se zaustavi ako se ne pritisne taj taster, a to je naravno protivno pravilima.
Naređenje stoji u svim Strelinim autobusima. Ovaj je fin, jer kaže da je poželjno 🙂

Može li info koja linija i prevoznik su u pitanju?
Hteo bih da pošaljem sliku DJP i postavim pitanje sa kojim pravom privatni prevoznici ovo zahtevaju od putnika, jer su sve češće situacije da vozilo uopšte neće da se zaustavi ako se ne pritisne taj taster, a to je naravno protivno pravilima.
Skoro je Strelin crnac na 307 besno i nasilno zaustavio vozilo van stajališta na nebezbednom mestu i počeo da se dere na putnike jer nisu pritisli taster stop.

Skoro je Strelin crnac na 307 besno i nasilno zaustavio vozilo van stajališta na nebezbednom mestu i počeo da se dere na putnike jer nisu pritisli taster stop.
Klasika, India style.

Da ne ureknem ove Sagine crnce, svi super voze.
Ponekad omaše da stanu na stajalište pa ih narod kune, ali sve u svemu 8,5/10.

Klasika, India style.

Da ne ureknem ove Sagine crnce, svi super voze.
Ponekad omaše da stanu na stajalište pa ih narod kune, ali sve u svemu 8,5/10.
I da pohvalimo Sagu da je jedan od retkih prevoznika koji nisu izlepili po vratima svojih vozila "Najavite izlaz pritiskom na taster stop". Jedna od retkih firmi koja zaista svoj posao obavlja kako treba.

Trans Jug, onako, raduje masa novih vozila marke Otokar i po koja Cobra.
Radi hlađenje super.
Velika mana/problem je što im je garaža u Železniku, pa ako neki crkne, traje 20000 godina dok ne dođe.
Pre nekog vremena im se 2 pokvarila na liniji 304 (interval veliki) , ko zna koliko nisu imali bus.

Trans Jug, onako, raduje masa novih vozila marke Otokar i po koja Cobra.
Radi hlađenje super.
Velika mana/problem je što im je garaža u Železniku, pa ako neki crkne, traje 20000 godina dok ne dođe.
Pre nekog vremena im se 2 pokvarila na liniji 304 (interval veliki) , ko zna koliko nisu imali bus.
Искрено Отокари ми се не свиђају не само код њих него генерално, јуче сам се возио са једним на 302 константно се неко пиштање чуло у току вожње, на узбрдици су слаби како Кентови тако и Терити, по мени Кобре боље само кад би им средили ентеријер око врата

Pozdrav, kakva je situacija sa linijom 93, najavljenom u Septembru prosle godine (Bezanijska kosa - Miljakovac I)? S obzirom da jos uvek nije uvedena
Ovo je poslednji komentar koji sam dobio od njih. Deluje da je nikad neće ni uvesti
Screenshot_20250731_123536_com_google_android_gm_MailActivityGmail.jpg

Ponovo sam postavio pitanje i dobio sledeci odgovor:

Обавештавамо вас да је у Секретаријату за јави превоз урађена припремна верзија решења линије бр. 93 која би повезала Нови Београда и Бежанијску косу са Бањицом, Канаревим брдом и Миљаковцем. Услед нивоа оптерећења и опслуге појединих деоница саобраћајне мреже у зони Блока 42, Београдске арене и мотопута кроз град, као и због појачања појединих линија градског превоза, успостављање наведене линије је за сада одложено. У наредном периоду, са обновом и проширењем броја возила градског превоза, биће размотрени даљи модалитети за побољшање градског превоза кроз могуће корекције елемената постојећих линија или увођење нових попут линије бр. 93 у складу са анализама оптерећења и анкетама жеља корисника.

Kako neko ko udje, npr u 31, koji je vecito krcat, da se ne drži za vrata ako je već ušao u prepun pus i gde nemaš za šta drugo da se uhvatis?
Btw koliko su mi retardirani odredjeni autobusi na 79, valjda električni, gde uopšte nema šipke na vratima i bukvalno ne znam za šta da se uhvatim, osim za one bočne šipke. Ako se neko bolje razume, nek napise koji je model u pitanju, samo na 79 sam vidjao
Nekim BMCovima sa 31ice, tačnije starijim modelima, fale šipke i poispadale su sa vrata.

Zbog čega se svi naši autobusi poručuju sa vratima koja se otvaraju ka unutra, u većini zapadnoevropskih zemalja sam primetio da se vrata otvaraju na spoljašnju stranu (kao na turističkim i međugradskim autobusima). Da li postoji neki praktičan razlog, medi pada na pamet da su ova naša vrata brža.

Vrh