Šta je novo?

Cene nekretnina

Ako u inostranstvu zaradiš 2000 do 2500 evra, pa od toga većinu novca potrošiš na preživljavanje, kako ti 800 evra mesečno, može biti ništa?
Ali ne zaradi on 2500 eur mesečno, senior director je 150k eur base plus bonus. Znaci u neto iznosu 7500-8000 eur mesečno

slazem se sa tobom marinjom, ali nije prica o tome. vise sam reagovo na ove neke stvari, gde ono sta se zalis. sto je nekako simptomaticno za nas narod, tj nemanje kriterijuma.
u fazonu ako ti se ne svidja idi u mirijevo, lol
Pa šta se žališ, ima mleka i brašna :) tako je kod nas. Plitko tržište, nemanje kriterijuma i život po svaku cenu na dobroj rasnoj lokaciji makar četvoročlana porodica živela u 40m2 je recept za ili plati šta nudim ili idi u Mirijevo.

Elem, a ona lokacija preko puta novog merkatora? Idealna lokacija, možeš dete svaki dan da vodiš u crnu ovcu i platiš prosečnu kuglu sladoleda 270din :) Mada i ja balavim, a žena me juče vodila u kofidrim iako ne pijem kafu, uzeo neki kup. Kada stigao račun mini šlog, kilo pečenja za te pare. Kakvi bre stanovi. Ko bre plaća te kafe od 600-700din?

Elem, a ona lokacija preko puta novog merkatora? Idealna lokacija, možeš dete svaki dan da vodiš u crnu ovcu i platiš prosečnu kuglu sladoleda 270din :) Mada i ja balavim, a žena me juče vodila u kofidrim iako ne pijem kafu, uzeo neki kup. Kada stigao račun mini šlog, kilo pečenja za te pare. Kakvi bre stanovi. Ko bre plaća te kafe od 600-700din?

najjace sto kod te zgrade, bash vonja na kanalizaciju :D s vremena idem u dr zutic, pa gledam. a i stanovi su kontam preko 5k. ali ako bi odatle vodio dete u park, moro bi ili u moj, ili u blok 30. a treba ti samo 5 minuta da predjes semafore :D

a crna ovca, jbg ja nisam fan, previse mi slatko
u kafiteriji imas kafu koja se dobija preko govneta od neke zivotinje. to pre par godina bilo 1500, nadje se publika, ipak je ovo be ge

Stan na dan može biti i super, uglavnom to zavisi od vlasnika, pa da kažem i stambene zajednice.
Kod mene je bilo zabranjeno i pušenje kao i naravno žurke, jedanput sam od komšija imao primedbu i zvali su me, ali tada mi je u stanu bio drugar gastoz koji je pravio u najmanju ruku žurke, bez mog znanja.
Trebalo bi da se u boljim zgradama i kompleksima to reguliše od strane stambene zajednice i Upravnika.
Što se tiče ozbiljnijih popravki na zgradama to je uvek bio problem, pohotovo vlaga, čak i ako ima želje za popravkom to jest para.
Važna je sredina, to jest struktura ljudi koji žive u zgradi, to je malo teže istražiti pre kupovine, ali može da se obrati pažnja.
A ovi aranzmani za 120 EUR i te price, to su uglavnom horor smestaji van sezone na losoj lokaciji, i opet ti ostaje trosak hrane.
Moji su išli tada, to je prva grupa letovanja sezone kada retko ko može da udje u vodu, uglavnom samo par Rusa vidiš da se kupaju. Krajem maja su te cene za tih prvih 10dana.
To je da se pokrije autobuski prevoz uglavnom i eto računi, prva i poslednja grupa imaju tu cenu u apartmanuma koji su u sezoni 600-700eur.
Prozvani smo paradajz turistima velikim delom zbog toga jer su ljudi nosili paradajze i paprike na dzakove kako bi u tih 10 dana tamo pravili ajvar i kuvali paradajz, trošiš im struju, zasmrdiš apartman i sve te izadje 150eur.

Sale krenuo kao Miconi :D
Rekao bih da ovde retko ko kupuje zapravo trenutno, osim Bilija, on gleda gde da plasira pola miliona EUR ;)
Da da prvo forum pa kupovina od pola miliona 😆. Samo što ovi što kupuju od pola miliona i više uglavnom ne znaju da koriste forum ili nemaju vremena za isti tako da dzabe krečite.

Rastu li te cene? Treba mi još jedno 700e 😁

najjace sto kod te zgrade, bash vonja na kanalizaciju :D s vremena idem u dr zutic, pa gledam. a i stanovi su kontam preko 5k. ali ako bi odatle vodio dete u park, moro bi ili u moj, ili u blok 30. a treba ti samo 5 minuta da predjes semafore :D

a crna ovca, jbg ja nisam fan, previse mi slatko
u kafiteriji imas kafu koja se dobija preko govneta od neke zivotinje. to pre par godina bilo 1500, nadje se publika, ipak je ovo be ge
kopiluDak, ima se za kafu, a nema za stan.

Ja baš pratio to dok se gradilo i delovalo mi kao ok kvalitet. Render kolko tolko ispoštovan. Jbg kad bih poludeo jer pijem kopiludak kafu i da oću pola milja da ulupam u beton prosto ne znam gde bih kupijo jer idelano ne postoji.

Moji su išli tada, to je prva grupa letovanja sezone kada retko ko može da udje u vodu, uglavnom samo par Rusa vidiš da se kupaju. Krajem maja su te cene za tih prvih 10dana.
To je da se pokrije autobuski prevoz uglavnom i eto računi, prva i poslednja grupa imaju tu cenu u apartmanuma koji su u sezoni 600-700eur.
Prozvani smo paradajz turistima velikim delom zbog toga jer su ljudi nosili paradajze i paprike na dzakove kako bi u tih 10 dana tamo pravili ajvar i kuvali paradajz, trošiš im struju, zasmrdiš apartman i sve te izadje 150eur.
To je OK ali meni to nije odmor, ako je drugima to odmor super, svi mirni :)

Da da prvo forum pa kupovina od pola miliona 😆. Samo što ovi što kupuju od pola miliona i više uglavnom ne znaju da koriste forum ili nemaju vremena za isti tako da dzabe krečite.

Rastu li te cene? Treba mi još jedno 700e 😁
Kupi li ti onaj stan po 20% popusta, ili si cekajuci taj popust ispusio jos jednu turu inflacije?

To je OK ali meni to nije odmor, ako je drugima to odmor super, svi mirni :)

Kupi li ti onaj stan po 20% popusta, ili si cekajuci taj popust ispusio jos jednu turu inflacije?
Završeno je to odavno. Bez brige.
Ja nisam imao udar inflacije. Prodao stan, kupio stan. Jedini udar mi je na ličnu potrošnju. Jbg treba da se finansira expo i botići.

Ne mora se biti besan i bahatiti po Maldivima.

Da ne kupim stan sigurno bi otišao na Maldive ili slične skupe destinacije, a ovako ću letovati u Grčkoj i Srbiji i opet još mogu kupiti stan.

Za razliku od stanova, putovanja nisu toliko poskupela, naročito ako ne idete u Grčku. Za 50e (20-30 u Vijetnamu) se u skoro celoj Aziji može naći lep hotel za 2 osobe sa doručkom, a karte vrlo često na akciji (ima sajtova gde se može pratiti, bila je skoro akcija za sve gradove u Aziji 450-500e povratna iz BG). I na kraju isto je kao da ste letovali u Nei Pori u apartmanu od 100e noć. 21. vek, lako se organizuje, ne treba vam Jungla Mangla Trip

A buniti se za stan na dan je po meni suludo? Pa šta ti to smeta? Ti ljudi manje borave u stanu i manje prave buke od običnih stanara, manje kuvaju. Manje svega. To su bukvalno "zapadnjački" komentari. Kad smo dotle došlo onda smo baš uznapredovali to mogu reći.
A ako mu se zidovi ne sviđaju, prodaj za 4k po kvm pa kupi gde god hoćeš. Može da bira po gradu. Siguran sam da bi 90% ljudi se menjalo za A blok! Neka stavi oglas menjam 1na 1 A blok za stan iste kvadrature u Mirijevu, Braće Jerkovića ili bilo kom delu grada pa ćeš da vidiš koliko je A blok "loš".
Kud svi tu i mali Mujo :) Jedan od ta tri poznanika je kupio sledeci a onaj u A bloku izdaje sad :)

Ova Mirjeva, Jerkovici mi Karaburme ne mogu nikako da se porede sa A blokom, to je valjda svima jasno. Ono o cemu pricam je da kvalitet gradnje u tom bloku ne prati cenu ni sada a ni kada je bilo napravljeno.

T = ln(2) /ln(1+0.05) = 0.6931/ln(1.05) ≈ 0.6931/0.04879 ≈ 14.2

Za 14. godina će sve ići na duplo, valjalo bi požuriti.

Znaš šta će biti depresija na ovoj temi, kad krene novi ciklus štampanja... Treba nekako isfinansirati svu tu vojnu proizvodnju... Sve će to sirotinja platiti, a nekretnine će da nastave da skaču :)

Za razliku od stanova, putovanja nisu toliko poskupela, naročito ako ne idete u Grčku. Za 50e (20-30 u Vijetnamu) se u skoro celoj Aziji može naći lep hotel za 2 osobe sa doručkom, a karte vrlo često na akciji (ima sajtova gde se može pratiti, bila je skoro akcija za sve gradove u Aziji 450-500e povratna iz BG). I na kraju isto je kao da ste letovali u Nei Pori u apartmanu od 100e noć. 21. vek, lako se organizuje, ne treba vam Jungla Mangla Trip
Tačno je da možeš da nađeš jeftine letove ako nisi vezan za školske raspuste kao što sam ja vezan. Plus školski raspust preko leta u NL je samo 6 nedelja i cela NL ide. Tako da onda nema tih cena. Znaju to i avio kompanije. Može i za 350e da se nađe ali kad je škola... Tako da sada mi ne gine da plaćam premium cene. Pa čak i u Grčkoj ove godine plaćam premium cenu za apartman. Kad mogu ići u piku pika sezone...

Nisi pratio diskusiju od početka, @iv4n je navodio kako je 50 eur za stan na dan u Beogradu previse skupo, jer on letuje u Grckoj 10 dana za 85 eur smeštaj plus prevoz. Ne verujem da bi platio 100 eur dnevno apartman u NeiPori ili na Maldivima, za njega je to bahacenje i bacanje novca

Meni je previše i tih 85 za deset dana. Ja "letujem" kod tašte za nula dindži, još mi ohladi brda piva da mi se nađe dok sam tu.
Odaću vam jednu tajnu usput: Znate koja je najbolja tašta!? Ona koja je udaljena od tebe minimum 5 hiljada kilometara.

Pratite me za još saveta samo na Beobuildu.

Letovanja su prejeftina u odnosu na cene nekretnina u Beogradu, cak i ova egzoticna. Pritom ova egzoticna ne podizu cene znacajno, pre 3-4 godine i sada su jako slicne cene, za razliku od Grcke.

Nista ja ne vidim znacajno da je ustedeo moj drugar sto je isao u Grcku svake godine (mesta gde idu mahom Srbi), u odnosu na mene sto sam isao preko okeana. Smesne su to pare u odnosu na ucesce. Za letovanje u Grckoj sa devojkom ti treba 1500e sigurno (i u kolima po 9 sati najmanje u jednom pravcu, ne racunamo stres i obavezan odlazak kod majstora pred polazak), a za Maldive prolazis laganezi sa 4k i to preko agencije sa svim licnim troskovima ukupno, u fazonu nakrivicu kapu rodila mi njiva. Ta razlika od 2.5k godisnje je jedna velika nula u odnosu na cene stana gde ti je ucesce za stan oko 50k (ili 30k ili 70k, u zavisnosti kako me dozive ovde, da li sam bahat ili sam skroman).

Mladi bracni ili vanbracni par sa solidnim primanjima treba da letuje jako i siroko, jer im suzdrzavanje od skupih letovanja nece ustedeti za stan po ovim cenama.

Letovanja su prejeftina u odnosu na cene nekretnina u Beogradu, cak i ova egzoticna. Pritom ova egzoticna ne podizu cene znacajno, pre 3-4 godine i sada su jako slicne cene, za razliku od Grcke.

Nista ja ne vidim znacajno da je ustedeo moj drugar sto je isao u Grcku svake godine (mesta gde idu mahom Srbi), u odnosu na mene sto sam isao preko okeana. Smesne su to pare u odnosu na ucesce. Za letovanje u Grckoj sa devojkom ti treba 1500e sigurno (i u kolima po 9 sati najmanje u jednom pravcu, ne racunamo stres i obavezan odlazak kod majstora pred polazak), a za Maldive prolazis laganezi sa 4k i to preko agencije sa svim licnim troskovima ukupno, u fazonu nakrivicu kapu rodila mi njiva. Ta razlika od 2.5k godisnje je jedna velika nula u odnosu na cene stana gde ti je ucesce za stan oko 50k (ili 30k ili 70k, u zavisnosti kako me dozive ovde, da li sam bahat ili sam skroman).

Mladi bracni ili vanbracni par sa solidnim primanjima treba da letuje jako i siroko, jer im suzdrzavanje od skupih letovanja nece ustedeti za stan po ovim cenama.
pa sad ne znam šta hoćeš da kažeš. Ako radiš u gumarskoj industriji kao tvoj drug koga ovde navodiš za 800 EUR, onda je nemoguće da potrošiš svojih 5 plata da bi išao na letovanje na Maldive. Čak je i ova računica od 1500 EUR u Grčkoj nategnuta, eventualno busom u Paraliju.

pa sad ne znam šta hoćeš da kažeš. Ako radiš u gumarskoj industriji kao tvoj drug koga ovde navodiš za 800 EUR, onda je nemoguće da potrošiš svojih 5 plata da bi išao na letovanje na Maldive. Čak je i ova računica od 1500 EUR u Grčkoj nategnuta, eventualno busom u Paraliju.
Imam ja vise drugara sa razlicitim platama.

Za Grcku ne znam koliko treba, ako mislis da treba vise od 1500, verovatno da i treba, nisam isao mnogo dugo u Grcku.

Hocu da kazem ono sto sam rekao, usteda na letovanjima nece ljude dovesti do lakse kupovine stana u Beogradu.

Ne vidim potrebu bacanja 5k za 10 dana. 10 godina 50k. Ok otici jednom, dvaput da želja mine ali sve ostalo jeste bahaćenje osim ako se nema dovoljno novca da isprati sve da život ne trpi. Na jednoj stavci nećeš uštedeti sigurna ali na više njih... sve zavisi šta kome treba i koliki su prohtevi.

Imam ja vise drugara sa razlicitim platama.

Za Grcku ne znam koliko treba, ako mislis da treba vise od 1500, verovatno da i treba, nisam isao mnogo dugo u Grcku.

Hocu da kazem ono sto sam rekao, usteda na letovanjima nece ljude dovesti do lakse kupovine stana u Beogradu.
Verujem da trosenje na sve dovodi do kupovine stana...zar ne ?
Kaže čovek : trošite da bi ste uštedeli za stan

Vrh