Pa ne bi se baš složio s tobom ali eto idemo po tačkama.
1.) Robe nema ali npr nema robe ni kada sam kupovao kuhinju u NL. Naruciš i čekaš verovao ili ne 3 meseca da je naprave. Ja sam se zezao prvo kad sam došao da kad naručiš tek onda idu u šumu i seku drvo

)
2.) kreditora nema jer si ti, a ima duga! Potpisao si Ugovor i dug postoji i vrlo je opipljiv! Kamata je nula ali kamata je nula i kod ECB isto bila a evo od pre par dana i kod Švajcaraca opet! Pa si i kreditu. To se zove beskamatni kredit. Isto što i država daje studentima one standardne studentske kredite (ne ove nove hipotekarne).
3.) Tačno
4.) Banka je izbačena ali to ne mora da znači da kredit nemaš. Čak i u našem zakonodavstvu imaš pozajmicu (kredit) koje ti može dati i fizičko lice.
Mislim sad možemo da se zezamo i diskutujemo oko semantike i šta je po definiciji ili nije. Po meni jeste da li placas kuću na 7 ili 77 rata je skroz nebitno. Ja sam konkretno potpisao ugovor i to sledeću ratu moraš da stvoriš kad ti kažu ili ode 10% celokupne vrednosti stana!! Pa ti vidi da li nema duga

tebe kreditira investitor ili ti njega ali uzajamno je i to je ok. Dobiješ malo nižu cenu kvm. Placas fazno I ne moraš klasičan kredit kad može ovako. Po meni win-win situacija.
A cilj mog posta je bio da taj % keš kupaca je daleko manji od te cifre od 80%. A pogotovo kod novogradnji gde se dobar deo kupuje ovako kroz fazno plaćanje. Znači putem kredita. Eto ja da sam morao sve u kešu ja bi morao uzeti kredit u NL i platiti sve u Srbiji ili uzeti u Srbiji. Ovako ne moram nigde. Uzeo kod investitora na rate i svi srećni.