Za prelazak na postpaid treba samo da ima mogućnost da se registruje na portalu T4A, a to može ako se stari odnese da se reprogramira ili kupi novi koji je već spreman za registraciju.Све чешће ми се дешава да се не очита ТАГ а раније ми се то никад није дешавало.
Да ли је то до батерије?
Ако је до батерије да ли то значи да мора да се мења уређај?
Да ли се преласком на постпаид добија нови уређај?
Не разумем шта си хтео рећи?Njihovi tagovi su medjusobno interoperabilni pa bi uspešno povezivanje sa gore pomenutim značajno uticalo na broj prodatih tagova koji je sada oko 200.000 u korist Egnatie Odos .
Pa jedna privatna kompanija bi onda prodala više tagova ,tj većina prevoznika iz cele Grčke bi kupovala Egnatia tag jer joj on daje prodju a posredno pošto su prepaid tagovi kompanija bi raspolagala sa više sredstavaНе разумем шта си хтео рећи?
Jasno,ali treba neko ko kroji politike da to i shvati i pozove nadležne da sednu za sto i dogovore...Još jedan primer naše nesposobnosti od koje mi je bukvalno više muka.Tag konfigurisan na postpaid je izuzetno dobra solucija, bukvalno je to ekstender kartice, remote kartica. Kad se tag očita u sistemu pronađe koja kartica ide uz njega optereti račun i super. Ovo bi moglo imati jako široku primenu da je volje, parkinzi, garaže i nacionalni parkovi. Tako bi onda bilo svejedno ko je koncesionar puta, bilo čiji tag naiđe ti naplatiš, jedino što bi morali da šeruju međusobno baze podataka o registrovanim tagovima u realnom vremenu.
Sent from my V2247 using Tapatalk
Glavni problem tu je što se i pored svih dugoročnih benefita i dalje provlači jedno mnogo (da se tako izrazim) “pliće” razmišljanje: “a što da ja ne zaradim i od prodaje samog taga, uz sve ostalo”.Tag konfigurisan na postpaid je izuzetno dobra solucija, bukvalno je to ekstender kartice, remote kartica. Kad se tag očita u sistemu pronađe koja kartica ide uz njega optereti račun i super. Ovo bi moglo imati jako široku primenu da je volje, parkinzi, garaže i nacionalni parkovi. Tako bi onda bilo svejedno ko je koncesionar puta, bilo čiji tag naiđe ti naplatiš, jedino što bi morali da šeruju međusobno baze podataka o registrovanim tagovima u realnom vremenu.
Sent from my V2247 using Tapatalk
Ne govorim o nama iz Srbije.Nije ni meni baš najasnije ovo što pričaš @StaraMo. Jel može objašnjenje na konkretnom primeru, recimo da se u Grčkoj dogovore svi koncesionari i dozvole tagove iz Srbije. Recimo prođem naplatnu rampu na mostu kod Patre (tu sam već ostavio silne pare) i tu je cena oko 15 eura. Na tvojoj mapi je to zeleni put (koncesionar Nea Odos). Sad jasno je da pare idu ovom koncesionaru, barem najveći deo od tih 15 evra. Sad čitajući tvoje postoje meni deluje da deo ide i kompaniji koja izdaje TAG, bilo da je to neki drugi koncesionar u Grčkoj ili u budućnosti neka kompanija u Srbiji. Ovo sam zaključio zbog toga što ispadne važno gde je uzet tag, u suprotnom bi bilo svejedno. Da li sam te dobro razumeo ili sam u zabludi?
Stavi dvostranolepljivu traku.Jedno pitanje, da li ima negde da se uzme nosač taga koji se lepi za staklo, zamenio sam auto a prilikom skidanja lepljivi sloj je otpao sa nosača, a ne bih da eksperimentišem sa bilo kakvim lepkom, ili ako neko ima eventualnu preporuku sa čime da zalepim stari nosač?
Trebalo bi da ima na skoro svakoj benzinskoj pumpi na autoputu. Ja sam kupio na OMV na autoputu Beograd-Zagreb. Takodje ako se desi da nemaju na pumpi na kojoj stanes obicno ce ti reci na kojoj ima da se kupi.Jedno pitanje, da li ima negde da se uzme nosač taga koji se lepi za staklo, zamenio sam auto a prilikom skidanja lepljivi sloj je otpao sa nosača, a ne bih da eksperimentišem sa bilo kakvim lepkom, ili ako neko ima eventualnu preporuku sa čime da zalepim stari nosač?
Ne,pošto se za prvu kategoriju ne upoređuje tablica može pisati šta god.Kupio sam u Tehnomaniji postpaid tag. Malo sam zbunjen podacima koji su automatski popunjeni prilikom registracije. Umesto da unesem registarske tablice svog vozila, ovde su automatsko unete neke genericke vrednosti iz ugovora. Takodje je ista situacija sa brojem pasosa.
Je l' ovo normalno? Mozemo li imati nekih problema zbog toga?
Imaš i na KP, ljudi štampaju sa 3D štampačem, izgleda gotovo identično kao i originalni.Jedno pitanje, da li ima negde da se uzme nosač taga koji se lepi za staklo, zamenio sam auto a prilikom skidanja lepljivi sloj je otpao sa nosača, a ne bih da eksperimentišem sa bilo kakvim lepkom, ili ako neko ima eventualnu preporuku sa čime da zalepim stari nosač?
Ne valjaju ku.....Štampam ih sam sebi jednom godišnje. A ti na KP ih cene ko da ih od zlata prave.Imaš i na KP, ljudi štampaju sa 3D štampačem, izgleda gotovo identično kao i originalni.