Šta je novo?

Cene nekretnina

Ajde hejt ovo ono, šta da radimo sa drugarima i rodjacima koji se spremaju za gradjanski rat i koji se plaše obojene revolucije? Nije baš istina i totalno dezinformisanje i aktivno širenje laži i panike ne idu baš u isti koš no ajde, svako gura na svoju vodenicu, a nekome i smetaju blokaderi.
Ja više znam spremnih na nasilno menjanje vlasti na strani blokadera. Mnogi nisu razumevali da je Sloba otišao jer je očigledno izgubio izbore, a nije hteo da ode, a ne da su ljudi samo upali u skupštinu.

Čak su i radikali to potvrdili, onomad.

Slabo ima tih Vučićevih spremnih za rat, kad mora da im daje pare ili ih nasilno mobiliše iz preduzeća gde su uhlebljeni da dođu na miting. To je realnost Vučićeve partijske vojske.

Neću dalje u off.

Slabo ima tih Vučićevih spremnih za rat, kad mora da im daje pare ili ih nasilno mobiliše iz preduzeća gde su uhlebljeni da dođu na miting. To je realnost Vučićeve partijske vojske.

Nema tu više od par stotina telećih glava koje on može da mobiliše trenutno kao paravojsku - što nije mala cifra za haos na ulici, ali u slučaju bilo kakvog narodnog besa, ne bi imali šanse.

Policija je mnogo veća pretnja jer oni zapravo mogu da kontrolišu masu mnogo bolje i letalnije. Naša policija se poprilično uzdržava u poređenju s nekim drugim zemljama.

Сад кад прочитах други део коментара,схватио сам да сам много срећан јер ми нико никад није дошао у посету а био сам успешан у послу(привредник).Поготово,што никад нисам био члан ни једне политичке партије.А и моје колеге из места,(сарађујемо,посећујемо се),такође у успешном бизнису,исто нико не посећује.
Неко написао да несмеш отворити своју хладњачу итд.
Да ли из тог разлога има 6(шест) хладњача у кругу од 400 метара од моје куће или је разлог што изградња хладњаче кошта много?
očigledno nisi bio dovoljno "zanimljiv" i dovoljno krupna riba da bi te posetili momci

Ja više znam spremnih na nasilno menjanje vlasti na strani blokadera. Mnogi nisu razumevali da je Sloba otišao jer je očigledno izgubio izbore, a nije hteo da ode, a ne da su ljudi samo upali u skupštinu.

Neću dalje u off.
Ja mislim da si debelo omašio, prvo ovo "blokaderi" al ajde navikli smo na taj način komunkacije od strane ljudi koji naginju ka nekoj strani. Da li je Sloba izgubio ili nije imamo svakakve informacije, a da "blokaderi" nisu "za nasilno menjanje vlasti" videli smo na najvećem skupu u istoriji 15. marta koji je prošao mirno dok je ta Vučićeva paravojska spremna čekala sa čekićima i ko zna sve kakvim hladnim oružjem. Da si izašao na neki protest video bi kakvi su "blokaderi", ovako si kako se ovde kaže "zatrovan propagandom". Ako ti nisi zainteresovan za menjanje vlasti jer ti sadašnje stanje odgovara onda pusti druge da misle o tome. Sreća pa kako vreme prolazi sve je više sramota biti za vlast pa je sve manje ljudi na njihovim mitinzima, a ta relativizacija "mora da im daje pare da dodju na miting" je takodje glupost jer ne daje svima, ima itekako veliki broj ljudi koji svojom voljom dolaze da podrže spremni na sve, nadam se da si pogledao nekad neki intervju sa takvog mitinga pa sam da vidiš, a još mi je u glavi onaj kazaću lik jer nije čovek koji bi čestitao ubici svoje ćerke ako je neko ubije dok je sa "blokaderima".

Poslednja izmena:
Ovo kao da je pisao Nemanja Antic :)
Mozda ipak nije toliko do nas koliko do privrednog ambijenta.
A ambijent je takav da ti i ne trebaju reketasi kad imas drzavu kao reketasa.
Mafija je napredovala, vise te ne reketiraju direktno (osim ako bas bace oko na ono sto imas ili si im konkurencija), nego lepo kulturno napravljen zakon da si drzavi duzan boga oca prvog dana cim otvoris firmu, a posle zna se ko taj novac izvlaci iz budzeta.
Verovao ili ne u Norveškoj je još gore za preduzetnike.
Na vlasti su kriptokomunisti, kojima prihodi od nafte i gasa omogućavaju da vode suludu politiku iživljavanja nad privatnicima.

"Norway’s entrepreneurs are disappearing. In the past two years alone, 100 of Norway’s top 400 taxpayers, representing about 50 percent of that group’s wealth, have fled the country to protect their businesses."

Nema tu više od par stotina telećih glava koje on može da mobiliše trenutno kao paravojsku - što nije mala cifra za haos na ulici, ali u slučaju bilo kakvog narodnog besa, ne bi imali šanse.

Policija je mnogo veća pretnja jer oni zapravo mogu da kontrolišu masu mnogo bolje i letalnije. Naša policija se poprilično uzdržava u poređenju s nekim drugim zemljama.
15.mart je pokazao da ne postoji takav užaš u ovoj zemlji niti energija koja bi dovela do narodnog besa.

očigledno nisi bio dovoljno "zanimljiv" i dovoljno krupna riba da bi te posetili momci
Ljudi očigledno misle da ako imaš promet od 6m godišnje da si uspešan i spreman na širenje i da neko treba da ti pokuca na vrata. Nedaj bože neko da pokrene biznis sa parama za stan (recimo 300k evra) koji nije IT i krene u ozbiljan poduhvat, to je nezamislivo dok monopoli postoje samo u par medjunarodnih firmi. Zato, ne talasaj mnogo, kupi cigle i uživaj.

Ljudi očigledno misle da ako imaš promet od 6m godišnje da si uspešan i spreman na širenje i da neko treba da ti pokuca na vrata. Nedaj bože neko da pokrene biznis sa parama za stan (recimo 300k evra) i krene u ozbiljan poduhvat, to je nezamislivo dok monopoli postoje samo u par medjunarodnih firmi. Zato, ne talasaj mnogo, kupi cigle i uživaj.
Nisam razumeo. Ja imam "pare za stan". Kakav biznis mogu da pokrenem sa tim novcem i koji je projektovani ROI? Da napomenem, nemam apsolutno nikakve talente i umeća van moje primarne profesije. Možda je moguće biti uspešan u nekoj drugoj delatnosti čak i kao apsilutni laik? Otvoren sam za sve predloge.

ne vidim zasto ovo ne vazi i za neobrazovane ljude.
Neobrazovani ljudi su često svesni da su neobrazovani i drugi ih lako spuste ako počnu da se pretstavljaju pametnijim nego što jesu.

I ako počnu da pametuju o stvarima koje ne znaju, zbog svog neznanja će se frljati nerealnim ciframa, pogrešnim izrazima itd.

I zato će lakše da prihvate da nešto ne znaju.

Zbog toga su i jedni i drugi prijemčivi na propagandu, ali ta propaganda mora biti prilagođena.

To jednostavno nije tačno. Ljudi mogu biti žrtve indoktrinacije, kao što je zadnjih decenija slučaj na fakultetima društvenih smerova u mnogim zemljama.

I onda veruju u razne besmislice, koje se lako provere da nisu ni činjenično tačne, ali oni to odbacuju da prihvate jer im se ne uklapa u sliku sveta koju su prihvatili.

Dodatni problem je uverenje nekih ljudi koji završe fakultet, da su samim tim u svemu pametniji od onih manje obrazovanih, i ako im neko, pogotovo manje obrazovan, dokaže da nisu u pravu, oni se još i uvrede.

I mnogi obrazovani ljudi će pothranjivati pogrešna verovanja da ne bi u sopstvenim očima "ispali glupi", što su poverovali u razne neistinite stvari.
Cesto se desava da oni koji nisu imali priliku ili volju da se obrazuju vremenom razviju stav da je obrazovanje suvisno ili cak stetno. Mozda je lakse potceniti obrazovane nego se suociti sa sopstvenim propustenim prilikama.

Nisam razumeo. Ja imam "pare za stan". Kakav biznis mogu da pokrenem sa tim novcem i koji je projektovani ROI? Da napomenem, nemam apsolutno nikakve talente i umeća van moje primarne profesije. Možda je moguće biti uspešan u nekoj drugoj delatnosti čak i kao apsilutni laik? Otvoren sam za sve predloge.
Ako ti nemaš veštine i umeća van primarne profesije ne mora da znači i da drugi nemaju. Takodje postoje ljudi koji žele da se odvoje od firme i osnuju svoj biznis iako su u svojoj profesiji. Ne postoji samo IT na kugli zemljaskoj niti smo svi u IT-u. ROI je varijabilan jbg, to je rizik koji preuzimaš sa otvaranjem svog biznisa, no kako smo sve više preduzetnički mrtvi onda nam je cilj samo cigle i rad u firmi 9 do 5 dok kukamo kako su poslodavci robovlasnici, a stanje u državi nam i ne ide pod ruku ako te biznis preraste i kreneš da se širiš.

Skroz pogrešna relativizacija, uopšte ne znam kako ćeš glupog ubediti da je glup, a pametnog da nije najpametniji. Imamo ovde i neke poznavaoce istorije ali se npr ti uvek istakneš kako taj ne zna i da ti bolje znaš od njega. Zvuči poznato?

Neobrazovani ljudi su često svesni da su neobrazovani i drugi ih lako spuste ako počnu da se pretstavljaju pametnijim nego što jesu.

I ako počnu da pametuju o stvarima koje ne znaju, zbog svog neznanja će se frljati nerealnim ciframa, pogrešnim izrazima itd.

Zbog toga su i jedni i drugi prijemčivi na propagandu, ali ta propaganda mora biti prilagođena.

da, ako imas neobrazovanog kome pricas o nekoj temi koja mu je jako nepoznata.
svi imaju neki bias, ali svest o neobrazovanosti (tj nemanje skole) ne garantuje da nemaju iste te biase u temama u kome imaju dodira posredno ili neposredno.
isto vazi i za obrazovane.

da, ako imas neobrazovanog kome pricas o nekoj temi koja mu je jako nepoznata.
svi imaju neki bias, ali svest o neobrazovanosti (tj nemanje skole) ne garantuje da nemaju iste te biase u temama u kome imaju dodira posredno ili neposredno.
isto vazi i za obrazovane.
Onaj ko ne zna, a zna da ne zna nauči ga.

Onaj ko ne zna, a ne zna da ne zna, kloni ga se.

Ali izgleda da je ovo pisano badava i da je veoma lako da onaj ko ne zna, zna da ne zna.

Сад кад прочитах други део коментара,схватио сам да сам много срећан јер ми нико никад није дошао у посету а био сам успешан у послу(привредник).Поготово,што никад нисам био члан ни једне политичке партије.А и моје колеге из места,(сарађујемо,посећујемо се),такође у успешном бизнису,исто нико не посећује.
Неко написао да несмеш отворити своју хладњачу итд.
Да ли из тог разлога има 6(шест) хладњача у кругу од 400 метара од моје куће или је разлог што изградња хладњаче кошта много?
Iskreno, verujem da ima dosta hladnjačara, ali jedno vreme, pre ne znam koliko godina je bila neka uredba koja je favorizovala velike hladnjače za izvoz malina.

Ako ti nemaš veštine i umeća van primarne profesije ne mora da znači i da drugi nemaju. Takodje postoje ljudi koji žele da se odvoje od firme i osnuju svoj biznis iako su u svojoj profesiji. Ne postoji samo IT na kugli zemljaskoj niti smo svi u IT-u. ROI je varijabilan jbg, to je rizik koji preuzimaš sa otvaranjem svog biznisa, no kako smo sve više preduzetnički mrtvi onda nam je cilj samo cigle i rad u firmi 9 do 5 dok kukamo kako su poslodavci robovlasnici, a stanje u državi nam i ne ide pod ruku ako te biznis preraste i kreneš da se širiš.

Skroz pogrešna relativizacija, uopšte ne znam kako ćeš glupog ubediti da je glup, a pametnog da nije najpametniji. Imamo ovde i neke poznavaoce istorije ali se npr ti uvek istakneš kako taj ne zna i da ti bolje znaš od njega. Zvuči poznato?
ima tu još jedan zanimljiv momenat. zamisli da neko ima neki kapital za inicijalno ulaganje da nešto svoje započne. međutim, radi od 9 do 5 za neku platu koja ga susštinski zadovoljava. tada dolaziš u situaciju da je jako teško doći do neke ideje koji bi to bio posao koji bi te naterao da se odrekneš te sigurne i solidne plate i da uložiš taj startni kapital. ljudi koji nemaju solidnu platu, tj oni koji nemaju šta da izgube mnogo lakše dolaze do ideje za privatan biznis i mnogo lakše "srljalju" u nepoznato. zaj**** je dosta izaći iz komforne zone i uploviti u nešto dosta neizvesno u našoj zemlji

Neću dalje u off.
Упад у скупштину (био сам у петом аутомобилу у колони) поход ка Београду су биле престава јер је све било унапред договорено.(Тада то нисмо знали)Такође,сви се сложили да је само један човек профитирао и да смо се сви жртвовали за њега.(Илић).После победе,добили смо отказе и на улицу.

Poslednja izmena:
Cesto se desava da oni koji nisu imali priliku ili volju da se obrazuju vremenom razviju stav da je obrazovanje suvisno ili cak stetno. Mozda je lakse potceniti obrazovane nego se suociti sa sopstvenim propustenim prilikama.
Ima i takvih, ali su manjina. Tradicionalno ljudi poštuju obrazovanje. "Pa, on je doktor nauka".

Kad bi znali, koliko je danas srozan kvalitet u društvenim disciplinama, i kakvi doktorati prolaze...

Pa ja ne govorim drugima šta da rade. Naravno, svestan sam primera u mojoj profesiji da su ljudi počeli iz garaže a sada su milijarderi. Ja govorim šta iz perspektive onoga što su moje trenutne mogućnosti. Nisam nikakav fetišista betona niti preterano zadovoljan ROI koji dobijam od investicije u stnaove. Još povrh toga, ovde vlada teorija da kupovinom stanova zapravo onemogućavam nekog drugog da se skući. Nisam siguran da razumem korelaciju, ali hajde, ako mogu da dam makar i simboličan doprinos tome da neko ko trenutno nema stan kupi, ja sam za to. Ali svakako je potrebno nešto uraditi sa novcem, svi znamo efekte galopirajuće inflacije u protekle 3 godine. Beton je za mnoge poslednje utočište.

Упад у скупштину (био сам у петом аутомобилу у колони) поход ка Београду су биле престава јер је све било унапред договорено.(Тада то нисмо знали)Такође,сви се сложили да је само један човек профитирао и да смо се сви жртвовали за њега.(Илић).После победе,добили смо отказе и на улицу.То је за мене био најгори период .
Dobro, ali je poenta da je Sloba izgubio izbore- ubedljivo, a nije hteo da odstupi.

Ove priče da se ne zna da li je izgubio, čujem samo od ljudi koji su se ložili na SPS.

Došlo je milion ljudi, nezadovoljnih bedom, izdajom, izgubljenim ratovima. Niko nije došao da ga brani. Čak i vojska nije htela da reaguje kao 9. marta. Policija je pružila neki bedan otpor i praktično se predala.

Cela zemlja je stala. Rudari su zaustavili proizvodnju uglja za TE Obrenovac. Po skoro svim privatnim firmama je tih dana pisalo "Zatvoreno zbog krađe".

To ne može da se poredi sa ovim sada. Vučić mora da izgubi izbore- i to ubedljivo. I onda ga niko neće braniti.

Која је граница за "довољно занимљив"?
Питам за првог комшију,завршава другу хладњачу,купио је стотинак хектара земље,најјефтинији трактор му је 55 000 е.возни парк,улагања..да не набрајам даље..

Vrh