Šta je novo?

"Kvart64" [Stambeno Poslovni Kompleks | 60.598,60 m2 ]

Da li mozda ima neko info koliko ce biti cena stana za izdavnaje po kv m?
Posto sam uzeo dve Garsonjere po 36kv sa Garaznim mestima , danas sam dobio ponudu da izdam 1 stan kada bude naravno zavrseno za 750e (ne namesten) na duzi vremenski period.

Posto sam uzeo dve Garsonjere po 36kv sa Garaznim mestima , danas sam dobio ponudu da izdam 1 stan kada bude naravno zavrseno za 750e (ne namesten) na duzi vremenski period.
To je bas dobra cena.
Kucao sam na Halo Oglasima pretragu za stanove do 35kvm na Novom Beogradu, i trenutno postoji: 73 rezultata. Sto nije mali broj slobodnih stanova.

Super cena, verujem da ce se tako i kretati kada sve bude završeno. Mala samo digresija, tesko da su garsonjere 36kvadrata, mozda ako zivite u 200 pa vam tako deluje ova kvadratura.

IMG_20250524_185125.jpg

Meni se ne svidja sto ima toliko tih malih stanova od 30ak kvadrata, sto mahom znaci da ce se izdavati (pa ne znas dugorocno ko ce tu ziveti, praviti buku itd) i takvi stanovi su dobri za stan na dan, sto je uzas.
Bilo bi bolje da je koncept vise za ljude koji ce tu da (dugorocno) zive - al tako je kako je.

Mi smo od GrandStar tima dobili info (pre 2 nedelje okvirno) da su vec na 80% i da su izlazili neki procenitelji.
Sad ako su lagali mene i ja lazem vas.

U kojim lamelama si uzeo?

Odbacen je zahtev za lokacijske uslove za izvodjenje radova Beogradskih elektrana:
Screenshot 2025-05-28 at 16.57.35.png

Sami propusti mi izgledaju prilicno lako za ispraviti:
-На насловној страни Главне свеске јасно назначити на којим кат. парцелама је предвиђенаизградња дистрибутивне топловодне мреже дуж улице Нова 5, а на којим кат. парцелам аизградња прикључног топловода и топлотних подстаница за комплекс објекта на кат. парцели 2906/21 КО Нови Београд.
- Саставни део главне свеске су и графички прилози чл.25. Правилника о садржини, начинуи поступку израде и начину вршења контроле техничке документације према класи и намениобјеката ("Сл. гласник РС" број 96/23)

Tako da ocekujem da ce im sledeci zahtev proci bez problema.

Ima li neko info kako ide prodaja garaznih mesta?

Moj utisak je slabo jer je cena poprilicno visoka. Ima li sanse da je spuste malo?

Ima li neko info kako ide prodaja garaznih mesta?

Moj utisak je slabo jer je cena poprilicno visoka. Ima li sanse da je spuste malo?
20-25.000 je počela da bude standardna cena u dobrom delu Beograda. Iskreno mislim da nema razloga da spuštaju cenu jer je potražnja za parkingom velika, pogotovo u tom kraju. Jedino ako im ostanu neka parking mesta nakon što rasprodaju sve stanova, moguće da će malo korigovati cenu, ali generalno parking mesto ne košta skoro ništa da se održava, a i uvek mogu da ih izdaju vlasnicima lokala.

Info sa terena: skidaju se i dalje skele polako, spoljna strana i dalje dosta skela ima, rekao bih vrv tek za 2 nedelje da ce biti sve skinuto.
Lamela B i dalje puna skela, okacicu kasnije par slika.

Pricao sam sa par banaka, za procenitelja mora biti skinuta skela da bi se smatralo da je objekat na 80%

Da li se neko od vas skorije raspitivao u uslovima kredita? Kakve su vam ponude, izbor banke?

Da li se neko od vas skorije raspitivao u uslovima kredita? Kakve su vam ponude, izbor banke?
Za sada su mi Inteza i OTP dali dobre preliminarne ponude (OTP najbolji po meni).
Isao sam i do ERSTE oni su mi dali ostrije uslove a treba ove nedelje do NLB i Raiffeisen da idem, mada mi Raiffeisen izgleda najgori trenutno po uslovima ali cisto bih da pokrijem vise njih.

E sad ako se oduzi skidanje skela racunam da to nece biti relevantno (same cifre kamatnih stopa) jer ce se EURIBOR preracunati opet itd.

Vrh