Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

За четири године неће уђемо у ЕУ сигурно, а за још четири године Аце Србина добићемо тачку на будућност Србије.
Ткд је*бе ми се да ли ће да наставе евроинтеграције, ако ће да поделе једно 15к година затворских казни могу и да ме шамарају код Лоле једном годишње ако оће.
Nećemo nikad ući u EU jer je 90% naroda protiv.

Nećemo nikad ući u EU jer je 90% naroda protiv.

Turska za koji dan obelezava 30 godina od kada su puni elana pokusali da pristupe evropskoj porodici. Statusom vecitog kandidata su dobili mogucnost da laju ali ne i da ujedaju.
pa tako kada im amerikanci i izraelci potiru sunadornike ne smeju nista da rade, ali smeju da vicu zaludeloj masi na trgu mi cemo ovo mi cemo ono. Smeju da podignu avione, ali ne smeju da pridju grckim ostrvima. Zvuci poznato?

1748166565917.png

Само нека тако наставе. Све дубље и дубље себи копају јаму у коју ћемо их гурнути. Остварило се оно што је Шаровић написао на бившем Твитеру.
1748169225687.png

Koliko god da sve ovo izgleda bizarno zapravo ima smisla. Lik se uplašio da će studenti i građani postaviti šatore i izvršiti pritisak na institucije, pa je brže bolje postavio on svoje.

Nešto slično se događalo u Kijevu 2014. kada su protestanti blokirali glavni trg na kom su sve važnije institucije. Šatorsko naselje je imalo čak i bolnicu.

Naravno, okolnosti kod nas su bitno drugacije pa ne može da se povuče mnogo paralela. Ali siguran sam da je strah od takvog scenarija doveo do odluke da postavi ovaj cirkus ispred skupštine. Svakako mu nece pomoći.

Bukvalno je bilo očekivano da će postaviti neke barikade i ograde ispred jazbine. Mene tu ništa nije iznenadilo, čak je sve ovo i manje nego ono što sam očekivao od njega. Maltene sam očekivao nešto kao sa Majdana, bukvalno prsten oko celog tog bloka gde je Predsedništvo.

Pritom kancerčinu ne zanima lagodan život kao npr Dačića ili brata, nego njega opijaju moć i taj neki trip da je neko moodo i faca nad celom zemljom. I opija ga teranje inata svima, jer je ceo život besan i iskompleksiran.

Sloba će biti mala beba i mačji kašalj u odnosu na ovu lukavu i žilavu kancerčinu.

Bukvalno može do predsedništva lagano iz Kralja Milana 😁 I do svih drugih zgrada. Meni i dalje ovo deluje kao potez nenormalnog čoveka, a ne nešto racionalno i taktički.

Прича је добар пример како рат пружа прилику психопатама да се иживљавају. Оно што су у овом тексту прећутали јесте откуд фотографије саме ликвидације?
Фото репортери из Београда су платили овом парамилицајцу да сликају ликвидацију заробљеника. Сам убица је рекао да убија заробљене снајперисте, што је био класичан изговор у рату.

Опет, у тексту се прави злонамерно поређење са нацистичким фотодокументовањем ликвидација, а изоставља се најчувеније фотографисање ликвидације - пуцањ у Сајгону, где је шеф полиције Јужног Вијетнама пуца у главу револвером заробљеном вијетконговцу.
Охохо, нисам знао за ово. Значи јесте и овај злочин из заједничке кухиње удбе и страних служби.

Čak me ne bi čudilo i da je taj Ćacilend dobio i dublju funkciju u radu stranke.
Nekad bile radne obaveze lepljenja plakata. U poslednje vreme bih rekao da je tih plakata nešto manje,
a i zahtevaju raspisane izborne (što je navodno jedan od razloga zašto smo imali milion izbora).

Ovako nema izbora, ima da se odleži u ćacilendu neki broj dana. Ili možda ako neko zabrlja nešto, ne napuni autobus i slično...

Na ovom protestu oko kruga dvojke energija ljudi je bila fenomenalna.
Ipak, odziv gradjana je realno bio mali.

Mozda studentska elita moze da pokrene stvarii bez podrske gradjana.
Komunisti su u pocetku bili velika manjina, a ipak su izvojevali pobedu 1945.

Kreće pumpanje opet. Danas je samo zagrevanje.

Охохо, нисам знао за ово. Значи јесте и овај злочин из заједничке кухиње удбе и страних служби.
Сам злочин убијања заробљеника можда и не али фотографисање сигурно.

Kad god vam neko - ne samo Vučić i SNS nego i razni korisni magarci, glasnogovornici i ljubitelji korporativnih robovlasnika i kapitaljara - kažu da nema para za to i to pa mora da se uradi to i to, samo se setite ovoga:

Beograd centar Evrope za pranje novca": Opozicija tvrdi da korupcija "pojede" 640 miliona evra godišnje​

"Korupcija je jedno od najvećih problema naše zajednice… Naš ekspertski tim je došao do podataka da svake godine 640 miliona evra iz budžeta grada Beograda ode na koruptivne mere."

Glavni savetnik za izradu antikorupcijske platforme, za koju se zalaže ova lista, je Slobodan Tomić, docent na univerzitetu Jork u Engleskoj, koji je učestvovao u antikoruptivnim projektima i u drugim zemljama, a uža mu je specijalnost odgovorna javna uprava.

„Što se tiče Beograda godišnje se izgubi 640 milona evra zbog korupcije“, precizirao je Tomić.

A to je samo što se tiče Beograda. Ko zna koliko nestane u korupciji i partokratiji na nivou Srbije.

Dakle - para ima. Samo što se pokradu. I ne dozvolite da vam bilo ko govori drugačije.

Сам злочин убијања заробљеника можда и не али фотографисање сигурно.
Да али ово је у најмању руку подстракивање на злочин, ако не и саучесништво. Из приложеног злочинац углавном није убијао заробљенике, иначе би починио на стотине тих зверстава током рата.

Ne znam o čemu vi to tačno, razvodnjavate nešto..

Šta je podstrekavanje kad jedan ubija a drugi snima? Po meni su obojica saizvršioci, u najmanju ruku je taj koji svesno i svojevoljno snima pomagač.

Cuo infirormaciju od radnika GSP a koji to navodno zna da Cacilend ostaje do 28.06.

NSPM, Vukadinovic:
“Предност противника режима јесте видљива и није безначајна, али није ни нешто са чиме може са сигурношћу да се рачуна. Сем тога, до ње се долази тек кад се саставе заједно парламентарна опозиција, ванпарламентарна опозиција и студенти тј. њихова потенцијална листа. Само заједно и удружени у један фронт имају отприлике 4-5 процената више од власти. Не треба заборавити и то да ће блок власти свакако бити јединствен и без питања ко је све унутра, док са контра стране немамо ни приближно тај вид заједништва и хомогености. По мрежама већ колају приче и полемике да ли је боље да наступа једна листа, да ли две и више, и ко са ким „нипошто да не иде“, тако да ту постоји реална подељеност”, рекао је главни уредник НСПМ-а. Он је напоменуо да подршка студентима стоји, да јесте и даље велика, али не више и тако плебисцитарна каква је била 10. или 15. марта (велики протест у организацији студената у Београду)”.

Vecinska Srbija jednostavno ili zeli da Hulja ostane ili im nista ne smeta. Ta popularnost studenata od 15.03. bazirala se na ideji ljudi da ce studenti smeniti Hulju na neki carobni nacin, bez da oni izadju iz "zone komfora". Deo naroda je poceo se presaltovanjem na stranu potencijalnog pobednka. Kako se 15.03. pokazalo koliko su studenti i pobunjeni gradjani slabi, koliko su policija i Hulja jedinstvenii odlucni, taj deo stanovnika se vratio ili se polako vraca Hulji.

Studenti i opozicija imaju zajedno 4-5 procenata vise od vlasti sto je uslovima pokradenih izbora premalo.

Pored sve besmislenosti izbora.

Срђан Мајсторовић: Међународним актерима у овом тренутку не одговарају ванредни избори у Србији

Европи не одговара да се овде ствари изместе из неке ситуације којом може да се управља, имајући у виду окружење, догађаје на Блиском истоку, у Украјини и бројне претње територијалном интегритету саме ЕУ које стижу из Русије, предочио је Мајсторовић.

Према његовом тумачењу, „већини европских влада, нажалост, и даље много више одговара стабилност на Балкану, него интерес грађана Србије да се Србија демократизује и да се овде примењује правда“.

Poslednja izmena:
Vrh