Cuo sam da nemate vise restrikcije vode, mozda je zato najbolje vreme.Gde se to piše da je u NS-u najbolje vreme za kupovinu stana?
Meni ipak bolje da mi Novosadjani kupujemo u Beogradu, nego obrnuto.
Cuo sam da nemate vise restrikcije vode, mozda je zato najbolje vreme.Gde se to piše da je u NS-u najbolje vreme za kupovinu stana?
Meni ipak bolje da mi Novosadjani kupujemo u Beogradu, nego obrnuto.
Ako je tačno, onda će se pojačati seoba Srbalja ..."Preliminarnu tehničku studiju o mogućnosti uvođenja nuklearne energije u Srbiji izrađuju dve francuske kompanije: državna elektroprivreda EDF (Électricité de France) i inženjersko-projektantska firma Egis Industries. Ove firme su izabrane na tenderu koji je raspisalo Ministarstvo rudarstva i energetike Srbije u junu 2024. godine .
Međutim, izbor firme Egis izazvao je kontroverze u javnosti. Naime, Egis je bio angažovan na nadzoru rekonstrukcije železničke stanice u Novom Sadu, projekta koji je postao predmet kritika zbog infrastrukturnih propusta . Uprkos tome, Ministarstvo rudarstva i energetike je odlučilo da angažuje Egis za izradu studije o nuklearnoj energiji, što je izazvalo zabrinutost među stručnjacima i javnosti."
Mozda nije zlato doba mozda je uranijumsko doba!
Не зна та фирма ни где је настрешница нити је била тамо.Нашли се у папирима,овајдили се мало,(као и други )а надзор???То се не зна од силних фирми и подизвођача ко је требао радити.Пребацивање са једних на друге и на крају нико није радио а новац добио."Preliminarnu tehničku studiju o mogućnosti uvođenja nuklearne energije u Srbiji izrađuju dve francuske kompanije: državna elektroprivreda EDF (Électricité de France) i inženjersko-projektantska firma Egis Industries. Ove firme su izabrane na tenderu koji je raspisalo Ministarstvo rudarstva i energetike Srbije u junu 2024. godine .
Međutim, izbor firme Egis izazvao je kontroverze u javnosti. Naime, Egis je bio angažovan na nadzoru rekonstrukcije železničke stanice u Novom Sadu, projekta koji je postao predmet kritika zbog infrastrukturnih propusta . Uprkos tome, Ministarstvo rudarstva i energetike je odlučilo da angažuje Egis za izradu studije o nuklearnoj energiji, što je izazvalo zabrinutost među stručnjacima i javnosti."
Mozda nije zlato doba mozda je uranijumsko doba!
Nazad u zemlju zbog jeftind struje?Ako je tačno, onda će se pojačati seoba Srbalja ...
Ma neee … Žele da im deca svetle u mraku.Nazad u zemlju zbog jeftind struje?
Ништа ново,сељаци стално тако раде.Није тактика него похлепа,сада ће поља изгледати као море(само бескрајно плаветнило,свугде само купус,нигде пшенице,кукуруза,(сточарство се гаси)такође и паприку,лук сви напуштају да раде.Пишем за Поморавље и судећи по почетку године све ће бити скупо.Али за купус не верујем да може више никад да се понови откупна цена 70 дин/кг.Ove će tradicionalna taktika seljaka da svi posade kupus nakon dobre godine sve zajedno da odvede u gubitak i dubiozu. A mi ostali dobijamo kiseli kupus ove sezone za dž.
Нема од тога ништа.Ни јефтине струје ни сеобе,то су приче и извлачење новца.Ma neee … Žele da im deca svetle u mraku.
Не повратила се и 2000-а.Лабус изјави да ми ништа не треба да производимо јер све има да се купи и да продамо све фабрике.Школован,писмен,изабран од народа да ради за народ.Последица тога,сви добисмо отказ,фирму купише неки муљатори,послаше нас на улицу са неком сићом да се сналазимо.А посла нигдде,уцена на сваком кораку.....да непишем даље о преговорима са тадашњим послодавцима тада "ако нећеш ти има ко хоће".....E sad to prenesi na 2013. Plate nikakve a poslova nema. Plate svuda oko 300-350e. Od toga topli obrok 100e. Namerno tako jer ti je onda prekovremeni radni sat manje plaćen itd. Tih 12 sati ti je npr u tadašnjim parama oko 2500rsd. A za 4 dana da si kupio samo dodatni obrok je 700rsd. Radiš 12 sati za manje od 20e. Nego zbog takvih koji su jurili svaki dinar smo mi bili budele što nećemo da radimo svaki dan 11+ sati. Pogineš ceo mesec za 100e. zaj*** i nepovratilo se nikad.
Жао ми је за све што си проживео и ружна искуства која си имао.Ми овде пишемо наша искуства и коментаре а не рекла казала,чуо осам од овога,онога ...Моја су добра искуства са здравственом услугом и особљем а то не значи да нам је здравство добро,да нема корупције и много других проблема као и свугде и свим областима.Не знам нигде где је идеално.I da, da ne bude da samo crnim zdravstveni sistem nismo ni mi bolji. Pošto smo sada ukapirali sistem došlo je vreme na redovan pregled razvoja i motorike kod drugog deteta i naravno dobili smo termin odmah u jednoj od "boljih bolnica". Dok smo čekali tamo nije mi bilo dobro kakvu sam sve decu video sa problemima, bukvalno suze su mi pošle na oči, nisam mogao da se oporavim dva sata. Kada smo došli na red (pregledi su išli u grupama 3 po 3 deteta) prvo što nas je doktorka pitala je ko je došao za bolovanje. Meni nije bilo jasno vidim javi se njih nekoliko, u našoj grupi od 3 jedan je došao za to, drugi kontrola i treći smo bili mi. Kada smo mi došli na red iz grupe po završenom pregledu doktorka nas pitala da li i nama treba bolovanje da zna šta da piše izveštaju na šta moja žena odgovara može. Na moje pitanje zašto joj treba kreću da mi objašnjavaju kako to funkcioniše, progutao sam knedlu i sačekao da izadjemo. Kada smo izašli usledila je rasprava sa ženom da joj više to ne padne na pamet, em sam alergičan na nepotrebna bolovanja em nema potrebe da dolazimo tu i da oduzimamo vreme doktorki i deci kojima je pomoć daleko potrebnija šta god su nam uradili sa prvim detetom, drugo je za sada hvala bogu ok. Ako sam zbog toga idealista neka sam, a u stvari nisam, samo želim da stvari funkcionišu onako kako su namenjene koliko god je to moguće. Znam da izigravanja sistema postoji i u drugim državama ali ja ne želim da budem deo toga, samo želim ono što mi po pravu pripada. E zato nije potrebno samo sistem promeniti već i nas ali dok je "čašćavanje" doktora unormaljeno i plaćanje za sve što nije potrebno to će teško ići, pogotovo sa ovim što plaćamo zdravstvo, a ne koristimo ga jer idemo privatno jer je to normalizovano, a i ljudi moraju da nauče da ne moraju kod lekara svaki put kad ih zaboli trepavica.
Manje reditaMa neee … Žele da im deca svetle u mraku.
Ne bih bas rekao da je pohlepa, ljudi samo hoce da zarade. To sto jedne godine bude anomalija u smislu da budu normalne cene da se zaradi, trebalo bi da bude svake godine.Ништа ново,сељаци стално тако раде.Није тактика него похлепа,сада ће поља изгледати као море(само бескрајно плаветнило,свугде само купус,нигде пшенице,кукуруза,(сточарство се гаси)такође и паприку,лук сви напуштају да раде.Пишем за Поморавље и судећи по почетку године све ће бити скупо.Али за купус не верујем да може више никад да се понови откупна цена 70 дин/кг.
Kako ne postoji, pa nemaju svi istu kolicinu zemlje, valjda je to odlucujuci faktor?Bukvalno ne postoji scenario gde porodica od cetvoro radno sposobnih moze da zaradi 50k evra godisnje neto od voca (a to je 1000e mesecno po clanu). A to bi trebalo da bude normalno, obzirom da je u pitanju prakticno firma, seosko gazdinstvo.
Na to smo mi spali, a duvamo se nuklearnim elektranama i progresom, prosecnim platama i svim ostalim.
O toj kradji naroda se ovde prica, samo neki zele da zazmure i imaju svoje iskrivljene realnosti ili agende.
Одлична замисао.![]()
Grejanje u Beogradu obračunavaće se po potrošnji, šta to znači za džep Beograđana?
Računi za grejanje u Beogradu uskoro će zavisiti i od ponašanja stanara. Model naplate po potrošnji uvodi veće razlike među zgradama i domaćinstvima, ali bi trebalo da podstakne i energetsku efikasnost.www.danas.rs
Deluje mi nerealno da će biti isti troškovi grejanja u starogradnji kad se krene po potrošnji. Čini mi se da će ovo biti u početku pa će vremenom da se ide ka realnim troškovima i da će kao nekih ostati isto ili manje a da će kod većine skočiti troškovi grejanja. Ne mogu sve zgrade sa unaprede energetsku efikasnost na isti nivo.
Neke fasade to ne dozvoljavaju .
Nije, odlucujuci faktor je apsolutno otkupna cena voca. Da li si dobro procitao moju poruku iznad? Ajde Defke da mi objasnis kako se kupina na veliko isplati, zanima me. Posto se razumes i u poljoprivredu vidim.Kako ne postoji, pa nemaju svi istu kolicinu zemlje, valjda je to odlucujuci faktor?
Znaci odlucujuci faktor je koliko ce drzava (odnosno svi mi) subvencionisati tvoj proizvod? Sta god se radilo mi kao drzava sa tom kupinom idemo u minus?Nije, odlucujuci faktor je apsolutno otkupna cena voca. Da li si dobro procitao moju poruku iznad? Ajde Defke da mi objasnis kako se kupina na veliko isplati, zanima me. Posto se razumes i u poljoprivredu vidim.
Znaci nemas pojma kako da se zaradi. Nemamo o cemu da pricamo cim kreces sa spinovanjem.Znaci odlucujuci faktor je koliko ce drzava (odnosno svi mi) subvencionisati tvoj proizvod? Sta god se radilo mi kao drzava sa tom kupinom idemo u minus?
Lepa kvadratura za četvorosoban stan -151m2, za jednu četvoročlanu porodicu baš humano. Mogli su barem tu ostavu gratis uz stan. Znači sa ostavom i 2 parking mesta 650k.Izgleda da se bliži kraj gradnje u Lux51
![]()
Penthouse u naselju LUX 51
Prodajemo stan u završnoj fazi izgradnje kompleksa Lux 51.U pitanju je trostrano orijentisan penthouse. Uz penthouse su na prodaju i dva garažna mesta po 1www.halooglasi.com
Одлучујући и пресудни фактор је величина земље.На велико се се исплати радити на ситно преживљавање.Ситни поседи су пензионери или запослени.Шта можеш очекивати од 2-3 хектара?Kako ne postoji, pa nemaju svi istu kolicinu zemlje, valjda je to odlucujuci faktor?
Kako iko igde onda uopste zaradjuje od jabuka?
Kakvog ovo smisla ima, na sta smo to spali? Sta je po tebi uopste resenje za to?
Znaci ne umes da objasnisZnaci nemas pojma kako da se zaradi. Nemamo o cemu da pricamo cim kreces sa spinovanjem.
Све је лепо,осим цене.Ко добаци до 700 х боље да гледа кућу.Lepa kvadratura za četvorosoban stan -151m2, za jednu četvoročlanu porodicu baš humano. Mogli su barem tu ostavu gratis uz stan. Znači sa ostavom i 2 parking mesta 650k.
Plus sredjivanje stana na osnovu ovih rendera možda još 50k.
700k za human četvorosoban moderan, lux, komforan stan sa dva parkinga i ostavicom.
Koliko onda koštaju modernije i novije kuće u Beogradu na ok lokaciji?
Evo jednu sam našao u ovom okviru cene i da im se kvadratura ne razlikuje mnogo sa 2 garažna mesta.
![]()
3-etažna kuća na prodaju, Aleksandra Tirnanića Tirketa, 750.000€, 215m²
3-etažna kuća za prodaju, uknjižena, Dedinje, 215 m2. Stanje - Uobičajeno, Gas, ima terasu, ima kupatilo, ima toalet. Ima parking mesto.www.4zida.rs
Nisi ni ti meni objasnio kako da porodica od 4 clana zaradi 50k evra godisnje neto na kupinu ( sto je 1000e mesecno po clanu, smesno za proizvodjaca), nego si krenuo da spinujes posto to ne znas da objasnis.Znaci ne umes da objasnis
Ako i za 5-10-15god bude lista čenjanja 6-12 meseci (ako ne i više) onda badava krečimo i treba napuštati zemlju što pre. A do tada Vi slobodno relativizujte korupciju i kriminal. Ja se samo nadam da će do tada da izumre generacija "ima mleka i brašna, tako je oduvek i tako je svuda" pa zapravo i krene na bolje. Ako ne krene onda bežati što pre. ILi jednostavno ukinuti zdravstveno i nek crkne sirotinja.Жао ми је за све што си проживео и ружна искуства која си имао.Ми овде пишемо наша искуства и коментаре а не рекла казала,чуо осам од овога,онога ...Моја су добра искуства са здравственом услугом и особљем а то не значи да нам је здравство добро,да нема корупције и много других проблема као и свугде и свим областима.Не знам нигде где је идеално.
Само се бојим да ћеш и за 5,10,15 година имати овде исте коментаре типа,плаћам здравствено ставили ме на листи чекања за 6 месеци!!
Та листа се за 50 е пребаци са 6 на месец,а ако не желиш да учествујеш у корупцији онда платиш 150 и одеш приватно.За здравље не питаш колико кошта.Није ми жао да платим а већ сам писао да здравству плате треба повећати бар 300%.
То што плаћаш здравствено подразумева неку услугу али очекивати све сад,одмах и без чекања спада у бајке,а ми нисмо више деца да у то верујемо као и у то да ће сад доће неко други и све то решити.Доћи ће неки нови на власт ал наши људи,поткупљиви,алави,слични претходнима.Што пре схватиш много се боље осећаш