Šta je novo?

Cene nekretnina

Znaci nemas pojma kako da se zaradi. Nemamo o cemu da pricamo cim kreces sa spinovanjem.
Купину нема ни цену нити је ко тражи у откупу и то по смешним ценама за коју је не бих ни брао.Била је једном давно добра цена а после пропаст.Не знам ни ко је и зашта користи у већим количинама.Масовност има једино малина и гаји се свугде а Ариље,Ивањица,Гуча и околина лепо пролазе сваке године

Купину нема ни цену нити је ко тражи у откупу и то по смешним ценама за коју је не бих ни брао.Била је једном давно добра цена а после пропаст.Не знам ни ко је и зашта користи у већим количинама.Масовност има једино малина и гаји се свугде а Ариље,Ивањица,Гуча и околина лепо пролазе сваке године
Ne prolaze lepo, losa ti je informacija.

Одлучујући и пресудни фактор је величина земље.На велико се се исплати радити на ситно преживљавање.Ситни поседи су пензионери или запослени.Шта можеш очекивати од 2-3 хектара?
Од рата у Украјини воћари немају где јабуку плус неповољна година,град,ове године обрао род? мраз.Једно јутро -7 и нема више трешње,вишње,шљиве,смокве,ораха...катастрофа.
Isplati se raditi psenicu koja sada ima cenu iz 2007 godine? Jesi li pri sebi ?

Одлична замисао.
Некоме ће рачуни бити много мањи али породицама са децом или више чланова у породици неће осетити умањење рачуна јер је инфостан све добро прерачунао.Ако живим сам,или не живим у стану,заврнем све радијаторе и плаћам основну цену што не могу они са малом децом.
Урадио сам у једној старограњи калолифере и разочарао се колико је мала уштеда.(Нисам могао да искључим ни један радијатор ).
Imaju dve opcije - 1. Potrošnja se meri za celu zgradu - to što će neko isključiti radijatore će umanjiti račun svima. 2. Da stambena zajednica investira u kalorimetre ali nije jasno da li će SZ onda skupljati novac pa plaćati toplani ili će stanari plaćati direktno toplani tj infostanu ?...

Lepa kvadratura za četvorosoban stan -151m2, za jednu četvoročlanu porodicu baš humano. Mogli su barem tu ostavu gratis uz stan. Znači sa ostavom i 2 parking mesta 650k.
Plus sredjivanje stana na osnovu ovih rendera možda još 50k.
700k za human četvorosoban moderan, lux, komforan stan sa dva parkinga i ostavicom.
Koliko onda koštaju modernije i novije kuće u Beogradu na ok lokaciji?
Evo jednu sam našao u ovom okviru cene i da im se kvadratura ne razlikuje mnogo sa 2 garažna mesta.
To je nerealna cena za taj projekat. (LUX51)
Evo cena od 2021 kada je krenula izgradnja (imali su dooooosta kasnjenja):
U produžetku mail-a dostavljam raspoloživost dvosobnih i dvoiposobnih stanova.
DVOSOBNI STANOVI – CENE I RASPOLOŽIVOST:

T3 površine 60,14 m2:

I sprat (C1.4, C2.3) – rezervisan, 2.200 e/m2 + pdv;
II sprat (A1.1, A2.1, C1.14, C2.12) – rezervisan, 2.350 e/m2 + pdv, 2.300 e/m2 + pdv, 2.200 e/m2 + pdv;
III sprat (A1.9, A2.10, C1.24, C2.21) – 2.450 e/m2 + pdv, 2.400 e/m2 + pdv, 2.350 e/m2 + pdv, 2.250 e/m2 + pdv.

Imaju dve opcije - 1. Potrošnja se meri za celu zgradu - to što će neko isključiti radijatore će umanjiti račun svima. 2. Da stambena zajednica investira u kalorimetre ali nije jasno da li će SZ onda skupljati novac pa plaćati toplani ili će stanari plaćati direktno toplani tj infostanu ?...
SZ mora prvitano da plati kalorimetre po stanu ako hoće, do tada meri se na osnovu proseka zgrade što ne znači manje račune.

Isplati se raditi psenicu koja sada ima cenu iz 2007 godine? Jesi li pri sebi ?
Не знам Мићо.То раде твоје комшије па их питај.Ја сам у Поморављу где пшеницу не видим а ни кукуруз.Али у Војводини гаје пшеницу на стотине хектара.Можда дотирају из свог џепа или имају неки проблем са главом а могуће да су нашли неку рачуницу и имају зараду.Најбоље да питаш неког тамо

Isto za LUX51 je zanimljivo da nikad nisam dobio povratni odgovor na ova 2 pitanja te 2021 godine kada sam se raspitivao za stan tamo:

Sep 8, 2021

Postovana,

Hvala vam na prosledjenim informacijama.
Koliko sam procitao online ocekuje se gradjevinska dozvola do kraja septembra?

Da li imate informaciju kada ce biti dostupno vise informacija o materijalima gradnje i investitoru?

Na kraju sam svakako preskocio projekat, tada mi se cinilo previse davati 2700 EUR za bezaniju i to projekat bez gradjevinske, i evo 4 godine kasnije zgrada tek se privodi kraju sada.

Ako i za 5-10-15god bude lista čenjanja 6-12 meseci (ako ne i više) onda badava krečimo i treba napuštati zemlju što pre. A do tada Vi slobodno relativizujte korupciju i kriminal. Ja se samo nadam da će do tada da izumre generacija "ima mleka i brašna, tako je oduvek i tako je svuda" pa zapravo i krene na bolje. Ako ne krene onda bežati što pre. ILi jednostavno ukinuti zdravstveno i nek crkne sirotinja.
Онда једино,да почнеш да се пакујеш.

То је прелазно решење до тога да инсталираш калилометре у стан и плаћаш по потрошњи.А пошто је огромна количина празних станова,позатвараш радијаторе и немаш трошак

Све је лепо,осим цене.Ко добаци до 700 х боље да гледа кућу.
Ovde sam malo subjektivan jer sam uzeo silom prilike trosoban stan u koji se useljavam za godinu dana, nisam mogao odmah četvorosoban.
Tako da postoji opcija da ću ovaj srediti i verovatno stavljati na prodaju hehehe, neću žuriti sa prodajom i biće u početku APP cena. Tada će cena mog za prodaju biti formirana na osnovu četvorosobnog stana koji mi se svidja u tom trenutku.
Gledao bih neke veće četvorosobne, ne treba mi ovoliko kvadratura, ali bilo bi lepo od 90-120m2.
Iako je za sada u pitanju NS, moguće da ću zbog mog posla morati da se preselim za BG( sada isto svakodnevno putujem, svaki dan gubim 2sata to jest 2.5sata na put).
Tako da me možda čeka ovaka neka potraga za nekih 1-1.5god 😉

Isto za LUX51 je zanimljivo da nikad nisam dobio povratni odgovor na ova 2 pitanja te 2021 godine kada sam se raspitivao za stan tamo:

Na kraju sam svakako preskocio projekat, tada mi se cinilo previse davati 2700 EUR za bezaniju i to projekat bez gradjevinske, i evo 4 godine kasnije zgrada tek se privodi kraju sada.
Ne znam zašto čekaju da se završe sve tri faze tj zašto nisu iseljavali ljude kako završavaju objekte?

То је прелазно решење до тога да инсталираш калилометре у стан и плаћаш по потрошњи.А пошто је огромна количина празних станова,позатвараш радијаторе и немаш трошак
Sve je to meni jasno ali pitanje je kako će to funkcionisati u praksi? Stambena zajednica mora da odluči većinom glasova, pa da naruče kalorimetre, postave novi ventili, svašta nešto. Za to će biti zainteresovani oni koji krace žive zimi u stanu. A koliko je takvih? Većini ne odgovara pojedinačni kalorimetar...
Mali broj zgrada će preći na pojedinačne kalorimetre.

Ne prolaze lepo, losa ti je informacija.
Не знам ко онда купује имања,станове у Чачку и Београду из тих крајева и од чега?Овде би рекли из секте 2 да су то криминалци,намештени тендери и сл.(Као што су и мене ставили у ту категорију ).Колико често идеш у те крајеве,видиш ли куће,аутомобиле,имања?

Sjajno je sto smo normalizovali losu uslugu u drzavnim ustanovama :love:🥰
Ne dao bog da zapravo probamo da uredimo stvari, cuti moze gore
Lepo kazem treba odredjena generacija izumreti pa da se vidi gde smo. Vole ljudi korupciju ako imaju para pa to ti je, a tu su i ovi "meni nine bilo lako pa zasto bi tebi".

Drugar iz Beograda odrastao na Bežaniji i hoće tu da živi, sada se kaje što tu nije uzeo pre 4god.
Ok on stvarno hoće samo Bežaniju. Gledao je na trenutak i Banovo brdo residence, kada su krenuli gradnju pa mu je i to skupo bilo.

Cene nekretnina 🔜🔜 Poljoprivreda i zdravstvo u Srbiji
⏳
Све је то повезано.Нисмо сви у странци,немамо намештене тендере,богате рођаке,нисмо естрада спорт, гастарбајтери,политичари....Поштено радимо и купујемо

Sve je to meni jasno ali pitanje je kako će to funkcionisati u praksi? Stambena zajednica mora da odluči većinom glasova, pa da naruče kalorimetre, postave novi ventili, svašta nešto. Za to će biti zainteresovani oni koji krace žive zimi u stanu. A koliko je takvih? Većini ne odgovara pojedinačni kalorimetar...
Mali broj zgrada će preći na pojedinačne kalorimetre.
Preci ce mozda 10-20% zgrada.
Ne mozes se sloziti u stambenoj zajednici da se obnove ormarici u hodniku za 3000 dinara, a kamoli da se ugradjuju kalorimetri i vece investicije.

Drugar iz Beograda odrastao na Bežaniji i hoće tu da živi, sada se kaje što tu nije uzeo pre 4god.
Ok on stvarno hoće samo Bežaniju. Gledao je na trenutak i Banovo brdo residence, kada su krenuli gradnju pa mu je i to skupo bilo.
I ja sam gledao Bezaniju ranije, svidjali su mi se delovi i sto je malo vise suburbs a ne urbano ko NBGD.
Medjutim treba imati u vidu da je 2021 godine bezanija bila na nivou 1800-2000 EUR/m2 a ovi su trazili oko 2700 za bolje stanove, i tada je bilo to skupo za Bezaniju.

I ja sam gledao Bezaniju ranije, svidjali su mi se delovi i sto je malo vise suburbs a ne urbano ko NBGD.
Medjutim treba imati u vidu da je 2021 godine bezanija bila na nivou 1800-2000 EUR/m2 a ovi su trazili oko 2700 za bolje stanove, i tada je bilo to skupo za Bezaniju.
Pa to je pitanje sada od kvaliteta novogradnje i ovoga što kažeš trajanja izgradnje od projekta do projekta.
Razlika je ovde bila 40% da je skuplja novogradnja.
Meni je to ok razlika ukoliko se nalazi starogradnja i novogradnja na istoj lokaciji.
Naravno uvek zavisi koja zgrada i koja novogradnja, ovde ne možemo generalizovati .

Pa to je pitanje sada od kvaliteta novogradnje i ovoga što kažeš trajanja izgradnje od projekta do projekta.
Razlika je ovde bila 40% da je skuplja novogradnja.
Meni je to ok razlika ukoliko se nalazi starogradnja i novogradnja na istoj lokaciji.
Naravno uvek zavisi koja zgrada i koja novogradnja, ovde ne možemo generalizovati .
To je ok ali ovo nije nikakva luks lokacija, cak su im odbijali gradjevinsku zbog blizine trafo stanice i zracenja.

Vrh