Pa ti se prilagodjavaj, ko ti brani ionako ti 100e za 30min nije ništa. I te operacije si mogao negde u inostranstvu da radiš i da ostaviš termin nekom kome je bitniji ionako "častiš" doktore (ali ne i druge u lancu jer ne zaslužuju). I da, sada samo za uput ili samo za recept moraš da zakažeš termin kod izabranog lekara, ne može "ja došao". Poenta je da plaćam i da ako to plaćanje po mene znači plaćam privatno većinu stvari onda baš i nema nekog smisla. Što reče ivan kao konobari maltene, evo ti posao i ova mala plata ali ćeš imati "bakšiš". Ja npr ne vidim problem da bude manje korupcije(dakle manje, ne da je ukinemo) i da se više para odvaja za zdravstvo ali jbg ja sam idealista jer hoću nešto što nam nije u krvi.
E to prebacivanje kartona je tek igranka

Ženi izgubili karton, pa tri meseca jurili gde je.
Da, tako bi trebalo. Tako su i mene primili jednom mada koliko znam imaš pravo u jednoj klinici jednom godišnje na to.
Fora je što je njima dato na izbor šta je hitno, a šta ne. Verovatno su mislili da folira ili su baš tada krenuli na pauzu. Svačega ima. Generalno mislim da nam se zdravstvo održava samo na ledjima tih lekara koji ne čekaju da ih neko "časti" i koji svesno i odgovorno rade svoj posao. Retko ko se i usavršava od njih jer je to struka koja traži unapredjenje i usavršavanje, dodatno saznanje. Npr moj tast se vodi politikom "ako se lekaru (hirurgu, kome god) ne svidja da radi za 1000e nek kopa kanale". Srećom nije mu do sada zatrebalo ništa veće, a i Vučić ga leči jer mu je poklonio vitamine, a kad mu bude trebalo i ne dobije adekvatnu negu onda ću ga poslati u neki kanal da traži lekara. Koliko je izbezumljen govori i to da mu supruga (moja tašta) ima MS, više ne može ni da hoda. Lekar NIJE HTEO da joj da uput za BG dok nismo insistirali jer je tašta videla u nekoj emisiji na RTS-u za neki novi tretman. Na uputu je BUKVALNO napisao "videla na tvu novi tretman pa hoće da proba".