S
stex_pb
Guest
Ja odavno govorim da su pristalice ovog režima naši neprijatelji. Odavno su prestali da budu samo "neistomišljenici".
U Priboju napad botova na građane na zboru jutros, pupmanje je ozbiljno uzburkalo mali gradićJa odavno govorim da su pristalice ovog režima naši neprijatelji. Odavno su prestali da budu samo "neistomišljenici".
Pošto sns već ima zvaničnu objavu gde su oni žrtve, čekamo zvaničnu objavu posle zbora.U Priboju napad botova na građane na zboru jutros, pupmanje je ozbiljno uzburkalo mali gradić
Ovo, izgleda...Dina Vučinić
Пољска је у економском смислу убедљиво најуспешнија бивша комунистичка чланица. Али много разлога за то има и протекционизам од стране самих США и врло јака и компактна пољска заједница у САД. Не само у САД, свака економски јача држава има врло јаку у компактну пољску заједницу, позитиван пример у односу на усе-и-у-своје-кљусе српску дијаспору. Пољска је једина комунистичка држава која је имала владу у изгнанству све до пада Берлинског зида.Putuj malo. Možeš i do Poljske i pogledaj šta je napravila za 30g, gde je tada naša startna pozicija bila sa vama tako pristojnima nije moglo gore da se padne...
Радно право је тек мали део права, а Европска Унија нема монопол на примере добре праксе.Jer se zaista nikako ne nadovezuje na ono o čemu sam govorio... Kakve veze ima slogan lokalnih izbora Voždovca sa jedinstvenim evropskim tržištem rada i sudske zaštite radnih prava jednom kad si članica, i nadležnosti gde možeš kao oštećeni radnik da pokrenes postupak, pitanje socijalne zaštite ako ostaneš bez posla u drugoj zemlji članici i mnogo toga još...
A zbog čega? Ja sam baš mislio da je solidno. Čak su ljudi nedavno ovde pisali baš to, da im je solidno zdravstvo.5) Здравство у к**цу, горе него у Србији. У Бугарској и Мађарској такође.
Ja sam pisao za Poljsku na osnovu onoga što sam čuo od bivšeg kolege Irca koji ima druga koji radi u Poljskoj.A zbog čega? Ja sam baš mislio da je solidno. Čak su ljudi nedavno ovde pisali baš to, da im je solidno zdravstvo.
Naravno, pogledi i utisci mogu da variraju. Ali me zanima i tvoj utisak i zaključak.
Šta je to što najviše i prvo bode oči u zdravstvenom sistemu Poljske?
To je lice pristojne Srbije BendereOvo, izgleda...
![]()
![]()
I posle me pitaju ljudi što ih zovem Orkovi...
Ocena tu može da bude dosta subjektivna, pogotovu što pravilnu ocenu zdravstvenog sistema ne možeš dati samo merljivim pokazateljima, nego i opisno. Jedan od najboljih indikatora zdravstvenih sistem je bila Korona. U mnogo zemalja je usledio raspad gori nego u Srbiji, a među njima su Poljska, Bugarska, Mađarska... Kao svedoke lošeg zdravstva u Poljskoj imam druga Poljaka dok sam živeo u Holandiji, i beloruskog doktora, koji je sam protiv Lukašenka, ali tvrdi da Belorusija ima solidno, a Poljska dosta loše zdravstvo.A zbog čega? Ja sam baš mislio da je solidno. Čak su ljudi nedavno ovde pisali baš to, da im je solidno zdravstvo.
Naravno, pogledi i utisci mogu da variraju. Ali me zanima i tvoj utisak i zaključak.
Šta je to što najviše i prvo bode oči u zdravstvenom sistemu Poljske?
Dobro zapazanje. Jedna od drazih stvari ovog pokreta mi je sto se zdrav, normalan nacionalizam propagira kao vrednost, a hirurski je razdvojen od iskompleksiranog huskackog, diskriminatorskog, fantazijskog, ti kazes desnicarenja, ja kazem radikalstine.Ovde je ideja prilično jasna, Vučić od Srbije pokušava svih ovih godina da napravi lažno desničarsku zemlju, gde se pod desnicom podrazumeva da sereš pijan ispred dragstora i pljuješ po zlom zapadu i tako opravdavaš sve vlastite neuspehe.
Sad igraju na tu kartu, znaju da je većina Srbije ,,desničarska" i sve ove desne stranke, DSS, Nestor... će ili kod njih ili će kao biti neutralni.
Čak i ovaj kao neki centar poput Ponoša.
Sve da ispadne da su studenti neki levičari, boljševici, NVO, NATO ekipa...
Ali džabe.
Hvala na redovnim izveštajima. Da nema tebe mislim da na forumu niko ne bi znao da se išta dešava u Priboju, a kamol da je takva frka.U Priboju je ....malo napeto.
Jutros je procureo snimak incidenta sa MUP-ovih kamera na Ćaci društvenim mrežama čiji je urednik upravo inicijator sukoba..ali fali tri minuta i ne vidi se nož već samo početak sukoba koji je iniciran još dan pre.
Iako je zvanična vest da je član SNSa izvučen iz auta, jasno se vidi da je provocirao sukob, izašao iz auta i dobio batine. Tu je isečeno.
Dodatni skandal je što je čovek sa nožem muž majorke (el.se tako kaže?) policije u gradu i sva mašinerija je upregnuta da to zataška.
Istučeni je dan pre pred svedocima i zaštićen od strane policije pretio klanjem i batinjanjem, što je takođe zabeleženo sa više kamera. Policiji je traženo da ga procesuira ali se svi prave ludi. Čak je pozivao i na dvoboj poslanika iz opozicije.
Iako mašinerija radi punom parom, građani su besni jer je jedan od povoda sukoba bilo najgnusnije vređanje našeg ratnog heroja Vidomira Šalipura od strane SNS dezertera.
Pribojci se i dalje pitaju ko sve ima pristup državnim kamerama preskupo plaćenim našim parama.
Ćaci i dalje preti i vređa na svim mogućim profilima dok je Vladan Šalipur u pritvoru.