Šta je novo?

Sportski događaji

Uživam u NBA play off-u. baš sjajna košarka. Dopada me se Minesota, a i Njujork igra odlično. Sinoć Denver dobio Oklahomu i gledamo sedmi meč. Baš je žilav Denver, fali im malo igrača iz drugog plana, ne znam kako ovi nosioci uopšte izdržavaju ovakav tempo.
Pratim i hokej, finale KHL-a, Lokomotiva iz Jaroslavlja protiv Traktora iz Čeljabinska, izuzetno finale.

Prvi polufinalni par su Budućnost i Crvena Zvezda. Prednost domaceg terena ima Buducnost, gde Zvezdu čeka veoma neprijateljska atmosfera, koja neće biti izgovor za poraz. Ekipa koja brani trofej to ne sme da uzimao kao izgovor.

Sa druge strane kostura se zakuvalo, Cedevita Olimpija je izjednacila 1:1 u seriji. A treći polufinalista će se najverovatnije večeras saznati, šanse da se to ne desi su, realno veoma male.

Kao što rekoh, samo u jednom od parova, a gde se realno i najviše očekivalo, serija je otišla u 3. utakmicu.

I kada se i 4. polufinalista sazna, mislim da nas očekuje, košarkaški, najzanimljivije polufinale u istoriji Aba lige, sa obe strane.

Uživam u NBA play off-u. baš sjajna košarka. Dopada me se Minesota, a i Njujork igra odlično. Sinoć Denver dobio Oklahomu i gledamo sedmi meč. Baš je žilav Denver, fali im malo igrača iz drugog plana, ne znam kako ovi nosioci uopšte izdržavaju ovakav tempo.
Pratim i hokej, finale KHL-a, Lokomotiva iz Jaroslavlja protiv Traktora iz Čeljabinska, izuzetno finale.
Niksi su jako simpatican tim. I gotivim vec deceniju KAT-a, mislim da se Minesota odlucila za pogresnog.
Ako Denver ispadne, navijam za Nikse do kraja.

Protiv Indijane navijam samo zato sto Redzi Miler nije osvojio nikad, pa gde sad da uzmu. :ROFLMAO:

Reci gubis zivce gledajuci muske starlete koje ovaj vodi

1000036679.jpg

U NBA finale Istoka je kao nekad Indijana - Njujork. Malo je reći da sam oduševljen. S obzirom na istoriju i na one trojke Redžija, očekujem seriju "na nož". Što se tiče Zapada, mislim da Denver prolazi i da opet imamo poslasticu protiv Minesote.

To je jedna od glupljih stvari u košarci i nije vezano samo za današnje doba i NBA, često i sudije čak iako nemaju nameru da kradu, ne sviraju očigledno faulove malih na visokima, valjda je to u ljudskoj prirodi, je*** li ga.

Kad sam ja igrao, uvek smo mlatili visoke 😀

Bukvalno pustiš ovaj prvi klip i vidiš 28 faulova.

Bobi je u Evropi konstantno bio fauliran, ali kao, visok je, ko ga šiša. Ne, faul je faul, svi su isti.

O'Nilu su bukvalno iz vrha lige rekli da znaju da je stalno fauliran, ali da bi bilo bezveze da stalno prekidaju utakmicu pa nek trpi, pa se on prilagodio.

Prilagodiće se i Jokić i otresti kao slinu sledećeg koji ovo pokuša. Ovako je došlo iznenada, sudije ili namerno ne sviraju ili i one zbunjene i nesnađene. Dok je ceo Denver mrtav i nije tu bilo sreće, ovakva odbrana na Jokiću ili ne, svi umorni i povređeni, igraju celu sezonu sa 6,7 igrača i nosioci konstantno igraju 45 minuta. Za njih je sezona bila gotova i pre plejofa, eto, prošli su jednu rundu i došli do sedme tekme u drugoj, to je maks.

A ovoj slinici ćelavoj da je svirano šest faulova za pet minuta, kao što je i trebalo, druga bi se priča pričala. Mislim, i dalje bi pukao Denver, ali ne bi niko izvlačio ove klipove. Mada, i da ga faulira, Jokić kada ne bude bio neko ko sam na grbači vuče tim cele sezone i ne bude igrao već stoti meč u šest meseci, prilagodiće se i otrešće ga kao slinu.

To je jedna od glupljih stvari u košarci i nije vezano samo za današnje doba i NBA, često i sudije čak iako nemaju nameru da kradu, ne sviraju očigledno faulove malih na visokima, valjda je to u ljudskoj prirodi, je*** li ga.

Kad sam ja igrao, uvek smo mlatili visoke

Bukvalno pustiš ovaj prvi klip i vidiš 28 faulova.

Bobi je u Evropi konstantno bio fauliran, ali kao, visok je, ko ga šiša. Ne, faul je faul, svi su isti.

O'Nilu su bukvalno iz vrha lige rekli da znaju da je stalno fauliran, ali da bi bilo bezveze da stalno prekidaju utakmicu pa nek trpi, pa se on prilagodio.

Prilagodiće se i Jokić i otresti kao slinu sledećeg koji ovo pokuša. Ovako je došlo iznenada, sudije ili namerno ne sviraju ili i one zbunjene i nesnađene. Dok je ceo Denver mrtav i nije tu bilo sreće, ovakva odbrana na Jokiću ili ne, svi umorni i povređeni, igraju celu sezonu sa 6,7 igrača i nosioci konstantno igraju 45 minuta. Za njih je sezona bila gotova i pre plejofa, eto, prošli su jednu rundu i došli do sedme tekme u drugoj, to je maks.

A ovoj slinici ćelavoj da je svirano šest faulova za pet minuta, kao što je i trebalo, druga bi se priča pričala. Mislim, i dalje bi pukao Denver, ali ne bi niko izvlačio ove klipove. Mada, i da ga faulira, Jokić kada ne bude bio neko ko sam na grbači vuče tim cele sezone i ne bude igrao već stoti meč u šest meseci, prilagodiće se i otrešće ga kao slinu.
Nešto se ne sećam da je puštana tuča nad Embidom, čak naprotiv, svirana mu je i promaja kao faul.
I u Evropi, Bobana su tukli kao vola (i ABA i Evroliga) i ništa nije svirano. Ako se dopušta tuča nad visokima, jel to važi i za Tavaresa poslednjih 5 godina?

Jednom i ja da gledam utakmicu, pošto ne mogu da gledam više noću, treba da se ide na posao, ono razbi Oklahoma.

Mislim da su ipak jači od Denvera, dopada mi se kako igraju. Imaju dugačku klupu, jednog vanserijskog igrača, jednog odličnog 6 čoveka, odbrana je vrhunska, svidjaju i se i centri, dugački mršavi, odavno nije bilo takvih. Brzi su , skočni, igraju odbranu, znaju da pogadjau u neizvesnim momentima, mislim da će u finale. Minesotu doduše nisam puno gledao, znam za Edvardsa koji mi se ne dopada, ne dopada mi se ni Gober, Rendl je bio dobar u Njujorku vidm po statisikama da je dobar, Mekdanijels je suvo zlato, videćemo... Tipujem ipam na Oklahomu

A u finalu ih čeka Indijana. Mislim da Njujork sa ovako malo rotacijom ne može da izdrži njihov tempo. Tek su oni napunjeni igračima imaju dve kompletne kvalitetne petorke.

Biće zanimljivo, možda i ostanem da gledam koju noć.

Nešto se ne sećam da je puštana tuča nad Embidom, čak naprotiv, svirana mu je i promaja kao faul.
I u Evropi, Bobana su tukli kao vola (i ABA i Evroliga) i ništa nije svirano. Ako se dopušta tuča nad visokima, jel to važi i za Tavaresa poslednjih 5 godina?
Ne znam za Tavaresa, ne pratim amatersku košarku.

U NBA-u se ne dopušta i onda odjednom dopuste. To je kao da Novaku daš drveni reket samo odjednom. Prilagodio bi se on vremenom, ali bi taj prvi meč bio šokiran i ne bi znao da gde udara i izgubio.

Mada, opet, svi igrači koji imaju toliko loptu u rukama i gube veliki broj lopti, nije ovo sa Jokićem ništa specijalno i on je opet isporučio svoje. 20-9-7 u utakmici gde su ih nabušili i nije ni igrao skoro celu poslednju četvrtinu. Bio bi to tripl dabl i 30 poena da je bilo neizvesno do kraja, a nije bilo neizvesno jer je Gordon igrao na jednoj nozi, a Marej i Porter su zajedno dali 19 poena. Ništa ovi Karuzovi faulovi nisu odlučili.

Samo da se nabija statistika.

Nek dođe na leto da je nabija i sve ok.

Ipak sam pogrešio. Denver je jednostavno neozbiljan tim i to je to. Oklahoma je jednostavno bolja, mada mi se ne dopada kako igraju. Od ovih što su ostali, najzanimljivija mi je Indijana, a i ima najozbiljnijeg trenera.

Pustio sam da gledam prvih 20-tak minuta igre. Onda sam video da je ovo APSOLUTNO negledljivo. Klasicno trci i pucaj... pa ako promasis opet pucaj za trojku, i tako u krug.
Vise sam uzivao gledajuci veliko finale Bulsi - Sansi, sa Denijem Ejndzom, Kevinom Dzonsonom i Carlsom Barklijem te davne 1993. godine.

Pa ovo je cetvrtfinale, jesi gledao neko random cetvrtfinale tih godina?

Cetvrtfinale lige. I svako cetvrtfinale lige je surilo pre 30 godina?

Ovde imamo mlad tim protiv Denvera koji se raspada jer su idiotskim potezima dosli do toga da su duplo slabiji nego pre dve godine. Crkli su jos u regularnoj sezoni jer su se klali u svakoj utakmici, ni protiv najgorih timova lige nisu mogli da dobiju bez drame do kraja. Sad su odigrali dva puta po sedam meceva.

Oklahoma je najmladji tim lige i njihovo tek dolazi.

Indijana je na primer vrlo kosarkaski pismen tim.

Igra se brze, jbg, vise se i gresi. Eto, taj Denver je sinoc u raspad utakmici ubacio na kraju poena koliko su 90ih u prosecnoj. Da moze da se igra kao 90ih sad i da je to bolje, pa igrao bi bar jedan tim tako i sve dobijao, ali ne moze, ovo je superiornija kosarka. Ostalo je stvar ukusa i oko toga nema rasprave.

Mada, opet se sve preuvelicava. Izvucene su Jokiceve izgubljene, a na kraju, ukupno je imao pet izgubljenih i to u brzem tempo sa mnogo vise poseda.

Dzordan je u finalu te 1993. godine imao dve utakmice sa po pet izgubljenih. Jbg, normalne stvari.

Na osnovu par klipova mi deluje kao da su se prvi put sreli sa malo jačom odbranom pošto se bucko valjao po parketu i uzeli mu živu loptu iz ruke.

Meni je Indijana jedina zanimljiva za gledanje. Oklahoma nije, jer igraju neku vrstu za mene divlje košarke. Boston mi se isto nije dopao. Iako imaju pismene igrače, pre svih mislim na Horforda, Holideja i Vajta, pa i mlađe Tejtuma i Brauna, previše su se oslanjali na trojke, pa su mi bili uglavnom dosadni. Njujork mi je neozbiljan sa rotacijom od 6 i po igrača, mada Harta i Bridžisa izuzetno poštujem kao igrače, a i Tibodoa kao trenera. Minesota igra ružno, ali jako i efikasno i mnogo kulturnije od Oklahome, verujem pre svega zbog kvalitetnijeg trenera. Očekujem dosta u budućnosti od San Antonija, jer verujem da je ovaj mali trener dovoljno naučio od Popovića. Sakramento me je u jednom momentu pozitivno iznenadio, ali sam iz nekog razloga prestao da ih pratim. Ostale nisam mnogo ni gledao, ili su katastrofa pa ih i ne komentarišem.

Na osnovu par klipova mi deluje kao da su se prvi put sreli sa malo jačom odbranom pošto se bucko valjao po parketu i uzeli mu živu loptu iz ruke.
Bucko je najmanji problem, bez njega bi bili poslednji u ligi.

Marej i MPJ ne isporučuju ništa, a imaju zajedno preko 70 miliona godišnje, a za dve godine će imati zajedno 90 miliona.

Zeku Nađiju, koji ni ne igra, dali su 9 miliona godišnje.

Šarić, koji ni ne igra, ima 5 godišnje.

Denver igra sa 6 i po igrača.

Ajde budite pošteni, 1993. se prvo kolo igrali na tri pobede, a u prva dva kola, Čikago je pregazio sve i odigrao ukupno 7 utakmica. Kada tako pregaziš protivnika, onda imaš i dane odmora dok čekaš sledeću rundu itd.

Zato uvek i osvajaju prvi u ligi, nekad drugi, baš retko treći i samo po jedan put su četvrti i šesti.

Još je sinoć drugi najbolji, odnosno Gordon, igrao sa povredom sa kojom ni ne sme da se igra. Naravno da je serija bila gotova, kao i sam Jokić, pa su i greške učestalije.

Uporedimo tu 1993. godinu i broj minuta i utakmica u prva dva kola Džordana i Jokića. Jbg, debili iz Denvera umislili da je Marej Pipen.

1000036890.jpg

1000036892.jpg

Не воли дебели ове поподневне термине, ремете му дремку. ;)

Разумљиво ми је да неко покуша да доминантног високог чува са неким елитним дефанзивцем, чак и мало нижим, а да га онда под кошем чека доминантни блокер (Чет) да га залепи. Уосталом, кажу ови матори, добри тренери, да смо ми тако чували Ткаченка у доба СССР (што нисам видео). ;) Чак и у финалу ЕП 1995. (што сам гледао) када су Дивац и Ребрача ушли у проблем са пеналима, Савић је боље чувао Сабониса.

Ипак, није ми јасно да имаш 20 цм и 50 кг више и да ниси агресиван! У ствари чак мораш да будеш безобразно агресиван тада и чак свесно направиш неки фаул у нападу доле док правиш што бољу позицију на low-postu. Као што је добио поштовање свих кад је залемио оног црнца са леђа, који је добио шта је заслужио, тако се исто за оно издање од синоћ губи поштовање!

Деца су заслужено добила и искрено, оно синоћ и јесте било нешто нјаближе том баскету из 90-их који сви волимо! Разлог што је било доста тројки је осим генералног начина на који се игра баскет данас, то што је Денвер играо ту неку зону са једне стране, а са друге стране сам није имао решења за фантастичну одбрану ове деце. Дакле изнуђено је било са обе стране, с тим што су деца узимала шта им је свесно дато, а Денвер је узимао те шутеве из немоћи. Мени је искрено чудо што је Денвер успео да дође до 7 текми и да је у 5 од тих 7 био егал!

Vrh