Šta je novo?

"BW Quartet" - Beograd na vodi

Cao! Da li neko moze da mi odgovori kolikom tezinom mogu opteretiti krovnu terasu u zgradi koja je iznad celog stana. Zgrada je sazidana 2017. Pitam zbog bazena. Naime, nekoliko godina sam imao bazen 305x183, koji ima oko 1t vode i nije bilo problema, mada su mi neki govorili da je i to rizik. Sad bi da uzmem nesto vece, ne mnogo, tipa okrugli 305 ili 376 precnik, ali oni sadrze dosta vecu kolicinu vode 3,4t i zato me strah... Pozdrav
Ma ništa strašno, šta rizikuješ? U najgorem slučaju direktni transfer u FK Bajbok i čukun unuci ima da se sećaju tebe kao najpametnijeg u familiji. Blago tvojim komšijama što imaju tebe u zgradi.

4 Meseca nakon pada nadstresnice u kojoj je poginulo 15 ljudi koja je bila previse opterecena rekonstrukcijom clan na forumu pita jel moze da optereti krov stambene zgrade sa bazenom u iznosu od 3-4 tone.
I jos pita ljude na forumu umesto da trazi staticara i strucno lice, od informacija imamo samo da je zgrada iz 2017 godine.

Ja stvarno ne znam...

Cao! Da li neko moze da mi odgovori kolikom tezinom mogu opteretiti krovnu terasu u zgradi koja je iznad celog stana. Zgrada je sazidana 2017. Pitam zbog bazena. Naime, nekoliko godina sam imao bazen 305x183, koji ima oko 1t vode i nije bilo problema, mada su mi neki govorili da je i to rizik. Sad bi da uzmem nesto vece, ne mnogo, tipa okrugli 305 ili 376 precnik, ali oni sadrze dosta vecu kolicinu vode 3,4t i zato me strah... Pozdrav
Šalu na stranu, molim te ko Boga nađi nekog građ. inženjera da ti uradi proračun statike. To što je izdržalo 1 tonu ne znači da nema negativnog uticaja na krov i zgradu. Nemoj da sebe i porodicu dovodiš u rizik, plati stručnu osobu, ako može da iznese težinu onda stavljaj. Inače svaka čast stambenoj zajednici kad je svima ovo.

Ajde mala pomoc, nosivost betonske ploce okvirno 200 kg/m2
precnik bazena je 3.76m
tezina bazena pun vode je 3400 kg
povrsina kruga je π × (d/2)²
Imamo dakle 3.14 x (3.76/2)²
dobijamo 11.098 kvadrata povrsine x 200 kg = 2219 kg nosivosti za tu povrsinu.

Cestitamo dobijate kartu u jednom pravcu za CZ!

PS: odmah da se ogradim, ovo je teoretksa racunica bez ikakvih relevantnih informacija o objektu. Obratiti se obavezno staticaru za ovakve eksperimente.

Poslednja izmena:
delulu brate moj delulu hahaha
PS ima tamo neki park u BG, Ćacilend se zove pa možeš njih pitati za detaljnije informacije...nismo ti mi ovde takvi stručnjaci

Citam komentare i koliko vidim kupci stanova u BNV ce ih u glavnom rentirati. Pa cekaj malo, koliko to ljudi iznajmljuje stanove? Koji je to broj koji ce to placati 1500-2500 Evra kiriju ili za boravak od 10 dana. Ja sam kupio stan da bih ziveo u njemu i tako cu se i ponasati. Ako "gospodi" iz BNV to ne odgovara moze slobodno da mi vrati pare.

Još jedan je problem vezan za BW, a to je da ovde živite kao u zatvoru jer zgradom upravljaju BW i samo njihovi ljudi. Vi kao stanar nemate nikakva prava.

Onda koncept naselja nije porodično stanovanje već izdavanje/stan na dan. Tako da zgradom defiluju svakakvi ljudi koje niko ne evidentira na pravi način. U hotelu se uzimaju podaci iz LK/pasoša, a ovde ne.
Kako nije? Kako to "ljudi" iz BNV uticu na to? Nije mi jasno da svi hoce da iznajme stanove u BNV.

Citam komentare i koliko vidim kupci stanova u BNV ce ih u glavnom rentirati. Pa cekaj malo, koliko to ljudi iznajmljuje stanove? Koji je to broj koji ce to placati 1500-2500 Evra kiriju ili za boravak od 10 dana. Ja sam kupio stan da bih ziveo u njemu i tako cu se i ponasati. Ako "gospodi" iz BNV to ne odgovara moze slobodno da mi vrati pare.
Stranci

Kad se BNV predstavlja kao najveci luksuz koji imamo, da, najcesce tamo dobrostojeci stranci iznajmljuju stanove
Koliko sam cuo dobrostojeci stranci iznajmljuju penthause a ne dvosobne stanove. A to da, ljudi su se zesce zaj. misleci da je BNV luksuz. Znao sam to odavno ali sam ipak kupio stan jer mi je bila muka od trazenja stana u Beogradu i okolini i da gledam stanove koji se vode na 80m2 a uknjizeno 70m2 uz objasnjenje da je sudski proces u toku ili stanovi u koje moras da ulozis minimum 100.000 Evra jer su pregradjivani i dogradjivani a parketi razdvojeni ko pruzni pragovi.

Poslednja izmena:
Ne razumem zašto bi trenutna politička situacija imala veze sa ovakvom investicijom.
Ne verujem da su svi oni koji su stanove u Srbiji dobijali ili kupovali gledali na to.

Trudim se da budem objektivna.
Ja upravo i pitam forum da li sam mogla nešto drugo da izaberem, jer još uvek preispitujem svoju odluku.
Pojedini ljudi su se uplasili da ce porusiti BNV ako se vlast promeni. Moze na vlast da dodje ko god hoce ali BNV ne smeju da taknu osim ako nemaju milijarde Evra za placanje sudskih procesa i povracaj para.

Naravno da neće rušiti stambene zgrade sada. To su hiljade vlasnika koje bi morali da obeštete u tom slučaju, država svakako nema novca za takav poduhvat čak i da postoji volja.

Najbolje što se može očekivati je da se projekat završi na prostoru gde je sad i da se zaustavi rušenje Sajma i širenje na prostor Sajma i NBG.

Još jedan je problem vezan za BW, a to je da ovde živite kao u zatvoru jer zgradom upravljaju BW i samo njihovi ljudi. Vi kao stanar nemate nikakva prava.

Onda koncept naselja nije porodično stanovanje već izdavanje/stan na dan. Tako da zgradom defiluju svakakvi ljudi koje niko ne evidentira na pravi način. U hotelu se uzimaju podaci iz LK/pasoša, a ovde ne.
Naprotiv! BNV jeste zamisljen kao porodicno stanovanje ali su sami kupci od BNV napravili Rental Community.

Naravno da neće rušiti stambene zgrade sada. To su hiljade vlasnika koje bi morali da obeštete u tom slučaju, država svakako nema novca za takav poduhvat čak i da postoji volja.

Najbolje što se može očekivati je da se projekat završi na prostoru gde je sad i da se zaustavi rušenje Sajma i širenje na prostor Sajma i NBG.
To bi bilo najbolje resenje.

Pohvalila bih arhitektu za terasu. Oko 5m2, a plaćena kao m2 stana. Na njoj je klima zajedno sa maskom koja zauzima malo manje od 1m2, i koja je smeštena tako da blokira prilaz rešetkici za odvod. Praktično ne možete da očistite odvod jer ne možete da pridjete.
Onda je napravljen neki kanal kao za odvodjenje vode sa terase. I to od pločica, ali kao nivo niže. To očajno izgleda. I opet u potezu od 30 cm od ivice celom dužinom, ne možete da koristite terasu.
Kiša naravno kvasi celu terasu i nema poente koristiti je od septembra do juna.
Ja sam još i dobro prošla jer imam komšijsku iznad mene, pa me ona malo štiti. Komšije koji imaju na 6 i 7 spratu gde nema nikog iznad a nisu penthouse, su bukvalno sneg nosili u kadu. Srećom ima sve manje snega.
Rešetke su prilično razmaknute i nije prijatno sedeti jer imate utisak da ako vam nešto ispadne iz ruke da će da završi nekom prolazniku na glavi.

Poenta, ako već prave i prodaju terasu trebalo bi da znaju kako to da urade da bi mogla da se koristi. Neke zgrade imaju bolje terase. Ovako ja mogu samo kacu za kupus da stavim.

Da, ali uz veliku podršku menadžmenta Beograda na Vodi.
Kako uz njihovu podrsku? Pa ne kazu oni ljudima da moraju da izdaju stanove. Osamdeset pet od sto kupaca stanova u BNV su ljudi iz dijaspore koji ce se mozda a mozda i nece vratiti. U zemljama u kojima zive nema sanse da bi mogli da kupe nekretnine po cenama stanova u BNV a nisu hteli da kupuju po Spaniji ili Grckoj jer su mnogi ljudi imali velikih prpblema prilikom kupovina stanova a inflacija jede pare tako da je logicno da su kupili stanove u BNV ili na nekoj drugoj lokaciji.

Pohvalila bih arhitektu za terasu. Oko 5m2, a plaćena kao m2 stana. Na njoj je klima zajedno sa maskom koja zauzima malo manje od 1m2, i koja je smeštena tako da blokira prilaz rešetkici za odvod. Praktično ne možete da očistite odvod jer ne možete da pridjete.
Onda je napravljen neki kanal kao za odvodjenje vode sa terase. I to od pločica, ali kao nivo niže. To očajno izgleda. I opet u potezu od 30 cm od ivice celom dužinom, ne možete da koristite terasu.
Ja sam još i dobro prošla jer imam komšijsku iznad mene, pa me ona malo štiti. Komšije koji imaju na 6 i 7 spratu gde nema nikog iznad a nisu penthouse, su bukvalno sneg nosili u kadu. Srećom ima sve manje snega.
Rešetke su prilično razmaknute i nije prijatno sedeti jer imate utisak da ako vam nešto ispadne iz ruke da će da završi nekom prolazniku na glavi.

Poenta, ako već prave i prodaju terasu trebalo bi da znaju kako to da urade da bi mogla da se koristi. Neke zgrade imaju bolje terase. Ovako ja mogu samo kacu za kupus da stavim.
Ja sam mislio da su na vasoj zgradi zastakljene terase. Bar tako ce biti na Sensi

Kako uz njihovu podrsku? Pa ne kazu oni ljudima da moraju da izdaju stanove. Osamdeset pet od sto kupaca stanova u BNV su ljudi iz dijaspore koji ce se mozda a mozda i nece vratiti. U zemljama u kojima zive nema sanse da bi mogli da kupe nekretnine po cenama stanova u BNV a nisu hteli da kupuju po Spaniji ili Grckoj jer su mnogi ljudi imali velikih prpblema prilikom kupovina stanova a inflacija jede pare tako da je logicno da su kupili stanove u BNV ili na nekoj drugoj lokaciji.
Glupost. Ljudi iz dijaspore koji su kupili nepokretnost u BnV imaju nekretnine gde žive i platili su ih po većim cenama po m2 od BnV. ( A da to nisu čak ni veliki turističko atraktivni gradovi). BnV je privlačan kao investiciona nekretnina zbog lokacije i uređenja. Kupovina nepokretnosti u Grčkoj Španiji ili Francuskoj uopšte ne prestavlja nikakav problem naprotiv za ljude iz dijaspore ako dolaze iz EU je kupovina još jednostavnija.

kada ste kupovali stan znali ste kakva će da vam bude balkonska ograda, koliko je kvadratura balkona i gde će se nalaziti klima. Prilično ste nezadovoljni i u svemu tražite loše. Prodajte stan i oslobodite se te negativnosti. Loše utiče na zdravlje. Beograd je pun nekretnina verujem da ćete naći što će vas zadovoljiti.

Vrh