B
beli labud
Guest
Pogrešio si temu, akcize nemaju veze sa NIS-om.Ako sam dobro razumeo, Vašington nam je uveo najveće akcize u Evropi?
Problem su verovatno Aboridžini koji su nam uveli sankcije!
Pogrešio si temu, akcize nemaju veze sa NIS-om.Ako sam dobro razumeo, Vašington nam je uveo najveće akcize u Evropi?
Znaci ako nam isti Aboridzini ukinu sankcije, akcize ce se smanjiti?Pogrešio si temu, akcize nemaju veze sa NIS-om.
Problem su verovatno Aboridžini koji su nam uveli sankcije!
Jasno je to, samo pokusavamo da utvrdimo da li placamo jedno od najskupljih goriva u Evropi jer nas mrze (zli Aboridzini) i uvode nam sankcije, ili nas pak mrzi neko ko je u nasoj zemlji?Ljudi, kakve veze ima NIS sa akcizama?
Ovde je tema o njemu a ne o ceni goriva.
Pošto su mi svi SNS-ovci na IL da li to opet kreće priča kako nas svi mrze a mi smo tako dobri? Mi bi bili najbolji na svetu da nije zlog zapada? Cirkus je sa crno-crvenom koalicijom.
NIS još uvek nije povećao cene goriva na svojim pumpama. Cene su i dalje od 07.02.2025
Iz dokumenata objavljenih na Beogradskog berzi vidi se da je Gazprom njeft svoj vlasnički udeo u NIS-u smanjio sa 50 na oko 44,85 odsto.
Istovremeno je Gazprom svoj udeo u NIS-u povećao da 6,15 na 11,30 odsto.
Ne može, ako nam pokvarena američka administracija (ne verujemo ni ovim novima dok se ne dokažu!!) ukine sankcije, akcize se verovatno neće menjati odmah, jer imamo skup birokratski aparat od nekih 700.000 ljudi na budžetu. Treba to nahraniti. To nije ni Đinđić smeo da dira jer bi odmah imao proteste na ulici.Znaci ako nam isti Aboridzini ukinu sankcije, akcize ce se smanjiti?
Gorivo ce imati cenu slicnu kao u Bugarskoj, Sev. Makedoniji, i ostalim drzavama u okruzenju?
Ili pak te drzave imaju svoja naftna polja, pa je zato gorivo jeftinije kod njih?
Ali ako se vežemo na naftovod "Družba" u Mađarskoj onda se stvari drastično menjaju, pošto je gorivo kod Rusa oko 0,6 evra/litar u maloprodaji.
https://www.spglobal.com/commodity-insights/en/news-research/latest-news/crude-oil/060524-hungary-serbia-eye-china-role-in-druzhba-oil-pipeline-extension-minister
E onda, pošto smo se dokazali kao prijatelji, bili čvrsti i nismo im uveli sankcije kad im je bilo teško, ispregovarati sa rusima najbolju moguću cenu. Onda bi se kod nas mogla smanjiti cena na 1,1 do 1,2 evra/lit
Belorusija isto cevima dobija naftu i ima cenu oko 0,7 evra/lit u maloprodaji. Tako da Mađarska ima sigurno znatno veću nabavnu cenu od njih, ali naravno verovatno manje od ostalih zemalja EU.То се неће десити. Мислим на мању цену горива. У Мађарској је акциза мања, а цена горива слична као у Србији, а односи Мађарске и Русије подједнако добри ако не и бољи него односи Србије и Русије.
Belorusija isto cevima dobija naftu i ima cenu oko 0,7 evra/lit u maloprodaji. Tako da Mađarska ima sigurno znatno veću nabavnu cenu od njih, ali naravno verovatno manje od ostalih zemalja EU.
Zašto cena kod nas tada ne bi bila manja? Misliš da će država hteti još više da puni budžet ? Ali pogledaj da su sada odvojili 100 miliona evra samo za studentske troškove, zašto ne bi izašli narodu u susret i dali jeftino gorivo...
Izgleda da je ipak problem kod nas, a ne kod zle Americke administracije?
Kako onda Severna Makedonija ima drasticno nize cene goriva od nas, ili recimo Bugarska, BiH itd, a nemaju direktan naftovod ga Rusiji?
Mene ne interesuje natpis i boja koja ce stajati na benzinskoj stanici, jer nemam nista od toga, ali me itekako zanima koja ce cena tih derivata biti.
A trenutno mi se cini da nije dobra, jer je ogromna vecina ljudi u Evropi placa manje od nas.
То се неће десити. Мислим на мању цену горива. У Мађарској је акциза мања, а цена горива слична као у Србији, а односи Мађарске и Русије подједнако добри ако не и бољи него односи Србије и Русије.
Koje elegantno rešenjeЕво промене.
![]()
Promenjena vlasnička struktura u NIS-u: Da li će to uticati na sankcije koje su uvele SAD
Beogradska berza objavila je danas da je promenjena vlasnička struktura u Naftnoj industriji Srbije (NIS) i....nova.rs
Ima sa ukupnom cenom gorivaKakve veze ima stopa PDV-a sa akcizom?
Pretakanje iz šupljeg u prazno...Koje elegantno rešenje![]()
To su već jednom radiliЕво промене.
![]()
Promenjena vlasnička struktura u NIS-u: Da li će to uticati na sankcije koje su uvele SAD
Beogradska berza objavila je danas da je promenjena vlasnička struktura u Naftnoj industriji Srbije (NIS) i....nova.rs
@dveipola
Pa napisao si: "У Мађарској је акциза мања, а цена горива слична као у Србији"
Finalna cena goriva se dobija kada se doda PDV.
Pa lepo piše u tekstu "izbegavanje sankcija"Pretakanje iz šupljeg u prazno...
Rasplet sage je ovaj:Šta je rasplet ove sage? Da isisavam gorivo iz ženinih kola ili ne?
Ostaje drugi deo, a to je da je državnim zvaničnicima Srbije rečeno da je cilj da se Rusi isteraju iz NIS-a“, rekao je Gujaničić.
Šta je rasplet ove sage? Da isisavam gorivo iz ženinih kola ili ne?
Pa lepo piše u tekstu "izbegavanje sankcija"
To je jedino što ovi znaju da rade, da muljaju nešto u nadi da će im proći.