StariPosmatrač
Advanced
- Učlanjen(a)
- 19.09.2018.
- Pohvaljen
- 3.900
Kad krene naplata grejanja po utrošku u starim betonskim zgradama, tad će im energetski razred biti važan. A i to će biti jedinstvena prilika da se rešimo Vučića.
Narod neće ni to. Mislim hoće, ako bude besplatno i ako bude bolje grejanje uz iste ili manje račune.Kad krene naplata grejanja po utrošku u starim betonskim zgradama, tad će im energetski razred biti važan. A i to će biti jedinstvena prilika da se rešimo Vučića.
Sa dosta iznijetog će se većina složiti. Ali ne sa svim. Npr., koje to zgrade izgradjene unazad par godina imaju po jedan više dodati sprat?
Beton, opeka, prazan prostor ... sve to ima neke "temperaturne" karakteristike koje se uzimaju i obzir. Proveri onaj pravilnik... kad dodas solar povećavas energetsku kategoriju@chiki Kakav solar i kakva podebljavanja spoljnih zidova?Pa nije starogradnja od satorskog platna pravljena
Uglavno je dovoljno da se svuda postavi nova dobra stolarija i realno je onda sve odlično izolovano. Naravno, uvek je moguce neko teranje maka na konac ali ne preterujmo...
Mislim da izdavaci energetskih pasosa snimaju onom termokamerom zgrade da bi se izmerile stvarne izolacione karakteristike. Takocse noze utvrditi energetski razred i za objekte koji nemaju dokumentaciju.Beton, opeka, prazan prostor ... sve to ima neke "temperaturne" karakteristike koje se uzimaju i obzir. Proveri onaj pravilnik... kad dodas solar povećavas energetsku kategoriju
Pa u pravu je, najčešće nemaju jedan već dva dodatna povučena sprata, kao stepeniceStevane jel ti ovo ozbiljno?
Одакле ти ово? То није могло ни у феудално доба.…u Sloveniji Skupstina stanara može da natera komšiju da se iseli i proda stan…
Sve navedeno imamo (sem toga da komsije mogu da nateraju komsiju da proda stan, sto je suludo), samo je sprovodjenje manjkavo.Eee gde je tu istina….sto reče neko imovina nije samo pravo nego i obaveza…
Kad budemo imali master plan za recimo Dorćol neće moći da se ruse kućica po kućica i pravi ko šta hoće…bez pratećih objekata koje neki kvart treba da ima …
U Becu se zna do kada traje životni vek lifta, njega menja Gradsko stambeno, stambena zajednica se pita hoće li odmah da plate ili na rate kroz 5-10 godina, ne da li zele…kad nema prilaza za invalide on se pravi i isti princip…kad nema energetskog razreda on mora da se popravi…računi stižu, ko ne može da plati seli se u kraj grada ili zemlje gde može sebi da priušti život…
…u Sloveniji Skupstina stanara može da natera komšiju da se iseli i proda stan…
Kod nas je problem sto nema sistema tako da je možda i bolje da se ne donose neki restiktivni zakoni …
To mi je par ljudi u samoj Sloveniji reklo kojima nemam razloga da ne verujem…Одакле ти ово? То није могло ни у феудално доба.
Jeste, još i bolje…samo da se ne probudimo …Sve navedeno imamo (sem toga da komsije mogu da nateraju komsiju da proda stan, sto je suludo), samo je sprovodjenje manjkavo.
Odlepljenost od realnosti.Mnogo vi očekujete od naroda koji neće klima uređaje da pomera, a ne da daje pare da se izoluje zgrada![]()
Zabrana kupovine je drugo, toga ima u vise zemalja. Medjutim, prisila na prodaju ne znam bas dal je igde moguca.U Švedskoj mogu da ti zabrane da kupiš...
Каква присила на продају (без судског поступка), таман посла. То је забрањено већ Општом повељом Уједињених нација о правима човека.Zabrana kupovine je drugo, toga ima u vise zemalja. Medjutim, prisila na prodaju ne znam bas dal je igde moguca.
I da jeste, to mi deluje uzasno, a ne model kom se treba diviti.
U Americi ne moze ama bas niko direktno da te natera da prodas stan ali indirektno troskovima mogu. (pod uslovom da nemas da platis za svo njihovo bahanalisanje i kraduckanje).Одакле ти ово? То није могло ни у феудално доба.
Postoje sudski ali cesto je situacija da stanari ne mogu da se dogovore da skupe pare. Neko nema, neko je u procesu nasledjivanja stana, neko hoce da proda, neko ovo neko ono. Pa se to zloupotrebljava na max a sa druge strane ovaj za HOA daje racun "zamena sijalice" $150Не знам за САД, али сумњам да и ту не постоје механизми заштите од “само рокај” инвеститора.
Говорили смо о одузимању имовине вансудским путем. Чак и судским путем, имовина се одузима само у строго ограничим случајевима (нпр. ако неко до имовине дође кривичним делом).
Obavezno te povelje štite prava raznoraznog ološa. Taman posla da štite prava običnog normalnog čoveka.Каква присила на продају (без судског поступка), таман посла. То је забрањено већ Општом повељом Уједињених нација о правима човека.