Šta je novo?

Zvezdano Brdo [Stambeni kompleks]

Zaboravih da javim, cene su korigovane od 1.3. Konkretno, za stan za koji sam se ja raspitivao, nekih 6%.

Imaju projektno finansiranje preko Erste banke.

Zaboravih da javim, cene su korigovane od 1.3. Konkretno, za stan za koji sam se ja raspitivao, nekih 6%.

Imaju projektno finansiranje preko Erste banke.
Hvala na odg. U kom smislu korigovane? Povecane ili snizene?
Da li se za to finansiranje kontaktira prvo investor ili prvo banka da se proveri kreditna sposobnost?

U kom smislu korigovane? Povecane ili snizene?
Čisto sumnjam da se cene ikada koriguju na dole. Povećane su cene od 1.3.

Da li se za to finansiranje kontaktira prvo investor ili prvo banka da se proveri kreditna sposobnost?
Mislim da se to sve sa bankom radi. Mada, možda vas oni upute na neku konkretnu osobu, tako da najbolje sa njima to da proverite.

Imaju saradnju sa Erste bankom, ali mi nije bilo najjasnije da li je projektno finansiranje ili ne, pošto je bilo priče da gradnju finansira UDI grupacija ekskluzivo a onda je bilo reči i da će deo projektno finansirati Erste.

Erste ima mogućnost da realizuje stambeni kredit sa 10% učešća za projektno finansiranje ali je to zavisno od dogovora između banke i investitora u slučaju Zvezdanog brda, imam informaciju da je minimalno učešće 20% čak i ako potencijalni kupac ima ponudu banke sa učešćem od 10%.

Da li će se nešto promeniti obzirom na novi zakon o garantnoj šemi (subvencije), to je pitanje.

Vrh