Šta je novo?

Zvezdano Brdo [Stambeni kompleks]

Mi se intenzivno raspitujemo oko projekta, ulazi u lamele su na platou koji je na Koti 0 što je u nivou Bračke ulice. Ulazi će nositi adresu Bul. Kralja Aleksandra od 411 do 423. Ulaz u garažu je moguć sa nivoa B5 (Bračka ulica) i B1 (Bulevar tj. Lidl). Navodno će postojati i ulaz za pešake kroz garažu na B1 nivou.

Rok završetka je Novembar '27 s'tim što iz prodaje sugerišu Leto '27

Koliko sam ja razumeo cene su od 2800 EUR do 3100 EUR sa PDV-om. Kao i za Lastavice, matrica cena je bazirana na poziciji, kvadraturi i spratnosti.
Mi konkretno gledamo neke vece stanove (4.0) i tu su cene oko 2910-2930 EUR sa PDV-om.

Za stanove koje smo mi gledali faktori su spratnost, orijentacija i kvadratura. Gledali smo jedan stan u potkrovlju koji je veći (preko 100m2) ali zbog toga mu je par evra niža cena po m2 nego stanu koji je 2 sprata ispod i npr. 80m2 ali gleda na dve strane. Biću iskren nisam se udubljivao previše u pravila zbog čega je cena ovakva ili nakva, čini mi se da su pominjali da UDI grupa definiše cene na osnovu nekih njihovih standarda i onda prodaja vadi cene za stanove iz tog sistema, pa pretpostavljam da i nemaju uvid u matricu.

Verovatno smo se raspitivali za isti stan, jel C102 u pitanju? 😄

Inače, uz većinu stanova je i ostava uključena. Konkretno uz taj od ~102m2 ide ostava od 2,36m2

Garsonjere od 45 m2? Dvosobni (sa 1 spavaćom sobom) od 60 m2 bez hodnika, već se u spavaću ulazi iz dnevne koja ima suženje na ulazu i širi se u pravcu terase, soba ima bukvalno oblik trougla... Sve to za 3000 e /m2 + parking.

@kukupitku jeste C102! ;) Poslali smo zvaničnu ponudu krajem prošle nedelje tako da ako sve bude okej, nadam se da ćemo finalizirati papirologiju do kraja meseca. Što se ostava tiče za većinu stanova je ostava u garaži raspoređena po nivoima dok za neke stanove od 80m2 u C i D lameli, ostave su na spratu gde i sam stan.

Kao neko ko je često u ovom kraju Zvezdare i rođeni Zvezdarac mogu reći da je Bračka ulica to jest Voje Veljkovića jednosmerna zatrpana ulica koja je i 2014. godine kada je Google street view napravio ovu fotografiju bila pretrpana automobilima. Njena najveća mana je što nema direktan izlaz na Bulevar već se mora preko Ruže Jovanović i Koste Trifkovića u Bulevar što je poseban užas. Ulica Voje Veljkovića izlazi na Bulevar ali nikada neće imati otvoren automobilski pristup jer je preblizu raskrsnice Koste Trifkovića i Bulevara. Ceo taj deo iza kompleksa je isprepletan malim ulicama koje vode ka MML i već sada su na ivici pucanja, a posle gradje ovog kompleksa i drugih kompleksa na parcelama pored (gde su romi na Bulevaru) i gde je napuštena fabrika zapadno od Zvezdanog brda će tek biti veselo.
Što se tiče prilaza automobilom iz Bulevar kod Lidla preko kružnog toka verujem da će biti mnogo pristupačniji i smisleniji.

voje veljkovica.png

Kao neko ko je često u ovom kraju Zvezdare i rođeni Zvezdarac mogu reći da je Bračka ulica to jest Voje Veljkovića jednosmerna zatrpana ulica koja je i 2014. godine kada je Google street view napravio ovu fotografiju bila pretrpana automobilima. Njena najveća mana je što nema direktan izlaz na Bulevar već se mora preko Ruže Jovanović i Koste Trifkovića u Bulevar što je poseban užas. Ulica Voje Veljkovića izlazi na Bulevar ali nikada neće imati otvoren automobilski pristup jer je preblizu raskrsnice Koste Trifkovića i Bulevara. Ceo taj deo iza kompleksa je isprepletan malim ulicama koje vode ka MML i već sada su na ivici pucanja, a posle gradje ovog kompleksa i drugih kompleksa na parcelama pored (gde su romi na Bulevaru) i gde je napuštena fabrika zapadno od Zvezdanog brda će tek biti veselo.
Što se tiče prilaza automobilom iz Bulevar kod Lidla preko kružnog toka verujem da će biti mnogo pristupačniji i smisleniji.
Danas sam prošao Bračkom i bilo je duplo više parkiranih automobila sve do bandere koja je u gornjem desnom ćošku na slici. Prema gradjevinskoj dozvoli predvidjeno je svega 5 spoljašnjih parking mesta od kojih su svih pet ako me sećanje ne vara sa donje strane kompleksa kod kruznog toka. Biće vrlo interesantno videti šta će se desiti sa trotoarom ispred kompleksa u Bračkoj.

Dodatno zapažanje je da se ljudi parkiraju u samom kružnom toku kod Lidla, ne verujem da će završetak kompleksa to na bilo koji način promeniti pa će biti interesantno videti regulaciju saobraćaja.

Digresija: Na samom kružnom toku ima jedan visoki zid, levo od prilaza gradilištu Zvezdanog brda, na toj parceli bi potencijalno nikla još jedna stambena zgrada. Zvezdano brdo i tu zgradu bi delilo stepenište od Bračke do kružnog toka. Info: https://www.ekapija.com/real-estate...gradnja-objekta-sa-16-poslovnih-prostora-i-62 trenutno su u procesu dobijanja lok. uslova.

Poslednja izmena:
Definitivno ni sa jedne strane neće biti spajanja sa bulevarom. Sa zapadne strane (desno od kompleksa) i ako prema nacrtu po širini deluje kao saobraćajnica, zapravo je protivpožarni put koji će nastavljati slepu ulicu od Lidla pa sve do lamele C. Moja pretpostavka je da će se stanari koji možda ne kupe garažno mesto, tu najviše parkirati. Tu će ja mislim, biti pristup postojenju za grejanje na gas kao i ulaz u lamelu D, a mislim da je sve to u nivou B3 (-3).

Što se ulice Voje Veljkovića tiče, ona se nikada planski nije spajala sa bulevarom da ja znam, postojao je “divlji” prelaz preko trotoara dok nisu stavili bankine. Moje pretpostavka je to uradjeno zbog neposredne blizine tramvajskih šina kao i opšte nepreglednosti na tom uglu.

Već izvesno vreme se priča o rekonstrukciji ovog dela bulevara (od Cvetkove pijace do Ustaničke), možda će u tom trenutku napraviti neku raskrsnicu za Voje Veljkovića, ne znam kakva je situacija sad da li postoje neki zvanični planovi ili je i dalje spekulacija. Ako neko ima neki info, neka podeli sa nama :)

Kolovozne raskrsnice Bulevara i Voje Veljkovića nikada neće biti. Ovo je izvod iz plana, a potvrđeno je i u planovima koji definišu proširenje Bulevara.

voje veljkovica pristup.png

Vrh