Naravno da imam, pisao sam ovde ali i na drugim mestima. Pre svega nema potrebe dovlaciti nove zivotinje, jer i za postojece nema mesta, a on godinama dovlaci zivotinje, ne zna se ni iz kojih izvora stizu, cesto su to zivotinje koje su ti stigle iz krivolova! Nesmeju se nabavljati zivotinje za koje nemamo adekvatne uslove za drzanje ili koje su nabavljene nelegalnim kanalima! Cemu beli medvedi, koji se muce na temperaturama preko 40 , ili foke, cemu 20 vukova ? Skupo je to odrzavati u uslovima kakvi su im potrebni, a jeftino ako ih drzis kao izlozbene primerke, koje kada crknu zamenis drugim. Crkli su svi pingvini npr.
Njegova ideja je da zlovrt ne dosadi, kada ljudi jednom vide vuka, nece da dodju neko vreme opet, ali ako nabavis zirafu, onda opet dodju da vide zirafu, kada im dosadi zirafa, ti nabavis slona, i tako lagerujes zivotinje, samo da bi prodavao kokice, smoki, sladoled, stotinama hiljada ljudi i na svakom se ugradis malo i lepo zivis od zlovrta!
U siromasnoj drzavi kakva je Srbija nema para za drzanje tako egzoticnoih vrsta a i nema potrebe za time, Zoo vrt pre svega treba da radi na edukaciji, mladih najvise, da zavole prirodu i upoznaju se sa njom. Najvise bi trebalo da bude zivotinja iz ovih predela, koje mogu da se smeste u adekvatne prostore. Pre svega bi vrt trebao da bude specijalizovan za neku vrtsu, koju bi pokusao da vrati nazad u prirodu, kojoj preti izumiranje na ovim prostorima. Na Kalemegdanu za to jednostavno nema mesta, a o njegovoj viziji lagerovanja zivotinja u kavezima od 10m2 je glupo i raspravljati, uostalom on je i dosao na mesto direktora kada su uginuli nosorozi, Zimba i Zamba, zato je prethodni direktor smenjen, a ne sto je neasfaltiran put. Naravno da su uginuli jer ne mozes da drzis nosoroga u 800m2 a on do juce bio u divljini. Udarali su glavom u zid do smrti. Mnogo je zivotinja uginulo za vreme Vuka Bojovica, naravno o tome nema price, jato flaingosa takodje, i jos mnoge druge. On za 30 godina nije uspeo da izvede ni jednog supa, dok je jedno udruzenje iz Novog pazara bez velike medijske paznje uspelo da vrati beloglavog supa u prirodu, i mi danas opet imamo stabilnu populaciju beloglavih supova u prirodi, na to treba da budemo ponosni!
Ceo taj pristup je los i treba ga menjati, vrt u Palicu je mnogo bolji i to treba da bude neki uzor kako bi trebalo raditi u buducnosti.