Kada bi se u Borci napravio pravi safari park, ljudi bi dolazili masovno, jer bi to bilo nesto novo, a posto je to fenomemalan uzitak, ljudi bi se vracali. Ne razumem tu opsednutost centrom. Ako neko mesto ima sta da ponudi, to mesto ce biti poseceno. Sta danasnji zoo moze da ponudi? Zivotinje smorene u premalim kavezima? Bas je zanimljivo!nenad78":1e94ct52 je napisao(la):To se nikada neće desiti. Nije Vuk Bojović blesav... Ko bi mu od posetilaca dolazio u Borču? Ovako, ima "omanji" zoo vrt u strogom centru grada i gde ima zagarantovanu posetu!
Ово је слободна земља нико Борчи не брани да изгради сафари парк. Не видим зашто због тога угасити Калемегдански и зашто Вук мора да умре да би Борчи свануло? Истина, да је на време умро можда би већ изградили оне велелепне голф терене у Сурчину...stf":1bka87i8 je napisao(la):Drugo, ni Bojovic nece ziveti vecno, ako je u njemu jedini problem. Dobice svoj paviljon za zasluge, i dosta.
E, mojne to s operom leba ti.stf":12ihnbuy je napisao(la):Na toj lokaciji treba da se gradi Opera, Galerija, ili nesto slicne sadrzine, jer vec postoji Muzej.
Ti izgleda imas neki problem sa tom Borcom. OK,ne mora da bud eu Borci, ali ne treba da bude ni na Kalisu. Jedini razlog je manjak mesta, i nehumani uslovi za zivotinje. Da je Kalis dovoljno veliki, ne bih imao nista protiv. U cemu je problem sa tobom?Nurko7000":7ste598n je napisao(la):Ово је слободна земља нико Борчи не брани да изгради сафари парк. Не видим зашто због тога угасити Калемегдански и зашто Вук мора да умре да би Борчи свануло? Истина, да је на време умро можда би већ изградили оне велелепне голф терене у Сурчину...stf":7ste598n je napisao(la):Drugo, ni Bojovic nece ziveti vecno, ako je u njemu jedini problem. Dobice svoj paviljon za zasluge, i dosta.
Ne mora nista da se gradi zaboga, samo sam rekao da bi tako necemu pre bilo mesto na uscu nego zoo vrtu.hazzard":7ste598n je napisao(la):E, mojne to s operom leba ti.
Jedna od najglupljih ideja je da se u Beogradu gradi nekakva opera...inace, sto tu lepo ne ostane - park? Ne vidim sta mu fali, niti sta fali zelenom uscu...
Признајем брате навукао сам се на Калемегдан и Зоо врт још док сам био мали. Често долазим, кад код могу и уживам у вреви и животу који тамо буја. Драго ми је да је градоначелник одлучио и да прошири Зоо врт и што стално унапређују тврђаву и сигуран сам да ће читав комплекс у будућности бити још бољи.stf":l58g673z je napisao(la):U cemu je problem sa tobom?
Ups, vidi stvarno.... izvini. Pomislio sam jednom davno, da si imao 2 z, pa ga mehanicki uvek ispisem.hazard":2gsjmr6m je napisao(la):e a jedno pitanje: ovo sto umeces nonstop jos jedno 'z' u moj nadimak je sta? neka fora?
I ja sam vezan za taj vrt, i bio sam zestoki protivnik ideje o preseljenju, kada se ona pojavila. Medjutim, od tada je proslo dosta godina, i promenio sam misljenje, jer je jedino ispravno i logicno. Stavio sam na stranu svoja osecanja, i razmislio zdravim razumom, koji kaze da vrtu tu nije mesto.Nurko7000":2gsjmr6m je napisao(la):Признајем брате навукао сам се на Калемегдан и Зоо врт још док сам био мали. Често долазим, кад код могу и уживам у вреви и животу који тамо буја. Драго ми је да је градоначелник одлучио и да прошири Зоо врт и што стално унапређују тврђаву и сигуран сам да ће читав комплекс у будућности бити још бољи.
А што се тиче ограде у мозаику око Зоо врта, признајем, вребам прилику да кад је једном оперу да је натенане сликам.
Сигуран сам да и Борчанци имају своја омиљена места за излазак и шетњу и да треба да се фокусирају на њихов развој и да ми други осетимо истински дух Борче уместо да се залажу за укидање атракција по центру...
Opet, da ponovim, ti kao da mislis samo na decicu koja zivi u centru. Ovima van centra je i za zoo vrt na kalisu takodje potreban dan kada tata ili deka napune rezervoar.sizif":3t94uow3 je napisao(la):Фала богу, те је тај "прихватљив разлог" на делу за још дуги низ година. Тако ће све до наступања "ере благостања" дечица (а и одрасли) бити у прилици да уживају у дружењу са животињама кад им се прохте, а не само у дане када тата или дека напуне резервоар.
Licni emotivni razlozi ne znace da je nesto dobro zar ne ? I ja sam kao mali jedino cirkuse za zivotinjam smatrao cirkusima. Danas vise ne idem u cirkuse koji imaju zivotinje u svom programu. Nemogu da podrzim da neko muci zivotinje radi mene i mojih para. Da ih przi strujom, greje im tabane, drzi ih u kavezima od 3kvm, ceo zivot ih transportuje u mracnim prikolicama, samo radi mene i mojih 5 min zabave. Ne ja to ne zelim i kada sam shvatio da oni to radi mene rade, promenio sam se. Kalemegdanska tvdrdjava je sustina ovog grada sa uscem u celini, sve ostalo je zamenljivo. Zooloski vrt je jedna losa ideja od samog nastanka, ali je to mozda i normalno za ono vreme. Danas ljudi vise cene istoriju, i drugacije se odnose prema njoj. Zooloski vrt je svima ostao u lepom secanju zato sto se nalazi u trvrdjavi, sama tvrdjava je ta koja je prelepa, a ne gvozdeni kavezi koji je cine ruznom. Da ne pricam u kakvim uslovima zive zivotinje u zatvorene po puskarnicama, iza imporvizovane zice, medvedi koji ceo zivot lizu i grizu sape , zbog psihickih problema uslovljenim neadekvatnim smestajem u 10kvm. Stvarno nemogu da shvatim ljude koji kazu da ne zele izgubiti svoju atrakciju iz mladosti, a spremni su da sve ovo sto sam naveo prihvate :SNurko7000":1ysx18vt je napisao(la):Признајем брате навукао сам се на Калемегдан и Зоо врт још док сам био мали. Често долазим, кад код могу и уживам у вреви и животу који тамо буја. Драго ми је да је градоначелник одлучио и да прошири Зоо врт и што стално унапређују тврђаву и сигуран сам да ће читав комплекс у будућности бити још бољи.stf":1ysx18vt je napisao(la):U cemu je problem sa tobom?
А што се тиче ограде у мозаику око Зоо врта, признајем, вребам прилику да кад је једном оперу да је натенане сликам.
Сигуран сам да и Борчанци имају своја омиљена места за излазак и шетњу и да треба да се фокусирају на њихов развој и да ми други осетимо истински дух Борче уместо да се залажу за укидање атракција по центру...
sizife, stvarno me iznenađuješ, iako se u velikoj većini stvari slažemo. Ja baš vodim svoju dečicu redovno PEŠKE do Kališa i do Zoo vrta, pa se zalažem za njegovo izmeštanje. Šta da kažu oni koji dolaze van Beograda, pa potroše više vremena u vožnji i parkiranju nego u samom ZOO vrtu? Taj argument nikako ne stoji.sizif":jlu562cp je napisao(la):Фала богу, те је тај "прихватљив разлог" на делу за још дуги низ година. Тако ће све до наступања "ере благостања" дечица (а и одрасли) бити у прилици да уживају у дружењу са животињама кад им се прохте, а не само у дане када тата или дека напуне резервоар.