Šta je novo?

Zlatibor

Neki garantuju. Satelit npr. 7.000 € godišnje. Tako je makar bilo. Još neki garantuju 10 €/M2 mjesečno.
Čime garantuje? Rekao je "časna pionirska"? Overio ugovor kod notara? Wow. Ozbiljna garancija.

Kada ti investitor bude dao neopozivu, jednostranu i bezuslovnu bankarsku garanciju reputabilne banke, tada možemo pričati o garancijama. Do tada o tim garancijama možemo da pričamo u jedakom kontekstu kao i o pričama braće Grim.

A tom satelitu garancije toliko dobro idu da je firmu prebacio na fiktivnu osobu i pobegao u Dubai...

Vidim da si dosta informisan.
Koji je po tebi najbolji projekat na Zlatiboru?
Šta je najmanje loše uzeti?

Neki garantuju. Satelit npr. 7.000 € godišnje. Tako je makar bilo. Još neki garantuju 10 €/M2 mjesečno.
Ti misliš da investitor ne treba da zaradi?
Nego da omogući kupcima da samo oni zarade?
Ja se slažem djelimično sa tobom, ali jedino ukoliko je investitor normalan, onda ima neke šanse da sve bude održivo. I da svi budu koliko toliko na dobitku. Problem su nerealna očekivanja i onda razočarenje.
Ne bih u polemiku. Ne pricam napamet.

Mozda crtica - ja sam se paradoksalno odlucio za investiranje, jednim delom, bas kod tebe u CG i ta investicija tuce ZL po svakom mogucem objektivnom parametru, ali naravno nemam interes da ti dalje elaboriram. Poenta je, nije uvek trava preko zelenija.

Sa druge strane, vidim iz tvog pisanja da ti je emotivno bitno imati nesto u SRB, sto apsolutno cenim i to uvek menja jednacinu (ako ces i licno koristiti investiciju). Tu onda ne mozes izgubiti. Srecno i dobrodosao!!

PS: ne moras mene zvati autosovinistom, jer ti garantujem da nisam :)

Nisam mislio na tebe. Nego je generalno ta crta prisutna kod nas Srba. Drago mi je da si kupio nešto na primorju. To je uvijek dobra investicija. Sad su i kod nas zabranili promet nepokretnosti koje imaju zabilježbe npr. nema upotrebnu dozvolu, što dovodi do skoka nekretnina koje se mogu prometovati. Cijene su dosta veće nego na Zlatiboru. Dobra novogradnja košta od 2.500 €\m2 pa do koliko ti srce poželi. Izdavanje još uvijek jako dobro ide.

Ja samo da javim da sam dogovorio kupovinu. Sledeće sedmice bi trebalo da potpišemo predugovor. Javljaću s vremena na vrijeme utiske što se tiče gradnje i generalno projekta. Možda nekome pomogne.
Pa čestitam! Opa kada da planiram nedeljni boravak na Zlatiboru?
Verovatno ćeš dati Investitoru da ga opremi, kao što si i pričao da postoje te opcije.

Hvala. Načekaćemo se malo i ja i ti :). Maj/Jun 2027. god. Tada se očekuje završetak radova. U ugovoru će pisati kasniji termin kraj '27. god. ako se ne varam.
Meni je i to ok i iz toga se vidi da je investitor ozbiljan i verziran. Ovoliki objekat se jednostavno dugo gradi. Sada su zašalovali ploču na 4-oj etaži. Ispod je prizemlje i -1 i -2. Znači skoro 7 etaža je već podignuto. Pregrade se već rade na prve dvije etaže.
Da, opremaću preko njih najvjerovatnije. Mislim da je to najbolje radi budućeg izdavanja takođe preko njih.
Jedna rečenica investitora mi se jako svidjela. Rekao mi je, da se razumijemo odma, kupuješ samo stan i stičeš svojinu samo na stanu. Mislio je u pogledu dodatnih sadržaja.
Takav pristup mi daje za pravo da će zajednički sadržaji biti ekstra i da će to moći funkcionisati.
Svaki drugi pristup bi doveo do kasnije blokade i nefunkcionisanja i nefinansiranja.
Vidjeću baš šta piše u ugovoru. Očekujem da dobijem draft danas ili sutra.

Vrh