Šta je novo?

Zlatibor

E moj Nedeljkoviću, pa tebi je malo što si jednom raskrinkan nego mora još jednom. Priznaj lepo, a drug labud će ti oprostiti što si investitor i rentijaš ko i drug ti kotangens. Znamo mi dobro da vi zilijarderi po ceo dan visite na Beobuildu-u, pa niste valjda ludi da plovite jahtama oko Mikonosa ili St Tropea. Nema bato, nego po ceo dan ovde vrebate, prerušeni u agente nekretnina, a naravno najviše na ovoj temi jer znate dobro da ovde ima kvalitetnih informacija vezanih za investicije! Chamonix, Aspen, Davos sve je to slabo i mlako u poređenju sa Zlatiborom koji je jak kao armirani beton!

Poslednja izmena:
Lepi događaji...

Još jedan primer prljave gradnje u centru centra:

1.jpg
2.jpg
4.jpg
5.jpg

Uočite završetak radova - pre 5.5 godina !!!
I ovaj investitor je najverovatnije pao !!!
Sramota !!!!!

Најбројнији страни туристи у Србији у јуну Турци и Кинези – Београд најпосећенији град​

Србију је у јуну посетило 217.606 страних туриста, а најбројнији међу њима били су Турци – 24.175 и Кинези - 21.423, показују подаци Републичког завода за статистику. На трећем месту по бројности били су туристи из Руске Федерације, са 15.431 доласком, а следе туристи из Босне и Херцеговине са 14.214 долазака.

На петом месту су туристи из Немачке, који се ретко налазе у топ пет земаља одакле у Србију стиже највише гостију, а у јуну их је било 13.513.

Странци су највише посећивали Београд – 121.497, затим Нови Сад – 14.320.

Први избор међу планинским центрима био им је Златибор, који је посетило 14.110 странаца, а међу бањама Врдник са 3.528 посета.

Страни туристи су у јуну остварили 523.200 ноћења.

Još jedan primer prljave gradnje u centru centra:

Pogledajte prilog 246738Pogledajte prilog 246739Pogledajte prilog 246740Pogledajte prilog 246741

Uočite završetak radova - pre 5.5 godina !!!
I ovaj investitor je najverovatnije pao !!!
Sramota !!!!!
Власто,

Одлично сећам да је још пре тог рока Милан Стаматовић изјавио испрд тог објекта пред свим локалним медијима да се тај објекат гради нелегално и на њега залепио налог за рушење изјавивши да ће ускоро он бити уклоњен ! Е сад ,зашто није и зашто је у центру остало тако,не знам....

Иначе чух горе да је већ одавно продат цео онај парк испод Палисада и да ће се вероватно сећи цела та шума и склањати они локали са шеталишта. Ако се ти стварно буде урадило ,ја мислим да ће то бити скандал без предедана...Уствари сада ми је јасно зашто је бочно (прекопута новог Максија ) фирма Кабекс и Пјевић поставила контејнер. ЗАбога,они су то поставили на своје приватно власништво ,страшно ....

Иначе са друге стране језера на травили поставили огроман пластични тобоган за децу ,поред неку пругу са неколико контејнера , иза Конобе довлаче оне јадне коње за којима нико не чисти( комунална полиција их више и не дира ). Такође на месту старе зграде полиције исто постављен тобоган ....Људи ,ово је потпуно расуло ,ја не памтим да је овако било.....

Што се тиче попуњености,град делује добро попуњен,али....

Гледам по паркингу око моје зграде ( ја не издајем па ме не тангира ) полупразан је и у августу то не памтим . Налазим се на 250 метара од пешаче зоне,зграда са највећим својим паркингом, једно од најцењенијих зграда на Златибору збго локације,паркинга итд... АЛи ово је први пут да августу да је полупразна ! Суседне зграде исто тако,оне имају мали паркинг и сви су паркирали на тротоарима испред .Сада је тротоар празан ,а нема контоле и даље . Причао сам људима горе који држе разне радње итд,,,Никада гора сезона кажу...
Е сад ,много је разлога за то : По мени кључни разлози су Што јако мало људи иде у ЦГ на море и превелике цене хране и услуга на Златибору !

И још једно занимљиво запажање .По први оут у ово време видим много власника станова да се налазе горе ,дошли на одмор ,а пре у августу су увек издавали и то ми јасно говори каква је ситуација. Чујем и да је хотел Торник у јулу поставио рекорд по малом броју гостију ,незабележено...

Не знам шта да вам кажем што се тиче перспективе .Јасно је да је општина у огромном каналу ,видели сте пре неки дан и како су Ужичани дочекали Стаматовића,тужно је све то сада...а одлично је почео ,много ствари на инфраструктури је урадио негде од 2018 - 2023 рецимо, да је тако наставио ,еееее....али....

Ако се обистини оно из мог претходног поста,крај туризма на Златибору је неминован...

Poznato je da su opštine Užice i Čajetina odavno u lošim odnosima.

A juče na magistrali nepregledna kolona vozila iz smera Crne Gore.

Niko vidim tebi je loše, u najlepšem delu si iznad crkve, zlatiborsko dedinje, kvadrat ti tu skočio na 3000 eura!
Ali koji te vrag natera da i rođenoj ženi pričaš pričice i puniš ženu sa strahovima i dramama koje ovde šire pojedini na forumu, pa ti sad zabranila da prolaziš kroz tunele!? E Niko, Niko crnogorsko junačko koleno! 😂

Evo, i ovdi si na kraju došao do opšte propasti i kraha! I to kad svi zvanični RZS podaci govore suprotno, i kad je odličan uspon...ali stvarno neviđeno!! A malo, malo pa neko postavi snimak dugačkih kolona sa vozilima i žale se kako se dugo putuje...! Znači kad pišete da se dugo putuje do Zlatibora, onda su gužve, a kad pričate o popunjenosti apartmana onda odjednom nema gužvi! Odlučite se već jednom! :cool:

Prvo popunjenost hotela je 90-100%, na godišnjem nivou su preko 72% (Mona i sl.jači) Takođe u kontaktu sam sa par ljudi koji iznajmljuju obične standard apartmane (35-40m2) iznad ul.Miladina Pećinara, znači centar i obične zgrade, bez bazena, samo onaj mali "spa" od 50-100m2. Izdaju normalno i u proseku su godišnje na oko 500 eura mesečno. Ali ulažu u reklamu i "gaje" goste, svesni su šta je ugostiteljstvo...nisu ko ovi što su kupili apartmane a sede po BG kafićima i vrte cigarete po stolu, i sad kmeče kako nemaju dovoljnu popunjenost, a ne rade ništa..."lezi lebe da te jedem"!

Ugostiteljstvo je posao i obaveza, 24/7, osim ako ne platiš više i kupiš u nekom hotelskom kompleksu gde to umesto tebe sve radi recepcija. Onda nemaš brige.

A malo, malo pa neko postavi snimak dugačkih kolona sa vozilima i žale se kako se dugo putuje...! Znači kad pišete da se dugo putuje do Zlatibora, onda su gužve, a kad pričate o popunjenosti apartmana onda odjednom nema gužvi! Odlučite se već jednom! :cool:

Ček sad labude, kad pričaš o autobahnu kažes za sat i pol smo gore, a sad pričaš kako su kolone nepregledne i da se dugo putuje? Odluči se već jednom! :cool:

Labude, ako sam te dobro razumeo, ulozim 150.000 u aparmančić na Zl i još treba i da radim oko istog da bi zaradio 500 evra mesecno?

Ček sad labude, kad pričaš o autobahnu kažes za sat i pol smo gore, a sad pričaš kako su kolone nepregledne i da se dugo putuje? Odluči se već jednom! :cool:
Aaa neće moći, ja sam vas prvi provalio da ste nedosledni :cool:

Naravno da se sada stiže za 2h kad je uobičajeni saobraćaj, ali baš ako upadneš u špic onda nešto malo duže...ipak je to naš najveći i najprofitabilniji turistički centar

Ali kad se završi krak autoputa onda za 1,5h i onda više neće biti ni špica jer će sve biti autoput. Samo bojim se da će tada i cene apartmana da skoče, recimo ako su sada ti obični po 80.000 eur otići će bar na 100.000...za premijum da i ne govorimo

Niko vidim tebi je loše, u najlepšem delu si iznad crkve, zlatiborsko dedinje, kvadrat ti tu skočio na 3000 eura!
Ali koji te vrag natera da i rođenoj ženi pričaš pričice i puniš ženu sa strahovima i dramama koje ovde šire pojedini na forumu, pa ti sad zabranila da prolaziš kroz tunele!? E Niko, Niko crnogorsko junačko koleno! 😂
Е нисам баш изнад ,може се рећи поред , знаш која је зграда са 36 спољних паркинг места,ограђеним својим двориштем и око 200 туја засађених:):)
Е Кажанегре нису Црногорци већ Српско племе из Паштровића:):)(y)
Него лако је нама да се шалимо, реци ми ,обрадуј ме да није тачно оно што сам чуо да ће да се руши и сече онај паркић између шеталишта и Палисада ,то је битно ?

Destinacije do kojih se stize za 1.30h spadaju u jednodnevne izlet destinacije, tako da svi oni apartmani gube smisao. To ce biti bukvalno kao da ides na Frusku Goru, odes prosetas se, i ajd nazad kuci na rucak.

U nekoj buducnosti kada se do Budve bude putovalo 5 sati, cak ce i restorani na Zlatiboru izgubiti svaki smisao, sto bi neko gubio sat vremena na rucak na tako kratkom putovanju. Uzmes sendvic na pumpi i teraj dalje.

Aaa neće moći, ja sam vas prvi provalio da ste nedosledni :cool:

Naravno da se sada stiže za 2h kad je uobičajeni saobraćaj, ali baš ako upadneš u špic onda nešto malo duže...ipak je to naš najveći i najprofitabilniji turistički centar

Ali kad se završi krak autoputa onda za 1,5h i onda više neće biti ni špica jer će sve biti autoput. Samo bojim se da će tada i cene apartmana da skoče, recimo ako su sada ti obični po 80.000 eur otići će bar na 100.000...za premijum da i ne govorimo

A kad je to uobičajeni saobraćaj u letnjoj sezoni? Daj fotke tog vikenda kad gore nije karambol.

Pazi u koje si makazice sam sebe upleo, ako kažeš autobahn 1,5h i tako te akcije onda ispada da nema gužvi i da je gore prazno, ali to ne ide u prilog Srpskog Davosa... Muke su to i onda malo žongliraš te 1.5h, te gužva i tako i kad nema više prostora za žongl kreće oprobana stara taktika, Beogradski investitorski lobi opalog ROI-a :) :)

Kad se jednom završi AP do Sušice, onda će silazak sa AP za vikend biti kataklizma epskih razmera, tih 10km će se voziti sat vremena.

Destinacije do kojih se stize za 1.30h spadaju u jednodnevne izlet destinacije, tako da svi oni apartmani gube smisao. To ce biti bukvalno kao da ides na Frusku Goru, odes prosetas se, i ajd nazad kuci na rucak.

U nekoj buducnosti kada se do Budve bude putovalo 5 sati, cak ce i restorani na Zlatiboru izgubiti svaki smisao, sto bi neko gubio sat vremena na rucak na tako kratkom putovanju. Uzmes sendvic na pumpi i teraj dalje.
Ima logike to što si napisao. Sreća za Zlatibor, a i moj kraj je što taj autoput za more neće još dugo, jer kad ga naprave mi ostajemo u zapećku. Saobraćaj će biti lokalnog nivoa.

...

Pazi u koje si makazice sam sebe upleo, ako kažeš autobahn 1,5h i tako te akcije onda ispada da nema gužvi i da je gore prazno, ali to ne ide u prilog Srpskog Davosa... Muke su to i onda malo žongliraš te 1.5h, te gužva i tako i kad nema više prostora za žongl kreće oprobana stara taktika, Beogradski investitorski lobi opalog ROI-a :) :)

...
Nisam ja nego vi sami sebe, odlučite se, hoćete li gužve zbog nemogućnosti da se dođe za 2h ili zbog lošeg izdavanja...ne ide zajedno i jedno i drugo, šizofreno je. A tebe zbog lajkovanja agentske brigade i pljuvača svrstavam u njihovog "dopisnog" člana haha

Е нисам баш изнад ,може се рећи поред , знаш која је зграда са 36 спољних паркинг места,ограђеним својим двориштем и око 200 туја засађених:):)
Е Кажанегре нису Црногорци већ Српско племе из Паштровића:):)(y)
Него лако је нама да се шалимо, реци ми ,обрадуј ме да није тачно оно што сам чуо да ће да се руши и сече онај паркић између шеталишта и Палисада ,то је битно ?
Da, znam da ste Srbi sa crnogorskog primorja, ali pošto se dobra većina crnogoraca smatra srbima zato sam i napisao "crnogorsko" 🍻
Pratićemo šta se dešava, ja sam se prvi ovde bunio zbog nekih delova u centru gde je mogla biti zelena površina! Kao i za neke od fasada

A tvoja je zgrada pored onog placa na ivici šume gde je bio neki ugostiteljski objekat. Da sam bio pametan da tamo uzmem bar jedan-dva ara kad je bilo po 15.000-20.000 eur. U međuvremenu za nekoliko godina su počeli da nude u kvadratima toliko da ar izađe oko 150.000 eur, a mislim ako sačekaju da neko hoće da gradi hotel (a to je sjajna lokacija) onda bi se moglo dobiti 250.000 eur/ar u kvadratima.
Skok i zarada od 10-15 puta, što nema ni na berzi 🚀🚀

Vrh