Šta je novo?

Zlatibor

Izvršna direktorka aerodroma Nikola Tesla je na konferenciji održanoj prošle nedelje na Zlatiboru govoreći o projektu aerodroma potvrdila da je sam Zlatibor značajan i za širi ekonomski razvoj, i da je realizacija projekta aerodroma na samom Zlatiboru zamišljena kao dugoročan i strateški infrastrukturni poduhvat.

Razvoj će se odvijati u tri faze – prva faza obuhvata malu biznis avijaciju, usmerenu ka elitnom turizmu. Druga faza uključuje komercijalne letove manjeg obima, dok bi treća faza omogućila operacije aviona poput Airbusa 320. Ovo je veliki iskorak koji prati viziju Zlatibora 2050″, rekla je izvršna direktorka Aerodroma Nikola Tesla Ana Kaluđerović i dodala da Zlatibor već sada ima razvijenu infrastrukturu, saobraćajnu mrežu i značajnu zaštitu životne sredine, što ga čini spremnim za dodatni napredak.
-------------
Aerodrom je sasvim logičan korak s obzirom na razvojni program u Premijum sektoru, tako da se mogu očekivati veća ulaganja i iz inostranstva koja bi sasvim sigurno podigla nivo usluge, cenu nekretnina, naročito u premijum delu, i znatno veći priliv visokoplatežnih ino gostiju u narednim godinama...

Poslednja izmena:
WIz Air,Rayan Air,jeftini letovi,jedino se tako moze uduplati broj turista da se popune kapaciteti

RyanAir je već zainteresovan i obavljeni su ranije razgovori, ali ovde se sada govori o prvoj fazi aerodroma na Zlatiboru gde će moći sletati visokoplatežni turisti svojim ili rentiranim manjim džet poslovnim avionima. To je sasvim drugi nivo ponude, premijum turizam
To će iz osnova uticati na Zlatibor

Samo ne spavajte sa otvorenim prozorima

1000017425.png

...u međuvremenu narod uživa na čistom vazduhu, kao i sportisti, i pored malo snega izgleda kao da ga ima u izobilju zahvaljujući dobroj organizaciji oko veštačkog osnežavanja

Ne nego "Pljuvanje po Zlatiboru by propali Bgd rentijeri i investitori" ;)

Nije lepo da se laže da nije stigao gas, a ono prošao kroz skoro sve ulice, ili da je vazduh loš (i to na Zlatiboru, pazi!?!? 🤣 ), onda stvarno zvučite svima nama kao da vam se pomutilo u glavi od ovog velikog pada prodaje i renti u Bgd-u, od čega ste izgleda previše dobro mastili brke
Ali isto nije jasno ljudima zašto su vam svi drugi krivi, valjda je bolje da smanjite profit na uštrb lepših fasada, bolje funkcionalnosti samih stanova i kvaliteta završnih materijala. Mislim, opet bi ste vrlo brzo povratili kupce i Bgd bio lepši...samo budite manje halapljivi...a ovako vam svi kupci odoše po turističkim centrima i unutrašnjosti!

Razvoj će se odvijati u tri faze – prva faza obuhvata malu biznis avijaciju, usmerenu ka elitnom turizmu. Druga faza uključuje komercijalne letove manjeg obima, dok bi treća faza omogućila operacije aviona poput Airbusa 320

Još samo da nam dotična objasni gde će razvući pistu od minimum 2.5 km.

🤣

Ne 2,5 nego ima mesta za 3km!
Vidiš ozbiljni ljudi urade neke preinvesticione studije pa onda pričaju

Pogledajte prilog 228484
Ludi Boban Pluton hteo da pravi aerodrom za fiktivni avion, jedva nagovorio jednog profesora sa Gradjevinskog fakulteta da mu malo nacrta nesto, to naravno propalo i sluzi da se privode ribe nocu i da se kerovi lutalice napiju vode. I sad, 30 godina kasnije, mi ovde treba ozbiljno da diskutujemo o A-jbn-320 na toj poljani :ROFLMAO: :ROFLMAO::ROFLMAO:, u kakvoj epizodi South Parka mi zivimo. :ROFLMAO:

Ludi Boban Pluton hteo da pravi aerodrom za fiktivni avion, jedva nagovorio jednog profesora sa Gradjevinskog fakulteta da mu malo nacrta nesto, to naravno propalo i sluzi da se privode ribe nocu i da se kerovi lutalice napiju vode. I sad, 30 godina kasnije, mi ovde treba ozbiljno da diskutujemo o A-jbn-320 na toj poljani :ROFLMAO: :ROFLMAO::ROFLMAO:, u kakvoj epizodi South Parka mi zivimo. :ROFLMAO:
Па не дискутујемо озбиљно него се спрдамо. :)
Бели Лабуд се такође спрда и иде му јако добро.

Ovo mi se ne svidja biće mi pored vikendice 😭

Prodavaj dok Tomić mašine nisu počele da betoniraju livadu.

Šalim se naravno ali ako želiš da zaradiš od vikendice i ako vikendica nema više od 5 ari onda kupi nešto zemlje okolo (ako je to moguće) pa prodaj sve u paketu. S tim parama kupi stan u nekom od tri najveća grada u državi i iznajmit ćeš ga lako.

Ili živi u jednom delu vikendice a ostalo iscepaj u manje apartmane pa iznajljuj po 25€ kao što rade mnogi koji tamo žive. Samo od toga ne može da se živi ali može da se popuni budžet.

"Broj stranih turista je 146580, što predstavlja rast od čak 46.2%."

Osim BiH i CG pasoša, tko su ostali. Ima li ko detaljnu statistiku ?

Видиш ово ми не паде на памет. Сад је све јасно.
Таман хтедох да још пишем о писти али после овог подсетника одустајем.
Велико ти хвала !

To ti možeš za sebe i neke druge Bgd rentijere da kažeš, Beli Labud se nikad nije sprdao već samo prenosio najsvežije informacije. Svakako problem su ti neki iz susednih zemalja koji su neprijateljski raspoloženi prema nama i ne žele nam razvoj, kao i jedan sasvim mali deo našeg naroda koji im je u svojoj tuposti poverovao. Ali sve će to hvala Bogu studenti poravnati i dovesti na svoje mesto, da konačno počnemo da volimo svoju zemlju i ne damo nikom da je pljuje!

Svakom normalnom čoveku je sasvim dovoljno kad stručnjaci iz oblasti turizma (Dubai) kažu za Zlatibor da spada u lepše planine sveta i da se može brzo razviti u luksuznu destinaciju

Tako da sigurno nismo toliko poludeli da slušamo razne korisne idi.o.t.e koji govore kako je vazduh na Zlatiboru užasan i kako gas još nije stigao...i naravno, sa takvima se i treba sprdati :cool:

"Broj stranih turista je 146580, što predstavlja rast od čak 46.2%."

Osim BiH i CG pasoša, tko su ostali. Ima li ko detaljnu statistiku ?

Rusija (mnoge porodice su se već doselile), Turska, Kina (uklj.Hong Kong), S.Makedonija, Nemačka, Bugarska, Rumunija, Austrija...

Regionalno Zlatibor tu i tamo ima dobar marketing, ali na svetskom nivou je to slabašno...tako da tu treba puno više ulagati jer imamo vrhunski proizvod!

Poslednja izmena:
Ok, hvala. Ima smisla ali me interesuju brojčane vrednosti.

Da li ima neki javna statistika i za Beograd i za Zlatibor, kao i za Srbiju. Turizam je važna grana evropske ekonomije, i treba da se ima strategija za marketing, ne samo na tržištu regiona.

Turci koji su najbrojniji u Beogradu su i vozači Glova, jer imaju viza free 30 dana, a zarada tri puta nego u Ankari.

Počinje uskoro...vredi otići, inače svi hoteli i restorani gore se snabdevaju od njih, sve domaće od 🐄🐖🐑🐐 pa na dalje....zajedno sa malo šetnje i najčistijim vazduhom u Srbiji produžava život garantovano! :)

Vrh