Igormartin
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
- 20.11.2020.
- Pohvaljen
- 1.097
A bg airbnb rentijeri kao prijavljuju goste ?
Tačno je da je u Grandu prodato po 14.000 eur/m2Labude,
Žabljak je trenutno 4.500 €/M2. Brzo će porasti na 4.900. Kopaonik je 14.000. Napominjem da sam ovo za Kopaonik čuo, apartmani u Grandu su u pitanju, pa moguće i da nije istina, ali za Žabljak je 100 % tačno. Treba imati na umu da je u CG PDV na novogradnju uvjek uključen u cijenu (podrazumijeva se da je sa PDV-om). To na Žabljaku je predobro. U najpesimisticnoj varijanti, povrat je za 9 godina, u srednjoj za 6, a u najoptimističnijoj i prije. Po meni je to sasvim realno, jer kvalitet i lokacija su nevjerovatni, a Žabljak je dragulj koji nije valorizovan ni par promila od nivoa na kom treba da bude.
Zgrada u Kiridžijskoj je prelijepa. Kad se vidi fasadna stolarija, sve je jasno. Samo u nekoliko zgrada u Beogradu sam vidio tu drvo-alu stolariju, koja je u naravi drvena (lamelirano drvo), sa alu maskom spolja i koja ima ogromne drvene opšivke. Uzgred budi rečeno, na Žabljaku je čak bolja i od te - firma koja investira se upravo bavi najluksuznijim sistemima alu bravarije. Radili su i Porto Novi. Nisam znao da je Nemanja Vidić investitor. Sada mi je još i milija zgrada. Cijena je ok s obzirom na kvalitet i estetiku zgrade i lokacije.
Mene tu samo kopka da ne bude neke zgrade u blizini koja bi blokirala pogled. Jedna od zgrada Park Resorta je na manje od 6 metara od Kapija Zlatibora.
Kupuje se i knjiži se na stanu. Ali maltene je nebitno koji si stan kupio jer se dobit djeli u odnosu na cijeli resort, a ne u odnosu na tvoj stan. Gleda se % prosjek. Faktički kupuješ dio biznisa, a formalno stan. Kada vlasnik boravi (mjesec dana) boravi u stanu iste strukture. Mala je vjerovatnoća da će biti u svom stanu. Potpisuju se dva ugovora. O kupovini i o upravljanju. Bukvalno ti kažu, ako kupuješ da bi dolazio (za sopstvene boravke), nije kompleks za tebe. Samo kao investiciono ulaganje. Ti kada dolaziš kao vlasnik, ništa ne plaćaš (hranu, piće, tretmane...), već se prilikom isplate to prebija. Pametno su napravili da se vlasnici kasnije ne mogu udružiti i da njih otkače. Toplu vodu i grijanje dobijaš od njih, pa od njih i zavisiš. Takođe oni ostaju vlasnici bazena i ostalih "zajedničkih" sadržaja - knjiže ih pretpostavljam kao posebne djelove objekta. Ubjedljivo najbolji objekat tog tipa u ex-Yu i cijena je jako povoljna sada dok je u izgradnji. Fasadni zid je debljine 51 cm. Fasada je od tretiranog drveta (ventilisana, nije kontaktna). Stolarija je najbolja koja postoji.Tačno je da je u Grandu prodato po 14.000 eur/m2
Jel znaš nešto više o tom sistemu na Žabljaku kako funkcioniše, jel to mi kao kupci kupujemo neki procenat od celog hotela? I kako se kao vlasnici upisujemo?
To zvuči još bolje nego samo kupovina apartmana
Vidićeva zgrada je stvarno dobro odrađena i kako cene budu rasle prva će ih ispratiti. To je uvek tako kad se sve lepo skocka, od projekta pa na dalje