Šta je novo?

Zgrada Tuzilastva Kneza Milosa - [ Objekat javne namene | 12 170kvm ]

A dobro, drugar stf je malo hiperbolisao ali jeste istina sve što je rekao, moglo bi to mnogo bolje.

Ali izgleda da čekamo da Đikiju zatreba kinta pa da pravi megalomanski projekat kao što je Bulevar bio.

"Malo hiperbolisati" je postao manir na ovom forumu. Istina je da Kneza Milosa danas nema tu reprezentativnost kakvu zasluzuje, ali daleko od toga da je u katastrofalnom stanju. Ne sumnjam da ce i njena rekonstrukcija jednog dana doci na red.

@ Homer Jay

За погрешног си се закачио комшија. Ја нисам тај који пљује за све паре, напротив, много тога "браним" за шта постоји пљувачки кворум на форуму.

Можда сам ја "хиперблолисао" али, руку на срце, и ти си. Поставио си крајње неупоредиве фотке. Прво, си исчупао фотку са празничним украсима у сумрак, где се ништа не види сем гомиле сијалица. Оваква фотка би и од Бејрута направила кул место. Онда си исчупао фотку кванташке површине, а не улице поред кванташке пијаце на коју сам ја мислио. Да си сликао Смедеревац недељом пре подне, то би и имало смисла....

Што ниси окачио упоредну слику од пре рата и данашњу, али без панорама празничног светла...негде пре подне? Па не би подржала твоје повремене и насумичне нападе на разне људе јер су рекли нешто негативно против негативне ствари....

Ако је теби јавни паркинг у потенцијално најлепшој градској авенији кул ствар.....

Или сам вас ујео за аутомобил?...пардон, паркинг место?

Priznajem, jeste malo manipulativno. Ali imam opravdanje, kada ukucas Ulica Kneza Milosa u Google, pa kliknes na images, gotovo da uopste nema panoramskih fotografija, ili zgrade pojedinacno, ili strajk ispred vlade ili predratne slike, ovo je jednostavno prva panoramska koja iskoci.

Ipak, i da poredimo sa Smederevcem, opet je razlika nebo i zemlja. Pa, mi ovde nemamo ni trotoar :D

Ponavljam, slazem se da ulica ne izgleda toliko reprezentativno kao sto bi trebalo, ali mislim da trenutno njeno sredjivanje nije prioritet, tj. ne bih voleo da dodju, dignu ivicnjak, postave behaton i par zardinjera. Ulica Kneza Milosa kada se bude rekostruisala mora da "popije" poprilicno veliku svotu novca kako bi dobila izgled kakav zasluzuje.

A zamerka nije bila licna, svi mi ponekad preteramo na forumu i izlozeni smo replikama ostalih clanova foruma. Za to, uostalom, ovo mesto i sluzi.

PS Uprkos svemu, Bejrut jeste poprilicno kul mesto ;)

Homer Jay":f6bgt4mp je napisao(la):

Slazem se, ako izuzmemo saobracaj zbog praktichnog nepostojanja obelezenih pesackih prelaza kao i generalnog osecaja "ne zna se ko je serif u ovom gradu" u voznji, jer veoma cesto cete ici ulicom na kojoj ne postoji nikakva horizontalna signalizacija koja vam moze reci koliko ima traka, da li je jednosmerna itd...

Ovo je video koji sam snimio pre 2 godine u Bejrutu

http://www.youtube.com/watch?v=HlPx...xt=C32b7325UDOEgsToPDskIsnrSE4DJXsZ6-ROS4pg3C

Homer Jay":j5xwccyy je napisao(la):
Priznajem, jeste malo manipulativno. Ali imam opravdanje, kada ukucas Ulica Kneza Milosa u Google...
:kk: Знам за то. И у праву си. Кад тражиш преко нета, ја испаднем блесав....
Међутим, ја говорим уз угла пешака. Одатле, ова улица је заиста тужна. Пробијати се слаломом између кола, која нису паркирана чак ни у низу,бећ комо је како пало напамет и сударати се са људима на бруто, наширем тротоару у Београду је заиста поражавајуће. Уз то, оно јадно дрвеће једва да има мало земље око себе, сваки центиметар асфалтиран...и онда се сетиш предратних фотки, и пожелиш да емигрираш у Барселону....
Ipak, i da poredimo sa Smederevcem, opet je razlika nebo i zemlja. Pa, mi ovde nemamo ni trotoar :D
Немамо још... :p Мислио сам на атмосферу која влада, где су аутомобили једини који имају права на место, и уз то га заузимају бахато, а пешаци су са друге стране, сметала која туда пролазе. Приметићеш и да у Кнеза Милоша само условно имају тротоари, док сам у пракси описао кретање њима. Истоветно је кретању на Смедеревцу.
Ponavljam, slazem se da ulica ne izgleda toliko reprezentativno kao sto bi trebalo, ali mislim da trenutno njeno sredjivanje nije prioritet, tj. ne bih voleo da dodju, dignu ivicnjak, postave behaton i par zardinjera. Ulica Kneza Milosa kada se bude rekostruisala mora da "popije" poprilicno veliku svotu novca kako bi dobila izgled kakav zasluzuje.
Са овим се потпуно слажем. Ови боље да је не дирају, има још да је упропасте а пукну паре. Изглед Булевара им сигурно нећу опростити. У 21. веку праве улицу по мери аутомобилизације која је била 60-их. Бедно.
Такође се слажем да сређивање ове улице дефинитивно није и не треба да буде међу приоритетима, само сам реаговао на коментар о највећем руглу у улици. Мени Генералштаб није највеће ругло, већ тротоари. То је било само мишљење. :)
A zamerka nije bila licna, svi mi ponekad preteramo na forumu i izlozeni smo replikama ostalih clanova foruma. Za to, uostalom, ovo mesto i sluzi.
Можда није, али је тако изгледала из мог угла. Има доста форумаша који нису рекли нити једну позитивну реч ни на једној јединој теми. Таквих је све више. Из твог коментара, ја испадох један од њих, што признаћеш, није истина. Уз то, дође и следећи @mastercat-ов коментар, да је све више екстремиста на форуму, и мени дигнете притисак....јер погрешно коментаришете на погрешном месту и против погрешне особе.
Знам, нисам мислио ништа лоше о самом Бејруту. Има пар имена која користим у случајевима негативног поређења, Бејрут, Пакистан итд....која не стоје, и свестан сам тога.

Na Skyscrapercity forumu se pojavila informacija da se odustalo od izgradnje nove zgrade Tužilaštva i da će umesto toga za tu svrhu biti rekonstruisana nekadašnja zgrada Vojnotehničkog instituta u Katanićevoj ulici (iza Hrama Svetog Save).

12095_top.jpg

Nije naveden izvor informacije tako da nemam pojma koliko je pouzdana.

Не знам шта да мислим о томе... :?

...ја лично сам ту зграду видео као спас Врачарског платоа од помахнитале врхушке СПЦ која би да гради нову патријаршију.... :bash:

Раније сам предложио да се евентуално уступи СПЦ за ту патријаршију ако им је нова баш потребна, а лично сматрам да није.

Тај суд би могао да се смести и испод Финансијског парка у такође напуштену војну зграду сличног изгледа...

Zar to nije zgrada bivse komande grada posto taj institut jos postoji .A za SPC sam naso rijesenje da naprave kao sto je i planirano u ogledalu zgradu u kojoj je JAT kod crkve sv Marka i eto prostora iz apatrijarsijske potrebe i za izdavanje i nama trg bez nadrndanih taksista.Naravno i da naprave podzemnu garazu za svoje limuzine da se necvatre na suncu

direktor":3oxeuqa8 je napisao(la):
Zar to nije zgrada bivse komande grada posto taj institut jos postoji .A za SPC sam naso rijesenje da naprave kao sto je i planirano u ogledalu zgradu u kojoj je JAT kod crkve sv Marka i eto prostora iz apatrijarsijske potrebe i za izdavanje i nama trg bez nadrndanih taksista.Naravno i da naprave podzemnu garazu za svoje limuzine da se necvatre na suncu

:kk:

Projekat za zgradu tu gde je sada valjda neki kafic/prizemljusa odavno postoji. A tu bi bio jedan pravi lepi trg na ivici parka. Cak sam i za to da se upravo tu napravi rekonstrukcija Terazijske fontane - ispred crkve. Em se to ne moze ugurati tamo gde je stajalo em je na Terazije u medjuvremenu doseljena i po meni dosta lepo sela cesma... a toliko mi je krivo da smo izgubili tu fontanu.

Директоре,

то ће тешко моћи, јер је површина парцеле код цркве Св. Марка дупло мања од површине парцеле садашње патријаршије. То може надокнадити већа спратност, али у најбољем случају добиће једнаку површину а њима треба и више, јер је управо то и разлог зашто хоће нову да граде.

@stf @homerjay

ево нешто из приватне колекције: недеља ујутро, пред маратон.

img8744.jpg

Plac u km dat je vojsci vjerovatno kao trampa za zgradu u katanicevoj bio je prilog u bg hronici oko napustenih lokacija

Vrh