Šta je novo?

Zgrada beogradske zadruge

mozda je najbojle da se ova zgrade pretvori u neku ambasadu? jel postoji tema o stranim ambasadama u bg-u na forumu?
sta ja sa kinezima? jel oni imaju novu zgradu ambasade?

Ima nova tabla na ulazu, piše JUDICIAL ACADEMY, rekao bih da je državna institucija

DVIJE drzaven institucije pod patronatom ministarstva pravde koriste oba krila prizemlja ko sisa sto krov prokisnjava do njih voda ne dolazi :bash:

Evo slika prije velikog potpa sad aje u ovu salu zabranjen ulaz zbog moguceg urusavanja pogledaj te zid dobro kako ga je vlaga unistila :bash:

Prokisnja vali prokisnjava i niko nista nepreduzima :bash:

Staklo sredjeno i prekriveno najlonom

Jedino sta su uradili

Bibljoteka

Velika salter sala

Pogledaj te samo stakla kako su uradjena nazalost jedno je razbijeno

I za kraj prazan sef

direktor
+ 1 :)
Da li postoji mogucnost revitalizacije i da tu bude Beogradska berza :rolleyes:

Amoguce je popraviti ja bi tu ubacio akademiju umjetnosti

Sefovi, šalter sala . . . zašto ne bi smo ostali bar u pravcu ideje namene te zgrade
jedino što ispred zgrade nedostaje nešto za ,,glađenje,, :laugh:

ah zgrada je stvarno velicanstvena i iz unutra :|

@direktor
akademiji umetnosti su potrebne ekspoziture, ali mnogo veci prostori i prolazi + umetnicima nije toliko bitno da sve bude u sjaju i pod konac. Berza je bolja ideja. Barem bi je odrzavali..

U okviru Mikser festivala, u zgradi Beogradske zadruge biće postavljena izložba savremene umetnosti "Brisani prostor". Mikser traje od 25. maja do 2. juna, ali će ova izložba biti izuzetak i trajaće do kraja juna. Eto prilike da javnost malo bolje upozna ovo divno zdanje, a pri tom i pogleda, nadam se, sjajnu izložbu!

A mi angazovali majstore da rade repliku Terazija na Novom Beogradu. Pogubili smo se kao drustvo, rec PRIORITET vise nema nikakvo znacenje.

Problem sa berzom je u tome sto obicni gradjani nemogu da ulaze u berzu zato bih ja zelio da zgrada bude dostupna siroj javnosti .

Pa ne mozes ti tek tako da ulazis ni na fakultete, u administrativne zgrade, itd i po njima slobodno cirkulises. Ako ista, ovo bi bilo dinamicnije i otvorenije. I to "pravi" vid saobracaja koji generise ekonomski rast. A i ture za posetioce, balkon za posmatranje, itd. - to se sve DA organizovati i ja mislim da bi to bili jako edukativno. I malo zagledano u biznis i buducnost, sto nasem drustvu JAKO treba.

Od "otvorenijih" resenja, u muzej moze svako ali moras da platis, tako da verujem da bi na kraju promet bio manji. Ja ne znam ni za jedan muzej u nasem gradu koji generise neku veliku zivost prometa, a pogotovo razvoj u okolnim blokovima. J

Jedino totalno otvoreno i super-"zivo" resenje je da bude neki soping mol, restorani, i stanica tog ni-metroa-ni-voza. Ali to opet ne prilazi ni blizu po razvoju okolnih blokova koje bi izazvalo, a i bilo bi mi totalni bljak, mozda se cak pretvori u neki novi Zelenjak na kome se preseda na tramvaje i ne zadrzava se puno.

Pa za berzu ti je potrebno mnogo vise mnogo su kozervativni ali spravom .Potrebna je najava odobrenje isao sam sa faksom .A kad je u pitanju fakultet obisao sam vecinu na BU i nikad nisam imao problema .Namjena koja ce omoguciti velikom broju ljudi da je posjeti postoja la je opcija da cjelu zgradu uzme ministarstvo pravde

Kad su totoni, ja sam na Nju Jorsku ulazio pre 9/11 bez ikakvih procedura i posmatrao sa galerije. U Cikagu je jos uvek dosta jednostavno najaviti se i videti.

Ja inace nisam za to da se ova zgrada pretvori u berzu, po meni to treba uciniti od zeleznicke stanice, uz pravljenje ultramodernog aneksa. Ovo bi dao nekoj kulturnoj ili obrazovnoj ustanovi.

Ljudi beogradska berza je instucija koja staje na maks 1000mkv nije to berzansko poslovanje kod nas razvijeno sve inace obavljaju preko brokera.Svjeze informacije da bi je minstarstvo pravde ipak moglo uzeti cjelu pod svoje jer je pre svega reprezentatvivna za ustavni sud .Svi znaju da treba dosta para za sredjivanje pa to koci ponajvise :/

Ministarstvo pravde bi prvo moglo da završi rekonstrukciju Beobanke (odnosno Energoprojekta). Umesto toga, oni su skinuli skele i gradilište je napušteno, a celokupna slika tužnog Zelenog venca je dodatno pogoršana. Kada u njihove planove dodamo novu zgradu Tužilaštva, dogradnju Specijalnog suda, rekonstrukciju zgrade Aeroinženjeringa, teško je da će se Zadruga uklopiti u budžet :(

direktor":38ai5jju je napisao(la):
Ljudi beogradska berza je instucija koja staje na maks 1000mkv nije to berzansko poslovanje kod nas razvijeno sve inace obavljaju preko brokera.

To znaci da bi bilo krajnje vreme da se bg berza abmicioznije prosiri i 'uozbilji' ako zele da posluju i deluju kao jedna prava metropola.

Berza u Parizu
pariser-boerse-1.jpg

U Minhenu
361904-Large.jpg

Becu
bb71da04a6.jpg

Madridu
fassade-der-borse-von-madrid_404903.jpg

...
U nekim gradovima su berze premestene iz starih u nove zgrade.

Ma, lako bi joj se nasla neka namena, ali svaka ideja do potpune obnove zgrade je ona prica o magarcu i zelenoj travi...

Drakche + :kk:

Ako ista, zgrada zadruge je premala, po meni bi zeleznicka stanica bila pun pogodak jer ima dovoljno otvorenih prostora za "trading floor". A drugo, pozeljno je da u blizini mogu da se lociraju banke, investicione kuce, itd. Kad to jednom krene i ako dobro krene, trebace ti poslovnog prostora i-hi-hi

Cikago:
Chicago_Board_Of_Trade2.jpg

Chicago_bot.jpg

JohnyBgood":1rre5whu je napisao(la):
Ako ista, zgrada zadruge je premala, po meni bi zeleznicka stanica bila pun pogodak jer ima dovoljno otvorenih prostora za "trading floor". A drugo, pozeljno je da u blizini mogu da se lociraju banke, investicione kuce, itd. Kad to jednom krene i ako dobro krene, trebace ti poslovnog prostora i-hi-hi

Za sadasnje kapacitete beogradske berze zgrada zadruge se cini vise nego doviljna, mozda cak i prevelika. Kada i ako bude bilo potrebe za prosirivanjem ili bolje adaptiranim prostorima berza se moze ili presliti u neku ganc novu zgradu ili jednostavno prosiriti na prostor iza zadruge gde postoji vise nego dovoljno mesta.

Da se za tu namenu iskoristi zgrada zel. stanice mi nije bas najidealnije resenje, jer mislim da taj prostor treba da ostane mesto slobodne cirkulacije ljudi, previse je centralno, a ni po svom obliku nekako nije najidelanije.

Drakche":20vogr0y je napisao(la):
JohnyBgood":20vogr0y je napisao(la):

Za sadasnje kapacitete beogradske berze zgrada zadruge se cini vise nego doviljna, mozda cak i prevelika. Kada i ako bude bilo potrebe za prosirivanjem ili bolje adaptiranim prostorima berza se moze ili presliti u neku ganc novu zgradu ili jednostavno prosiriti na prostor iza zadruge gde postoji vise nego dovoljno mesta.

Da se za tu namenu iskoristi zgrada zel. stanice mi nije bas najidealnije resenje, jer mislim da taj prostor treba da ostane mesto slobodne cirkulacije ljudi, previse je centralno, a ni po svom obliku nekako nije najidelanije.

To bi mozda bilo TO, ja i ne znam sta je iza zadruge i kako izgleda taj blok sa druge strane. I nekako ima logike, zadruga je uvek bila povezana sa idejom biznisa tako da je ovo mozda najlogicnija namena i sa te strane.

Prijavio sam se da volontiram na Mikseru i bili smo u obilasku, zgrada je neverovatna unutra! Pogotovu ta sala sa šalterima

Mikserovci su je značajno očistili jer će unutra biti izložbe koje će trajati i mesec dana nakon festivala, tako da će biti otvorena za javnost da se upozna sa zgradom. Uprkos 3 tone otpada koje su izbacili, još uvek ima krša u nekim manjim prostorijicama, u ogledalima stepeništa i sličnim ćoškovima, ali biće to deo izložbe kako je ceo Geozavod izgledao pre izbacivanja smeća. Ima prostorija sa nekim super instrumentima i tako.

Vrh