Bivis
Higher intermediate
Gledam ovu sliku i jednostavno ne mogu da poverujem koliko su svi prethodni
korisnici bili bahati, pa zar je toliki problem bio barem oluke održavati.
PredragT":3l9wlm2z je napisao(la):Danas skinute skele sa dela zgade i Zadruga sada izgleda ovako :
stf":1a7jl70i je napisao(la):Ја сам мислио да ћу бити седи чича када будем у могућности да ово видим. Баш су варвари, као што неко рече ... :roll:
Не знам одакле ти таква информација?stf":yrymug6l je napisao(la):нема ништа од реконструкције зграде ако се не сасече последњи спрат и цела централна ламела до приземља
И фасадни камен са земљом сравњеног портала генералштаба је сачуван па се опет ради о варварском чину рушења.stf":yrymug6l je napisao(la):Када причамо о шалтер сали, најбитније је да су сви елементи сачувани и депоновани у депо.
Апсолутно нетачно. Били смо заједно у шалтер сали и простор је толики да је у њему у једном тренутку комотно боравило и пар стотина људи. Сами шалтери су уз мало добре воље и маштовитости могли да буду још додатни плус за будућу намену где би се простори иза шалтерски паравана третирали као засебне просторије са сопственом поставком у њима, ако треба, такође у служби промоције наводног Београда. Сам хол између шалтера је простран, па чак и монументалан.stf":yrymug6l je napisao(la):Промена ентеријера те сале је и логичан (наћалост) потез будући да у оригиналној диспозицији не моће да се употреби ни за шта сем за првобитну намену - шалтер салу.
Проблем је када Вучић Квислиншки - тоталитарац и бахати Арапин врше пренамену српског културног наслеђа. Нека пренамењују своје виле како год желе а задруга није остављена њима већ српском народу и Београђанима.stf":yrymug6l je napisao(la):То је и проблем са пренаменом оваквих објеката.
С тим што се не ради естетски део већ онај најкритичнији од којег зависи опстанак здања. Крпе фасаду а темељи зграде у води.stf":yrymug6l je napisao(la):Ипак, од потребних 6 милиона евра реконструкција се ради са 2.5 милиона. За део срадстава ради се и део реконструкције, зар не?