Šta je novo?

Zemunski kej

Ако је у питању хабајући слој, зашто су онда исрцтане линије и пуштен саобраћај. Опет ако није питању хабајући слој зашто су шахтови остављени да вире пар сантиметара изнад асфалта. Да ли се ти шахтови могу штеловати, или се можда рачуна да ће временом да улегну (мада ово сулудо звучи). Осим тога асвалт око неких шахтова је већ мало окрњен:
20220217_šaht1.jpg
20220217_šaht2.jpg


Сада када су завршили са ових 200м од Стевана Марковића до Марка Николића, започето је ископавање од Марка Николића до Морнарске, а то је цирка 50м.

20220217_novo.jpg


Још само једна напомена, променили су знакове на ракрсници Стевана Марковића и КО, сада у СМ стоји стоп прилико изласка на КО.
 

Завршни радови на првој деоници реконструкције Кеја ослобођења


Радови на првој деоници комплетне реконструкције Улице кеј ослобођења приводе се крају, саопштено је из Градске општине Земун.

Након радова на комуналној инфраструктури, завршена је реконструкција и проширење саобраћајнице, паркинга и тротоара на делу од Улице Стевана Марковића до Марка Николића.

Саобраћајница на овој деоници отворена је за саобраћај и аутобуске линије које поново користе терминус „Кеј ослобођења”.

Наставак радова по фазама тече по планираној динамици. За саобраћај је затворен део од Улице Марка Николића до Морнарске. Радови се истовремено изводе на потезу од Његошеве улице до краја кеја, наводи се у саопштењу.

d5805ee80282011afa7dca4ca24a1304_8989648018.jpg


d7e965d2d1b0ca1d191063369b1cdd50_3844881119.JPG


8c25c1ecad646a6b961af373d8f325dc_8215025998.JPG


9dba56cb626f399a22642d6108aac4b1_5229271685.JPG


 
Tek su poceli , a vec se vidi fuseraj....

Naravno, od krecenja okolnih raspalih zgrada i kucica nema nista.
 
Sada iz pravca Šarana ka Jugi prolaz kroz Mornarsku... uf ...
Početnicima za volanom preporučujem polukružno pa okolo
:)
 
@Petring хвала за видео, објашњава неке ствари, али у приказаном начину уградње ни у једном тренутку врх шахта не вири изнад асфалта као што тренутно на КО штрчи 2-3 центиметра, поготово не у тренутку пуштања саобраћаја. Сада сам прилично сигуран да је идеја, као што је и @astrodule написао, да се након завршетка целе трасе све изравна завршним слојем асфалта, а време ће показати да ли је то добра пракса.
 
Istina ne bi trebalo da viri, ali oprostićemo im to ako ga nameste kako treba posle navlačenja habajućeg sloja.
 
To je mnogo manj8 problem nego onaj slivnik koji je u nivou sa trenutnim slojem asfalta.
 
Дакле, након што су завршили деоницу од Стевана Марковића пре нешто више од месец дана раскопали су цирка 20 метара улице, тј пола деонице од окретнице до Морнарске. Овај део иза Шарана колико видим стоји већ дуже време или се минимално мења.
 
Дакле, након што су завршили деоницу од Стевана Марковића пре нешто више од месец дана раскопали су цирка 20 метара улице, тј пола деонице од окретнице до Морнарске. Овај део иза Шарана колико видим стоји већ дуже време или се минимално мења.
Од Шарана до Радецког један радник је седео у багеру, а други шетао около и то је то, нисам видео никакве радове, док тамо код окретнице има радника и има бар неког дешавања.
 
Поздрав свима,
Већ дуже време размишљам о идеји да се старо језгро Земуна затвори за аутомобиле и измести аутобуска окретница на неко друго место, како би цео потез (оивичен црвеном) постао пешачка зона.
Мислим да би оваква пешачка зона са мноштво продавница, цвећара, кафића, ресторана, хотела па што и да не пијацом (ограничен довоз робе) представљао право откровење за неког ко до сада није шетао овим уличицама до Гардоша...
 

Prilozi

  • Земун 1.png
    Земун 1.png
    1,9 MB · Pregleda: 92
Odma tu iza wrote
,, .... Већ дуже време размишљам о идеји да се старо језгро Земуна затвори за аутомобиле и измести аутобуска окретница на неко друго место, како би цео потез (оивичен црвеном) постао пешачка зона.... ''
Uf...
Šta se dešava sa bilo kojom prodavnico ako joj ukineš autobusko stajalište koje je ispred nje ?
U vecini slučajeva prvo opadne promet i tako do granice rentabilnosti , pa sledi gašenje.
Jezgro koje si oivičio na slici je veliko , te bi tu na obodima i preživele radnje. A unutar ,,kruga,, vecina bi umrela a sa njima i žile kucavice.
Izbroj prodavnice na samom Zemunsk keju. Staju na prste jedne ruke. Sve samo ugostiteljski objekti i po neke ustanove.
Mesto bez trgovackog pulsa, sem za rekreaciju je gotovo mrtvo .
OK možda i ne voliš ono što i jeste Zemun.
Živ grad u potpunom značenju.
 
Poslednja izmena:
Мени је Земун прелеп и волим његово старо језгро. Могућности за развој туризма, угоститељства, трговине је на истом нивоу као и Кнез Михајлова па и још више због близине Дунава (пристаништа за крузере). Почетну станицу ГСП на Кеју гледам деценијама као канцер и не могу да верујем да је ту, то је као да се окретница не налази на Зеленом венцу него на Тргу ( тада ни Кнез неби био исти).
Такође ми се чини да продаја у Кнезу и околини није замрла због претварања у пешачку зону, већ је понуда прилагођена новим околностима.
Иначе, ово није толико велики простор као што мислиш, у најмању руку Главна је као и Кнез ако није и краћа са прелепим зградама које пркосе солитерима који га окружују, Медланианумом, биоскопима (можда могу да се поново покрену), продавницама које имају душу, пекарама чији мирис највише волим суботом ујутру,
старим кафанама, кафићима...
Била би једна права оаза и почетна тачка за сређивање нашег града, нашег Земуна.
 
Заборавих да споменем аутомобиле, и ту си у праву такав живи Земун не волим, шта чак више стидим га се...
 
@ Odma tu iza
Uskoro ce zatvoriti zbog radova Aviaticarski trg-, samo na 280 dana tj 9 meseci a Zemuski kej nece biti završen...
Jbg... zaboravljena mala Cetinjska ul. postace auto strada....
Ukratko , skoro da ce ti se ispuniti želja pa pešačka zona keja biti ogromna.

Kolaps zvani Senski trg vec sada je u najavi..... Srecom sa jednogodišnjim rokom trajanja....
Pzzz :)
@ Igore
Hvala na slicicama :)
interesuje me - da li si usput primetio ikakve aktinovnosti na stabilizaciji zemljišta -brda od Šarana ka Radeckog ?
 
Poslednja izmena:
Vrh