Šta je novo?

Zemun

Земун

Боље је с новим тротоаром. Да се направи још један, за још половину шири, с ове стране уз парапет према реци, и простор уреди за угоститељство, цео потез би био лепо проходан и још бољи.



























На уливању у кружни ток из сваке улице стоји одговарајући знак (в. горе десно):



Сем тих знакова, у средини кружног тока стоје још четири таква знака. Вероватно је то по пропису, али је сувишно за овако малу раскрсницу с малим протоком саобраћаја. Острво у средини је голо и ружно, без икаквог украса:



Некад се стање у држави може видети и у малом - овде је то нечија самовоља да по свом нахођењу изабере језик на саобраћајном знаку, супротно закону - по принципу "Држава то сам ја", са својим скромним знањем, неразвијеном одговорношћу и минималниим осећајем за језик и културу:



Зграда Катастра на крају Господске улице, из кафића на углу чује се прегласна жива музика:

Ресторан "Венеција":



Док је у Кнез Михајловој веома живо, много света и туриста, музике и занимације, овде, на Кеју, савршено је мирно и готово пусто:



Бивши улаз у јавно паркиралиште:
 
Poslednja izmena:
Na starom ulazu postavljena je na istom mestu izlazna, rampa , privremenim ogradom i žandinjerima zaprečena je stara pristupnica.
Time se na gornjoj strani parkinga vrlo uspešno održava haotična ul-iz gužva .

Kome i koliko još dugo može to ici u prilog , jeste ne shvatljivo.

Tumačim da je u pitanju uobičajen dugotrajan javašluk. ☹️
 
Užasni Zemunci upropastiše Pinki !

ponedeljak, 30.08.2021.

"Pinki je danas vraćen Zemuncima"

Od danas sportski centar Pinki u Zemunu ponovo pripada Zemuncima posle više od dve decenije, izjavio je zamenik gradonačenika Goran Vesić gostujući u jutarnjem programu TV Hepi.

"Gradska opština Zemun obratila mi se prošlog meseca i zatražila da se KSC „Pinki-Zemun“ vrati u nadležnost grada Beograda. Incijativa je podneta iz razloga što je postojeće stanje objekta takvo da zahteva ulaganja u kompletnu obnovu", rekao je Vesić.

On je dodao da je Grad Beograd prepoznao interese građana, a naročito dece na području gradske opštine Zemun da im se obezbedi prostor uređen po najvišim standardima u kom će moći da vežbaju, treniraju, takmiče se i obavljaju sve ostale sportske aktivnosti.

"Zato je danas Pinki vraćen Zemuncima. Ponosan sam i srećan jer smo u tome uspeli. Novo rukovodstvo će narednih meseci uraditi projekte rekonstrukcije Pinkija da bismo naredne godine uredili ovaj sportski centar", rekao je Goran Vesić.

Zamenik gradonačelnika je istakao da se današnjom odlukom osniva Javno preduzeće „Pinki” za koje će biti imenovano novo rukovodstvo, tako da se ovo preduzeće vraća Zemuncima.


četvrtak, 5.01.2023

Sportski centar "Pinki" u Zemunu otišao u likvidaciju

Kulturno sportski centar Pinki-Zemun AD voljom akcionara izraženom na vanrednoj sednici skupštine otišao je u likvidaciju, navodi se u dokumentu objavljenom na Beogradskoj berzi.

Najveći akcionari Pinkija su, prema Centralnom registru hartija od vrednosti, NIS sa 48,7 procenata akcija, pa MK Holding - 18,2 te Radomir Marić sa 15,2 posto akcija, a akcije su u rukama još 133 deoničara.


 
Земун

За разлику од центра Београда, овде је мирно, без гужве:

















Доста је непрописно паркираних кола, али, срећом, ту је комунална полиција да уведе ред ...:










 
Užasni Zemunci upropastiše Pinki !

ponedeljak, 30.08.2021.




četvrtak, 5.01.2023





Дал је могуће? Па ту је прво радно место (мислим и једино ван државних послова) највећег икад међу нама.
 
Stari Zemun 01.jpg


StariZemun 02.jpg
 
Да ли неко зна где се налазио у Земуу мост преко Дунава? Знам да је негде у близини неког кинекског сплава/ресторана, међутим и тог више нема колико схватам поодавно. Кажу људи да при ниском водостају изграњају стубови старог моста. Д али неко може да да тачне координате?
 
Да ли неко зна где се налазио у Земуу мост преко Дунава? Знам да је негде у близини неког кинекског сплава/ресторана, међутим и тог више нема колико схватам поодавно. Кажу људи да при ниском водостају изграњају стубови старог моста. Д али неко може да да тачне координате?
Nigde, nije postojao.
 
 
Joj Bože zašto. Pa jeli grade ultra mega giga podzemnu garažu kod Pinkija? :( Zašto popločavati stari deo Zemuna parkiranim automobilima :(

Zemunski pijac je bio na dovoljno dobrom glasu da ljudi iz celog Beograda ponekad navrate... Taj deo sa cvećem je baš bio fenomanaln.
 

Трибина о враћању власништва над пољопривредним земљиштем у Земуну


Прва трибина у низу за пољопривреднике одржана је у простору Јединственог управног места (ЈУМ) у Батајници, са циљем да се власници парцела, а који у међувремену нису остварили своје право на враћање пољопривредног земљишта у својину, информишу о начину поступања и корацима које треба да предузму како би овај дугогодишњи проблем био решен, саопштавају из Општине Земун.

Председник ове градске општине Гаврило Ковачевић упознао је присутне о иницијативи коју је Општина покренула и нагласио да је формирана радна група на нивоу Општине која ће пратити динамику поступања, информисати власнике пољопривредног земљишта о процедурама и координисати са надлежнима, у циљу позитивног исхода у интересу грађана.

Пољопривредници су од стручних служби упућени на који начин треба да се пријаве, односно евидентирају, како би покренули поступак да из статуса садашњих корисника земљишта постану имаоци својине. Одлуком о одређивању земљишта које престаје да буде градско грађевинско земљиште и грађевинско земљиште у КО Батајница, коју је донела Скупштина ГО Земун 1991. године, таксативно су наведене парцеле које могу да уђу у поступак враћања у ранији режим својине.

Општина Земун је у претходном периоду одржала састанке са надлежнима из Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, Управе за пољопривредно земљиште и Државног правобранилаштва Републике Србије на којима су договорене процедуре поступка враћања земљишта у ранији режим својине.

На трибини су учествовали и чланови Већа ГО Земун Бошко Радовановић и Вукашин Бојовић.

Грађани су имали прилику да добију одговоре у вези са свим поступањима и потребном документацијом. Стручне службе Општине биће им на располагању у поступку остваривања права над пољопривредним земљиштем, саопштавају из Општине Земун.

 

Шапић: Завршавамо започете пројекте у општини Земун


Градоначелник Београда Александар Шапић обишао је данас неколико локација у општини Земун, где су у току инфраструктурни радови, како би се уверио да све иде по утврђеној динамици и да се радови успешно приводе крају. Шапић је обишао реконструкцију раскрснице улица Пуковника Павловића и Нове 47, Основну школу „Светислав Голубовић Митраљета”, радове на изградњи водоводне мреже у насељу Шангај, као и локацију будућег гробља у Батајници.

– Желео сам да видим докле се стигло са реализацијом неколико пројеката које смо практично пре неколико месеци почели да приводимо крају, а који су важни за овај део града. Изградња 21,5 километара водоводне мреже у насељу Шангај је од изузетне важности за живот свих становника тог насеља и ако буде све у реду, више од 1.600 породица добиће прикључке. То ће суштински да промени квалитет свакодневног живота ових житеља. Радови се одвијају према плану и људи могу да очекују њихов завршетак у року – рекао је Шапић.

Када је реч о реконструкцији ОШ „Светислав Голубовић Митраљета”, која је данас била друга локација обиласка, први човек престонице је нагласио да је реч о готово новој школи будући да ће објекат бити дупло већи.

– Када сам дошао на ово место, затекао сам низ проблема. Већ су рокови били пробијени и људи нису веровали да ће се ово привести крају. Данас та школа изгледа као да је потпуно нова, промењен је и начин грејања које ће сада бити на гас уместо на лож-уље. Очекујемо да се у септембру деца врате у школу, и то у једну од најмодернијих у граду – рекао је градоначелник.

Према његовим речима, реконструкција раскрснице улица Пуковника Павловића и Нове 47 је настављена након прекида због проблема са извођачем.

– Сада се приводи крају оно што је давно требало да буде завршено. Пут ће са једне стране надвожњака да иде Шангајском улицом преко пруге. Уу току је расписивање тендера за другу страну која ће бити још комплекснија. Не очекујемо да ће бити неких проблема, а рок за завршетак радова је крај ове или почетак следеће године – рекао је Шапић.

Говорећи о гробљу у Батајници, градоначелник је напоменуо да би оно ускоро требало да почне да се гради, те да је одређена површина од 11,5 хектара, где је имовина потпуно решена.

– Формирана је грађевинска парцела, у току је израда техничке документације а по завршетку урбанистичког пројекта иде се по локацијске услове. Средства за то смо планирали у 2023. години и очекујемо да на јесен или почетком следеће године почнемо са изградњом – закључио је први човек престонице.

Председник општине Земун Гаврило Ковачевић је најавио да ће Општина у „Митраљети” уредити спортске терене, ограду и спољно уређење.

 
Radovi (iskopavanje) iza zgrade kod sata , na Karadjordjevom trgu (br 9) su ne obični.
Niti su za cevi nitit za struju.???
Više mi liči na radove za stabilizaciju objekta.
Baš čudno, ne vidi se da se zgrada nakrivila....
 
Vrh