Šta je novo?

Zemun

FfHe0E8XEAAQvhU.jpg


kredit: https://twitter.com/radomir_martin
 
džigi bau i DankoS,
po +1 😄 za idilične sličice
Avaj kad se udje u tu idilu peške ili kolima, prava saobracajna noćna mora od koje kakvih beskonačnih radova koj pretvaraju ulice u lavirint sa raznim preprekama. Raskopane ulice radi popravke vode, kanalizacije, ko zna koj put prosecanje trotoara radi postavljanja vodova a tu ne zaostaju ni izlazak raznih gradilišta na trotoare uz zauzece saob. traka kamionima mikserima , kranovims i sl. :(
Taman čovek jedva dočeka završetak jednih radova kad ono sutra osvane u blizini još po dva mesta gde se nešto ,,radi,, i još više zagorča život u toj idili.

Neko bi reko pa to je dokaz da je idila živa.... al nije tako , jer na postojecoj infraskturi stalno niču neke izrasline ko tumori dok na kraju je ne pojedu i to malo preostalog lepog Zemuna.... :(
 
Poslednja izmena:
Predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević zakazao je za 25. oktobar, a na dnevnom redu petog zasedanja, između ostalog, će se naći predlog izmene i dopune plana detaljne regulacije za delove opština Novi Beograd i Voždovac, kao i predlozi odluka o izradi ili izmeni i dopuni planova detaljne regulacije za delove opština Zemun, Palilula, Zvezdara, Rakovica.

 

USKORO SE OTVARA BEŽANIJSKA ULICA


Radovi na rekonstrukciji primarnog kišnog kolektora u Bežanijskoj ulici su završeni. U toku je asfaltiranje kolovoza, a nakon obeležavanja horizontalne signalizacije saobraćaj će biti pušten.
Izvedeni radovi su u sklopu izgradnje i rekonstrukcije kanalizacione mreže u Starom jezgru Zemuna. Radovi se nastavljaju na potezu ulice Rabina Alkalaja.

 
Земун

Бежанијска улица би с развојем туризма могла прва следећа да постане пешачка.

Данас, у суботу поподне, није било паркирања на необележеним местима све до кружног тока, сем испред Катастра.




С ове стране још нема улаза на паркиралиште (след. две слике):





Господска улица:

Испред Катастра:



Део између Старе капетаније и улице је остао неуређен:



Ради паркиралиште на платоу Раше Ливаде (па плато зато и не постоји):



Нема још ни обичних жардињера у средини кружног тока:



После кружног тока:









Поред ресторана "Река":



Овде се према ресторану "Венеција" завршава нови тротоар:
 
Poslednja izmena:

Изложба „Најлепша фотографија Земуна 2022”


У галерији Канцеларије за младе општине Земун (Косовска 9), сутра у 12 сати ће бити отворена изложба под називом „Најлепша фотографија Земуна 2022”, саопштено је из Општине Земун.

Конкурс за „Најлепшу фотографију Земуна” реализује се четврту годину заредом, а председник Скупштине општине Земун Мирослав Гајић ће отворити ову изложбу.

На јавни позив, који је расписао председник општине Земун Гаврило Ковачевић, пријављена су 64 аутора старија од 15 година са својих 150 радова, међу којима се Комисија за избор „Најлепше фотографије Земуна” определила за прве три најбоље фотографије и још 20 најрепрезентативнијих за ову изложбу.

Награде и вредне поклоне освојили су Зоран Генцел, Данијела Дубић и Борис Башчашевић.

Тема изложбе је „Земун, мотиви, људи, призори”, а циљ је да се уочи и истакне лепота културно-историјских споменика и здања, природе, обичаја, улица, људи, манифестација, тренутака у Земуну, свега онога што га препоручује као добро место за живот и пожељну дестинацију за боравак и обилазак.

 

Шапић: По хитном поступку јавна набавка за преосталих 130 метара саобраћајнице уз надвожњак у Батајници


Требало је да радови на изградњи саобраћајница Нова 17 и Нова 47 у Батајници буду завршени током лета, али је било објективних проблема, јер је извођач због блокаде фирме напустио градилиште, рекао је данас градоначелник Београда Александар Шапић. Он је најавио да ће се зато нова јавна набавка за завршетак радова расписати по хитном поступку.

Градоначелник Шапић је подсетио да је извођач радова уведен у посао у априлу 2021. године, с роком завршетка радова до фебруара 2022. године.

– У међувремену дошло је до блокаде фирме и незавршени радови се напуштају у лето 2022. Тада, због проглашавања овог пројекта од изузетне важности Републике Србије, ангажује се ЈКП „Београд-пут” како би завршило једно парче капацитетима које има. Све се зауставља 24. јула 2022. године, када је пуштен део надвожњака, али се не завршава читава саобраћајница. Остало је још 130 метара да се заврши деоница до изласка на Улицу пуковника Миленка Павловића, што представља велики проблем. Разговарали смо да ли можемо законски то да урадимо, а да се не распише јавна набавка, и испоставило се да не можемо из безбедносних разлога, те да мора да се ради по пројекту. По хитном поступку расписаћемо нову јавну набавку по старом пројекту, која треба да садржи завршетак тих 130 метара, али и реконструкцију треће траке. Тако ће се проширити Улица пуковника Миленка Павловића у дужини од 250 метара, чиме ће се добити практично нова семафорска раскрсница – прецизирао је Шапић.

Према проценама, требало би да сви ти радови трају око два месеца, наравно у зависности од грађевинске сезоне и временских прилика, с крајњим роком до краја јануара, додао је градоначелник.

– Док обављам функцију градоначелника, увек ћемо излазити пред људе и рећи им све онако како јесте. На неке ствари моћи ћемо више или мање да утичемо, што ће зависити од наших способности, али некад и од објективних околности. На нама је да извучемо најбоље из околности у којима се нађемо – навео је градоначелник.

Александар Шапић је најавио и да ће после поменуте јавне набавке бити расписана и нова, која се тиче реконструкције Шангајске улице.

– У то спадају реконструкција Шангајске улице, са свом припадајућом инфраструктуром у дужини од 400 метара из правца Угриноваца, колска и пешачка стаза у дужини од 500 метара, измештање гасовода у овој улици, као и изградња степеништа, лифтова, надвожњака и црпне станице. То је један велики инфраструктурни пројекат за који очекујем да до краја године добијемо извођача. Радови према плану треба да трају шест месеци и верујем да ће до лета 2023. године бити готови, тако да ће овај део Батајнице добити потпуно нови изглед – казао је Шапић.

Он је рекао да је Град покушао на све могуће начине да нађе најбоље решење за ове пројекте.

– На нама је да се држимо зацртаних термина и да квалитет радова буде на високом нивоу. На крају, када се заврши званична грађевинска сезона, уколико то услови буду дозвољавали, Град ће изаћи с подацима о томе шта је Градска управа урадила у претходна два месеца и шта је то што ће се радити у наредној години. Мислим да смо у претходна два месеца показали да се држимо онога што кажемо и да се трудимо да променимо неке деценијске лоше навике, те да ћемо тако добити поверење људи за све оне пројекте које у будућности намеравамо да спроведемо – закључио је градоначелник Шапић.

 
Kopali su kanalizaciju i uništili deo stare i verujem zaštićene kaldrme koju vidite na slici gore. Trebalo bi ih prijaviti nekome, da natera izvođača da svaki kamen koji je izvadio sada vrati nazad. Deo izvađene i uglačane kaldrme je još uvek naslagan pored tih rupa, pa bi se mogao vratiti. Ali je pitanje dana kad će neko to da odnese. Ta kaldrma je istorijska vrednost, kamen koji su mnoge hiljade nogu 100 godina glačale dok mu gornja strana nije postala ovakva

IMG_1069.JPG


Sramota je da ova fantastična ulica-vidikovac-istorijska vrednost ostane ovakva

IMG_1055.JPG


IMG_1057.JPG


IMG_1059.JPG


IMG_1060.JPG


IMG_1061.JPG


IMG_1063.JPG


IMG_1064.JPG
 
Јавни увид у Нацрт измена и допуна ПДР насеља

Секретаријат за урбанизам и грађевинске послове Градске управе града Београда, у складу са закључком Kомисије за планове Скупштине града Београда која је, на седници одржаној 1. новембра 2022. године, утврдила Нацрт измена и допуна плана детаљне регулације насеља „Плави хоризонти”, општина Земун и на основу члана 50. Закона о планирању и изградњи („Службени гласник РС”, бр. 72/09, 81/09, 64/10, 24/11, 121/12, 42/13, 50/13, 98/13, 132/14, 145/14, 83/18, 31/19, 37/19, 09/20, 52/21)


Oглашава
ЈАВНИ УВИД У НАЦРТ ИЗМЕНА И ДОПУНА ПЛАНА ДЕТАЉНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ
НАСЕЉА „ПЛАВИ ХОРИЗОНТИ”, ОПШТИНА ЗЕМУН


1
. ЈАВНИ УВИД обавиће се од 14. новембра до 14. децембра 2022. године, сваког радног дана од 9 до 18 часова, у згради Градске управе града Београда, у Улици 27. марта бр. 43-45 (сала у сутерену).
2. ЈАВНА СЕДНИЦА Комисије за планове Скупштине града Београда, одржаће се у згради Градске управе града Београда, у Улици краљице Марије бр. 1 (сала на 20. спрату), 22. децембра 2022. године у 13 часова. У току јавне седнице, сва присутна физичка и правна лица која су поднела примедбе у вези са Нацртом плана у писаном облику, могу образложити примедбе пред Комисијом за планове Скупштине града Београда.
3. Информације о предложеним решењима даваће представник обрађивача, уторком и четвртком од 12 до 18 часова, у згради Градске управе града Београда, у Улици 27. марта бр. 43-45 (у сутерену).
4. Заинтересована лица могу, током јавног увида, своје примедбе на планирана решења, у писаном облику, да доставе Секретаријату за урбанизам и грађевинске послове, преко писарнице у Улици краљице Марије бр. 1, закључно са 14. децембром 2022. године.
5
. У току јавног увида, Нацрт плана биће изложен и на сајту Града Београда www.beograd.rs, у рубрици „Градски огласи”.

dokumentacija: https://drive.google.com/drive/folders/1Qst7K2DQvY_Dqq61GiP_lAMj7NQzimyW?usp=sharing

 

Уређење унутарблоковских површина


У оквиру радова на уређењу унутарблоковских површина, које финансира Градска општина Земун, у току су радови на асфалтирању паркинга и пешачких стаза.

Тренутно се ради на асфалтирању прилаза згради у Првомајској 37а, у дужини од 50 метара, као и припреми за бетонирање простора где се налази дечје игралиште са љуљашкама.

Грађевинске машине раде пуним интензитетом на припреми за асфалтирање три површине за паркирање испред зграда од броја два до броја шест у Златиборској улици, као и паркинг-простора величине 650 квадрата у Улици Марије Бурсаћ 19.

Градска општина Земун наставиће да уважава предлоге и иницијативе грађана, јер је веома важно да чувамо унутарблоковске површине и на тај начин унапређујемо животни простор, саопштено је из ове општине.

 

Асфалтирање улица у Новом граду


У оквиру редовног одржавања коловоза и тротоара на територији градске општине Земун, завршени су радови на припреми подлоге у Цвијићевој улици, саопштавају из Општине Земун.

Радови су обухватили правац од броја 17а до Колоније „Б” Змај, паралелно са пругом Београд – Нови Сад, у дужини од 120 метара, као и у Лешниковој улици у дужини од 230 метара.

У наредној фази радова биће постављен асфалт, најављују из ове градске општине.​

23a851a7ee450204af243f73a8f4b8eb_1415790519.JPG


d5efa420b4c5192df0e40cfafd76c25f_8610404870.JPG


f11170c8b6254762cfb93fa8594a19d8_9352088194.JPG


 
Хоће ли се овим радовима омогућити прилаз из Змаја асфалтним путем преко пружног тунела Земуну "с'друге стране пруге"?
 
Vrh