Šta je novo?

Zelenilo ulica i bulevara Beograda - Drvoredi, travnjaci, baštice

Uglavnom je ova džungla prisutna i napokon su je skresali

Pogledajte prilog 1

bd3514671022a1cdc7013634f7dcb32c.jpg
f7919bab1f28afd828ac9dd2b5e851ad.jpg

Je li uklonjeno sve kiselo drvece ili su ga ostavili...

Ostavili su granje preko puta. Valjda će u narednih 10 dana da ga odnesu.

Da se ja pitam, sve je trebalo da odseku i zasade nešto normalno

Da posjeku zasade i odnesu granje sve isti dan genijalci

Sad baš čitam kakva je napast kiselo drvo. Uopšte mi nije jasno zašto ih skroz ne poseku na celoj teritoriji grada. Inače, ovde iza kotejnera nije samo kiselo drvo, ima tu još 2 vrste.

Staviti u istu ravan kiselo drvo, sa smokvm i orahom ?!

Sent from my HTC Desire 526G dual sim using Tapatalk

Šta fali smokvi? Orah znam da ima jak koren pa može da digne asfalt (mada viđao sam orahe po NBG, ali nisam primetio neki problem sa asfaltom)

Orahu je koren jak ali nije plitak te ne diže asfalt. Njegovo korenje je opasno po temelje objekata. Ali se svakako ne sadi u blizini objekata jer luči dosta joda koga ne valja udisati.

Zelenilo već postaje bezobrazno sa svojom teorijom da oni rade koliko treba, ali građani bacaju previše đubreta.

Najbolje je da onda kažu da građani i sami treba da prazne đubrijere ili da ih ne koriste i đubre bacaju u kontejnere.

Ovo je slikano u Bloku 34, gde đubrijere nisu pražnjene sigurno od srede do utorka. Od Zelenila se uvek dobije sličan odgovor i mislim da bi zaista neki novinar trebalo da ih pritisne. Najgore je što će oni da se drže ovakvih izjava do kraja i tu će se završiti svaka volja za nalaženjem rešenja.

Pogledajte prilog 1Pogledajte prilog 2Pogledajte prilog 3

Tačno, Dule, ovi iz Zelenila su toliko bezobrazni, jer uopšte ne reaguju na dopise građana, a uz to konstantno odgovaraju na drzak način.

Stvarno treba neko da ih žestoko pritisne, mislim na upravu tog preduzeća, čijoj bahatosti i drskosti nema kraja.

Imam teoriju da ima manje radnika u svim gradskim službama jer nikako drugačije ne mogu da objasnim ovu štroku po ulicama i trotoarima. Samo se zagledajte u detalje, tipa travu koja niče uz ivičnjake, oko stubića, bandera... To niko ne čisti, a to mora ručno da se počupa, ne može trimerom.

Naravno, Dule, da sva javna komunalna preduzeća nemaju dovoljno radnika na terenu, pošto po partijskim linijama zapošljavaju sve i svašta.

To je problem koji odavno traje i koji se sve više uvećava, pošto je koruptivni lanac sve duži.

Ulice su štrokave, trotoari zapušteni i sve više ih osvaja korov.

Po meni, prioritetna akcija bi mogla da bude da se žestoko pritisnu javna komunalna preduzeća čijim neradom je funkcionisanje grada dovedeno u pitanje, ugrožen je biljni i životinjski svet, na kraju i zdravlje građana.

Treba nešto hitno uraditi po ovim bitnim pitanjima.

Svako treba da čisti ono za šta je zadužen. Svaki ulaz može da počupa korov oko svoje zgrade, ali čišćenje livada, dečijih igrališta, trotoara, to mora Grad da radi.

Ja sam i za kažnjavanje ulaza kojima je neuredna okolina. Moraju stanari da shvate da su odgovorni i za ono van njihova 4 zida i da uzmu vipe udela u sređivanju svoje okoline.

Da li je u redu da u ulazu sa 40 stanova, samo 5-6 ljudi radi nešto i očiste sneg, led, počupaju travu, posade cveće zalivaju...

Tačno, Dule, sve si lepo rekao.

Nažalost, održavanje zgrade i njene okoline se uglavnom svodi na konstantan angažman nekolicine stanara.

Ostale baš briga, kao da žive na pustom ostrvu. :kafa:

Takve stanare treba da nateraju ostale komšije da im se priključe.
Ako ne žele da se priključe ostalima i daju svoj doprinos, treba ih isključiti iz bilo kakvog odlučivanja u okviru Stambene zajednice.

Ljudi zna li neko kako da izađem na kraj sa Zelenilom? u mojoj ulici su prošle godine postavljali novi toplovod i pritom sasvim urnisali kako travnjake tako i drveće pa sad imamo blatište i debla koja se postepeno suše i propadaju, a uz sve to su užasno zatrpali te cevi pa se zemlja i godinu dana kasnije sleže neravnomerno.
E sad, tada sam zvao zelenilo i rekli su mi da sa JKP Beogradske elektrane rade na tome da se naknadi šteta među preduzećima i da će tada za poseju travu da ne bi dolazilo do prljanja ulice jer je u pitanju kosina pa ako nema trave ili nekog drugog zelenila sve pravi haos kada padne kiša. Tad su rekli da će radovi biti izvršeni na jesen, da je travnjak uvršten u redovni plan održavanja i sve to kako treba. Sada mi kuliraju mejlove, čak sam slao i pismo sa povratnicom, i na kraju mi je lik sa call centra izbegavao odgovor i na krjau rekao nešto u fazonu 'pa dobro ako stignu stigli su šta sad nemoj da dramiš'
koincidencija je da baš na tom potezu prolaze pešaci od Prokopa prema stanicama trole, tako da je problem sa blatom više nego komšijska stvar

Ne odgovaraju ni na mejlove, a ne reaguju ni na pozive Call-centru.

Ne reaguju čak i onda kada se lično ode u neki njihov pogon.

Zato i kažem da je krajnje vreme za akciju.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=576566#p576566:1x1jialb je napisao(la):
astrodule » Sre Okt 24, 2018 10:57 am[/url]":1x1jialb]Zelenilo već postaje bezobrazno sa svojom teorijom da oni rade koliko treba, ali građani bacaju previše đubreta.

Najbolje je da onda kažu da građani i sami treba da prazne đubrijere ili da ih ne koriste i đubre bacaju u kontejnere.

Ovo je slikano u Bloku 34, gde đubrijere nisu pražnjene sigurno od srede do utorka. Od Zelenila se uvek dobije sličan odgovor i mislim da bi zaista neki novinar trebalo da ih pritisne. Najgore je što će oni da se drže ovakvih izjava do kraja i tu će se završiti svaka volja za nalaženjem rešenja.

Pogledajte prilog 1Pogledajte prilog 2Pogledajte prilog 3
file.php

file.php

file.php

file.php

HAHAHAHAHAHAHA PA DRUŽE ONI VIŠE NI NE ČITAJU STA PIŠEŠ VEĆ ŠALJU GENERIČKE ODGOVORE... je**te sve bi ih privatizovao.

Prijavi komunalnoj inspekcij pa beokom servisu ako ne postupi komunalna zapreti upravnom inspekcijom

Fora je u tome sto će im zelenilo ukloniti kante, kao na primer u rakovici gde ne zele da ih postave i uklanjaju ih zbog toga sto stanari bacaju smeće u te kante, sa jedne strane upravu su jer ima stoke koja to radi mrzi ih do kontejnera , sa druge strane ako se uklone kante onda se baca po površinama gde zelenilo onda mora bar 2 puta mesecno da dolazi da cisti a nikada ne ociste kako treba ma kraju zakljucak je da treba da se stanari organizuju i ciste kante da im zelenilo ne bi oduzelo , kod nas su se organizovali i zadužile zgrade koja ce koju kantu da cisti i to za sad funkcionise . E sad znam da to nije rešenje ali ako zelenilo nema para neka povećaju cenu usluga kako bi bila kvalitetnija a ne mi placamo i znamo koje su njihove nadleznosti ali su siromasni pa nemaju para za toliki zalogaj ili neka predaju parcele da stambene zajednice odrzavaju tako sto ce privatnike da angazuju koji ce kvalitetno održavati zelene povrsine a ne ovo aljkavo da ni travu ne pokupe niti staze preko kojih narasta zemlja da očiste. A oni neka se fokusiraju na velike gradske parkove i zelenilo uz saobracajnice ovo ostalo da predaju stambenim zajednicama.

Protiv bacanja kesa sa smecem u male djubrijere se rijesava stavljanjem mreze armature kao sto imaju kante u belvilu .Netreba im dozvoliti da uklone kante nego ih natjerati da iste odrzavaju sve to mi debelo placamo pitajte ih koja kategoriji pripada zelena povrsina

У Белвилу се ђубријере користе уместо стубића на тротоару, на сваких пар метара по једна, чиста бела... и празна. Тамо има и цвећа на тоне, а у другим блоковима све зависи од предузимљивости појединаца и уколико им то што засаде неко не позајми, посебно ако су руже у питању.

Бесмислено је то што се бавите радом тог предузећа од случаја до случаја, од канте до канте и сл. Ствар је у томе што је неопходна суштинска измена у бављењу природним вредностима и њиховом изгледу, било да је јавни врт, насеље или нека велика природна целина у питању. Цела прича се своди на: нема људи, нема пара ...Али да ли је то стварно тако и да ли је Београђанима битније како им изгледа животна стварност или ИТ ријалити, мобилни телефони, игрице, филмови, рекламе, серије, мреже,тенис, жонглирање... Екран или канта, питање је сад. Ко боље зарађује програмери или ђубретари...

Možda je problem što se u Zelenilu dešava ista stvar kao u Čistoći. Naime danas kruži internetom sledeći dokument koji pokazuje da je pre 4 godine bilo 3 puta više radnika na ulici.
8538a154fdd3f66d666b6929d779e997.jpg

Послато са SM-G800F уз помоћ Тапатока

Vrh