Šta je novo?

Zelenilo ulica i bulevara Beograda - Drvoredi, travnjaci, baštice

"Применом модерног архитектонско-техничког решења по узору на актуелни скандинавски модел штедљивог оплемењивања јавних простора рециклираним индустријским материјалима - облагањем прерађеним дрвеним палетама - направљена је функционална пасарела према продавницама, кафеима, пошти и осталим садржајима који се налазе у непосредној близини и спречено паркирање возила на зеленој површини"
121067081024930877539894.jpg

izvor:Gradska opština Savski venac

Simpaticno samo se zelenilo osusilo .gdje je ovo i mogla je jos koja fotka

direktor":3vhtdcs7 je napisao(la):
Simpaticno samo se zelenilo osusilo .gdje je ovo i mogla je jos koja fotka
Lokacija je iza poslovnog kompleksa i pošte na Dedinjskom skveru.

Samo da održavaju

Послато са D6503 уз помоћ Тапатока

Ова округла клупица је супер, али ово испред правног ми изгледа превише збијено :D

Ovo je stvarno lepo ispred Pravnog, ali raspored je tragedija...djubrijere su maltene pored glava, sve je zbijeno i nagurano, mozda zbog glavnog ulaza...izbor biljaka podseca na Hercegovacku, sto je ok :)

milos.tro":2m5mnz2w je napisao(la):
Pjaceta kod Pravnog:
pravni-4.jpg

izvor:zelenilo.rs

Zeleni zid bi trebao da bude po celoj dužini sa Beogradskom i Bulevarom kako bi imao neki uticaj. Sad deluje da kao da je bačen iz aviona.

Amfiteatar mi se jako dopada! :D

milos.tro":2c9lrgd2 je napisao(la):
Pjaceta kod Pravnog:
pravni-4.jpg

...

Juče sam kolima prošao prvi put pored ovog zida od kada je postavljen, i bio sam blago zbunjen tim zelenim paravanom što em zaklanja trotoar (pešake kojima nešto glupo može da padne na pamet) em nepotrebno odvlači pažnju ....

Када би се продужила, можда би била ефикасно средство против претрчавања..

zexland":p1qf9ufl je napisao(la):
Ovo je stvarno lepo ispred Pravnog, ali raspored je tragedija...djubrijere su maltene pored glava, sve je zbijeno i nagurano, mozda zbog glavnog ulaza...izbor biljaka podseca na Hercegovacku, sto je ok :)

Ех, не знаш ти будуће правнике. Ту једу, пушу, коментаришу колоквијуме... И остављају гомилу ђубрета. Није лоше да има више канти, само да се празне редовно.

Vidjao sam prosle godine takva resenja u manjim mestima po donjoj Austriji...
Sta znam, ne mogu da kazem ni za, ni protiv...
Ipak mislim da ozbiljni gradovi treba da imaju neko 'efektnije' resenje od zardinjera za trasu ;)

u kom pogledu efektnije, funkcionalno ili estetski?

Mislio sam estetski.
Ipak je ovo ono kako moja majka ukrasava terasu na periferiji grada ;)

da su jos malo dodali i ovako random razbacali mobilijar, dobili bi super lavirint :notok:
naprezem se dok gledam fotke, sta bi bilo da sedim tamo :roll: , odsustvo bilo kakvog smisla i logike

Obradjeno na direktorov predlog :sesir:

Terazijski tunel - postojece stanje
2d9wpza.jpg

Terazijski tunel - novonastalo stanje
2d1vlv8.jpg

Vertikalni vrtovi na tram basticama
n46pm0.jpg

Bulevar oslobodjenja
al2k8z.jpg

:gobb:

Vrh