Šta je novo?

Zeleni venac

Kako resiti guzvu koja se pravi u tunelu - pomeriti je ispred tunela!
2x nista = nista, znaci da crva nije ni bilo

Ali ja stvarno ne razumem šta se ovim uvlačenjem stajališta dobija u saobraćajnom smislu. Možda sam glup, neka mi neko objasni? Ovi što skreću desno sad neće morati da sačekaju autobus 15 sekundi (toga je inače bilo jako mnogo?). Autobus koji ide dalje tunelom će sad morati da seče 3 trake da bi se vratio nazad gde treba, kako su to zamislili da funkcioniše u špicu ja stvarno ne znam.

Kao da neko sedi u gradskoj upravi i razmišlja kako da izaziva dalji bes naroda, ono, četvorogodišnji plan kako da im se useremo u život.

Moramo shvatiti da se ovo sve radi po direktnom usmenom naređenju Šapića.

Umislio je da saobraćajni stručnjak i ovo je za njega rešenje samo za njega, tj. za vozače automobila. Naravno, glup je kao tocilo i takve osobe neće da priznaju grešku i sada možemo da očekujemo ukidanje biciklističkih staza, nova širenje kolovoza, smanjivanje i trotoara, a zelenilo je ionako njemu samo smetnja, pa će i to da nastavi da uklanja.

Bukvalno se sve ove gluposti što se rade dešavaju samo na putanji kojom on ide do posla.

Mislim da on ide prizrenskom ...
Pa sad je sve jasno, ovi sto staju na ZV da se sklone, ovi sto idu dole na okretnicu da ne prave guzvu, a on samo da proleti zutom trakom u prizrensku i eto ga na poslu
mislim da kod terazijiske cesme moze da se doda jos jedna traka za desno, da i tu malo ubrza

Kao što sam već jednom rekao čovek igra u realnosti Simcity/ Cities Skylines i proširio je iz svog ličnog interesa bez uzimanja u obzir javnog ulice od kuće na Bežanijskoj kosi da radnog mesta u Starom dvoru. Bukvalno možete povući liniju na mapi kuda ide na posao automobilom.

Позивам СВЕ форумаше да ово пријавимо Сервисном центру на мејл док неко не погине:
20241114_220829.jpg
20241114_220834.jpg
20241114_220944.jpg
20241114_220946.jpg
20241114_220950.jpg

U Bezistanu neko pomerio jednu od ograda koja blokira prolaz, 100% da bi prošao kolima, i sada praktično nema prepreka. Pritom tamo kao zatvorili a ostavili one lokale da rade u delu gde je plafon pred urušavanjem.

Nisam ni bio svestan koliko je taj prolaz propo' jer ne prolazim tu ali neodrzavanje po celom gradu je kriticno​
Ako ih budemo konstantno bombardovali sa takvim stvarima, postoji šansa da se nešto i odradi.
U Bezistanu neko pomerio jednu od ograda koja blokira prolaz, 100% da bi prošao kolima, i sada praktično nema prepreka. Pritom tamo kao zatvorili a ostavili one lokale da rade u delu gde je plafon pred urušavanjem.​
Treba to fotografisati i poslati nadležnima uz komentar kako neko ugrožava bezbednost ljudi zarad lične koristi, uprkos postavljenoj zaštiti i upozorenju da nije bezbedno.​

Treba to fotografisati i poslati nadležnima uz komentar kako neko ugrožava bezbednost ljudi zarad lične koristi, uprkos postavljenoj zaštiti i upozorenju da nije bezbedno.​

Kad sam prolazio juče ona gornja ograda ka Terazijama je bila sklonjena pa je ostavljen slobodan prolaz, očigledno zbog kola. Pritom tu bi moralo da bude jasnije istaknuto da se radi o nebezbednom prostoru, da imaš nekoliko info tabli sa natpisom na srpskom i engleskom (generalno je signalizacija za ovakve stvari u Srbiji očajna), onako izgleda više da je ograđeno zbog nekog dešavanja, pa neko ko nije upoznat neće imati pojma da je zabranjen prolaz, posebno što od početka nisu skroz blokirali prilaz zbog lokala.

Naši neimari su uspeli da gradilište posle par nedelja rada izgleda kao da su juče počeli sa radovima.

zelenjak 15-11.png

Da rekapituliramo šta su uradili do sada
  • sklonili bandere i struju - jedan dan posla
  • iskopali ovo što vidimo i verovatno nasuli malo krupnijeg kamenja - jedan dan posla.
  • iskopali ovaj kanal po obodu - jedan posla.

Ja uvek napravim paralelu sa majstorima koje biste angažovali da vam rade nešto po kući - ovi bi leteli sa posla posle 3 dana da su kod mene u stanu.

Ono što je pozitivno, a što sam primetio pre neki dan - nije bilo kola parkiranih na onom platou između pešačkog i stepenica (na slici se ne vidi, ali to je u produžetku donjeg desnog ugla slike.

Ne verujem da ima veze sa mojim prijavama, ali eto, bilo mi čudno da nema kola (pisao sam baš dosta pisama saobraćajnoj policiji poslednjih meseci za taj problem jer me je baš iritiralo kada sam video da se saobraćajac pomera i ništa ne radi da bi se automobil popeo na trotoar i tu parkirao)

Pa manje više, da.

Ja sam na forumu pisao da bi nadležni mogli da sklope određeni kompromis i dil sa tim uličnim prodavcima tako da se barem uniformišu tezge, i ustanove mesta gde će se tolerisati prodaja. Tako da ako Srbi već ne mogu bez njih, a vlast neće ili ne može da ih eliminiše, da se onda bar dogovorimo svi na šta će to da liči. A ne da sve bude kao divlji bljuvak u Somaliji.

Naravno ima ljudi koji tvrde da to ne treba tako ili da ne može. Ali može. Kad mogu Kinezi u Srbiji da prodaju sve i svašta, mimo regulativa i inspekcija, i da im niko od nadležnih ne kuca na vrata i ne proverava račune (ne kritikujem, samo konstatujem), moglo bi da se uradi nešto slično i sa ovim divljacima po ulicama.

Sad sam već u onom stadijumu kao zagovornici legalizacije marihuane ili prostitucije (iako ih lično ne koristim). Gledam koliko se problema pravi time što je to kriminalizovano, gledam uzaludne napore da se to suzbije, gledam korupciju koja cveta oko toga, i gledam raju koja ipak većinski želi da to koristi. I počinjem da razmišljam u smeru šta ako bi se to legalizovalo i time eliminisale sve te papazjanije i večite borbe i troškovi koji idu uz njih.

Ja sam na forumu pisao da bi nadležni mogli da sklope određeni kompromis i dil sa tim uličnim prodavcima tako da se barem uniformišu tezge, i ustanove mesta gde će se tolerisati prodaja. Tako da ako Srbi već ne mogu bez njih, a vlast neće ili ne može da ih eliminiše, da se onda bar dogovorimo svi na šta će to da liči. A ne da sve bude kao divlji bljuvak u Somaliji.​
U Knez Mihailovoj je do pre koju godinu bilo preprodavaca i uličnih umetnika uzduž i popreko, a onda se neko setio da bi mogao da im naplaćuje (za)uzimanje javne površine, a suštinski i bukvslno ne uloži ni dinar. Rezultat toga je bio da se deo njih preselio na druge lokacije. Nekoliko njih se, primera radi, preselilo u Požešku.​

Kad sam prolazio juče ona gornja ograda ka Terazijama je bila sklonjena pa je ostavljen slobodan prolaz, očigledno zbog kola. Pritom tu bi moralo da bude jasnije istaknuto da se radi o nebezbednom prostoru, da imaš nekoliko info tabli sa natpisom na srpskom i engleskom (generalno je signalizacija za ovakve stvari u Srbiji očajna), onako izgleda više da je ograđeno zbog nekog dešavanja, pa neko ko nije upoznat neće imati pojma da je zabranjen prolaz, posebno što od početka nisu skroz blokirali prilaz zbog lokala.

Taj što ulazi kolima tamo i pomera ogradu zna vrlo dobro zašto je ona tu. Najgore što ga mrzi da nakon toga izađe iz kola i vrati ogradu.

Pa naravno da ne poštuju kad stave najobičniju traku na najprometniji prolaz u gradu, sve se radi forme radi, da brinu o bezbednosti postavili bi čvrste barijere i jasne smernice da usmere ljude do najbližeg prelaza.

Vrh