Šta je novo?

Zeleni venac

Pa tako otprilike.

U Sarajevskoj su se pojavili posle 2 meseca ali pošto je ovo okretnica pa ima još više autobusa, i još na nagibu, verovatno će se pojaviti već posle par nedelja.

Gostovao sam juče u vezi otvaranja Zelenog Venca na Novoj S. Novinarka se spetljala oko toga iz kog sam udruženja ali nije ni bitno. Nadam se da sam uspeo preneti svoje utiske. Inače, videli smo i ekipu Studia B kako snima, hteo sam da priđem da ih štipnem da vidim da li su stvarni.

I po kom udruzenju je bila relevantnost utiska oko asfaltiranja ulice?

Danas sam u 16h čekao bus na početnoj i svi busevi koji su pošli učinili su to na vreme (po displeju)

Zaboravih da okačim ove slike od juče ujutru

IMG_3349.jpeg
IMG_3348.jpeg
IMG_3347.jpeg
IMG_3346.jpeg
IMG_3345.jpeg

Koliko ce ovo izdržati da bude ovako da izgleda pristojno

Ne znam da li postoji hitniji deo grada kome treba uredjenje, rusenje i sredjivanje fasada. Kako su uspeli da ne posade ni jedno drvo, mozda naprave neka razdelna ostrava sa zelenilom, malo prostor da naprave humanijim. Ovako samo asfalt svuda i ruzni ivicnjaci. Mnogo mi je neprirodno da bude asfalt iste boje i na putu i na trotoaru i da ih dele ofucani ivicnjaci sive boje i visine par centimetara. Izgleda bezveze, ovo su isto u Sarajevskoj uradili.

Razdelna ostrva bi smetala jer često busevi obilaze one koje čekaju, ili nešto drugo je u pitanju (kao prvo, ne postoji konzistentno pravilo gde je izlazna stanica)

Drveće bi moralo da se zasadi svuda van kolovoza gde ima mesta, ali realno, nema mesta jer je velika frekvencija kretanja pešaka.

Plus što imamo kante na totalno nelogičnim mestima.

Ovde se uopšte ne razmišlja o tim stvarima, nego se sve trpa gde se stigne, bez ikakve logike, pa zato vidimo bandere, stubove, kante, znakove tako da su na glavnim putanjama pešaka

Цео плато треба претворити у велико широко степениште за пешачку комуникацију Бранкова-Југ Богданова, са густим дрворедом на оба нивоа. Локале пребацити на другу страну Југ Богданове.

Razdelna ostrva bi smetala jer često busevi obilaze one koje čekaju, ili nešto drugo je u pitanju (kao prvo, ne postoji konzistentno pravilo gde je izlazna stanica)

Drveće bi moralo da se zasadi svuda van kolovoza gde ima mesta, ali realno, nema mesta jer je velika frekvencija kretanja pešaka.

Plus što imamo kante na totalno nelogičnim mestima.

Ovde se uopšte ne razmišlja o tim stvarima, nego se sve trpa gde se stigne, bez ikakve logike, pa zato vidimo bandere, stubove, kante, znakove tako da su na glavnim putanjama pešaka
Drvo pešacima ne smeta, još ako bi to bila breza npr. koja je u stablu uska tek ne bi bilo problema.

Sve zavisi koliko je velika breza. Ima jedna kod mene u naselju koja baš i nije mala u obimu.

Hteo sam da kažem da i breza zna da bude velika i da nije nužno da bude isključivo ona, nego da mogu i neke druge vrste.

И плус прокишњава и ту се завлаче голубови.

Vrh