Pozdrav komšinice!
Šaljem par slikica nakon obilaska pre par dana. Slika fasade je malo starija, sada su skinuli skelu sa svih lamela za jun i rade spoljno uređenje, fasadu prizemlja i ulaza, kao i same ulaze. Stanovi su unutra završeni i očišćeni većinom, mada će se izgleda vraćati da popravljaju neke radove obzirom da po stanu ima označenih grešaka na zidu - pohvalno..
Investitor se formalno ne oglašava, ali pretpostavljam kraj ovog meseca ili početak sledećeg primopredaja. Par puta su formalno pisali, jednom u toku vanrednog stanja da ne očekuju za sada/tada kašnjenje, te da ispunjavamo svoje ugovorne obaveze i još jednom nešto slično, ali kašnjenje je evidentno, mada i očekivano obzirom na situaciju.. videćemo kako dalje postupati imajuću u vidu rokove i vanredno stanje.. Ne znam kakva je situacija unutar lamela 10, ali fino napreduju spolja, možda i stignu u roku nju.
Generalno, obilazili smo često gradilište, svi grubi radovi su delovali da su rađeni dobro, naročito betoni. Pitanje je ugradnja stolarije, nije baš delovalo sjajno i sigurno nije po RAL preporukama, kao što nije većina stanogradnje. Otvaranjem i zatvaranjem prozora i balkonskih vrata sam stekao utisak da je jako teška (i lepa istina) i da deluje da npr. na vratima malo klecne kad se otvori..ući će zapisnik svakako..obratite pažnju i na gumice i dihtunge pri primopredaji..
Opšti utisak je, imajući u vidu svestan rizik kvaliteta izgradnje i iskustava kupaca na jedinici, više nego ok za sad, mada nismo detaljno zagledali baš.. biće primedbi, ali mahom sitnih.. glavno što upada u oči je neravna košuljica i stoga neravan parket i zazor na lajsnama (slika)..to se ne može ispraviti i moraće ići beli silikon da se to vizuelno reši (na nekim mestima već rađen, ali ne svuda)..isto upadaju u oči krivi zidovi, naročito gips-kartonski, što se vidi na elektro galanteriji Bticino (koja uzgred jako dobro izgleda).. sanitarije su jako dobre (Laufen, Grohe i Kolpa san kada), pločice krem ne bih da komentarišem, sive su dobre.. Investitor nije štedeo pri izboru materijala, znam da su radi i belu kadu u podzemnim etažama kao hidroizolaciju (Penetron), oprema, sve je u redu i više nego za ovu cenu sada rekao bih (osim što su mogli malo više da se iscimaju za pločice i da nateraju Projektanta da im uradi slog keramike da ne izgleda kao u kuhinji na slici dole), npr. su stavljali ventilator i sušač i u mali wc što nisu morali (prozor kao ventilacija postoji i projektovana temperatura u wc-u je 15 stepeni).. Da, videćemo hoće Jablotron sistem stvarno moći kontrolisati grejanje i hlađenje kao što se obećava, to mi je malo sumnjivo, ali super je i pp, protivprovalna i protivprovalna zaštita.
Evidentno je bolje upravljanje projektom i nadzor sa strane Investitora obzirom na iskustvo, ali je šteta što Izvođač i dalje ne uspeva da najbolje iskoordiniše završne radove i podizvođače pa da sve bude kako treba.. nažalost, u neku ruku očekuje se to na svim novogradnjama, tako da ako sve ostane kako deluje, uz ispravljanje sitnih nedostataka, bićemo zadovoljni i jedva čekamo useljenje naravno!