Šta je novo?

"Zelena avenija" stambeno-poslovni kompleks u Zemunu, Petra Kočića.

Ce2DmSb.jpg

eRuGCEh.jpg

YkHlxzI.jpg

4br5yKR.jpg

979yYBB.jpg


Nemam stan u L1, pa je ovo maksimum od mene :D
 
Znaci nikog nema iz L1 sa informacijama iz prve ruke? :)
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=461850#p461850:23lv69yd je napisao(la):
ccc » Uto Jun 27, 2017 12:50 pm[/url]":23lv69yd]Znaci nikog nema iz L1 sa informacijama iz prve ruke? :)

Iskreno se nadam da niste razočarani :)
 
Evo par brzinskih fotki, posto ste nestrpljivi. ;)
Za vise nemam vremena posto se pakujem, a i jos uvek se dosta toga radi pa nije sasvim reprezentativno.


Pogledajte prilog 1
Pogledajte prilog 2

Sto se korekcija tice, uglavnom su bile sitne - lose okreceno (popravljeno u medjuvremenu), ponegde ostecen parket (zamenjen) ili lose izlakiran prozor (takodje reseno).

Struja je stigla pre neki dan, ovih dana se pusta i lift, konacno, posto propadoh od cascavanja radnika koji su mi nosili namestaj i tehniku :)
 
Da li je iko upućen u čemu je fora sa članom 8 iz predugovora?

Jel to uopšte legalno, da te prisile kako da glasaš na skupštini stanara...?

 
Па и те заједничке просторије су купци станова платили. Може да се да сагласност, али онда продавац станова (инвеститор) да надокнади то власницима станова кроз новчана средства, давањем паркинга или гаражних места или уз неки други договор.
 
Ne znam da li je legalno kupiti/iznuditi glas na skupštini stanara, ali i bez obzira na to, ovo je vrlo shady potez investitora. Ajde tavanski prostor, ali SVE zajedničke prostorije, to je već preterano. Da nekome ustupiš sav zajednički prostor, a da pritom nemaš nikakve garancije šta će taj sa tim prostorom raditi nije naivno.

S obzirom da sad važi i podignuta cena, ovo je malo teže za gutanje :roll:
 
Ovo je nelegalno. Vlasnik stana ima puno pravo odlučivanja na skupštini stanara koja se opet stara o zgradi kao celini i svim prostorijama čiji je vlasnik. Skupština stanara tj. svi vlasnici stanova su vlasnici svih zajedničkih prostora i investitor tu nema šta da traži.

Ovo je stvarno pravni skandal vredan zatvora.
 
Licno, ne bih toliko paranoisao oko toga, 99.9 % ce u praksi jedino imati slobodu da postave neke stvari poput klupe u hodniku i sl. Nisu ni oni toliko ludi da se igraju nekih zloupotreba sto se toga tice, pa obilo bi im se o glavu sa svakom sledecom zgradom (van Zelene avenije).
 
Da li je realna cena za parking prostor oko zgrade od 4500€ ? I da li je to zakonski legalno?
Sta ako vlasnik nema parking prostor moze li mu se zabraniti pristup zgradi odnosno prolaz kroz rampu??

Kad se planira gradnja dodatnih "visitor" parking mesta?
 
Otkud ti to da je cena 4500? Rekli su to ovi iz Avenije?
 
Ti ne mozes da zapravo kupis to mesto, jer oni ne mogu da ga prodaju, bilo je vec price o tome. Sve se svodi na dobru volju i "dogovor". Zakonski, svi ostali stanari imaju pravo da stanu na to "tvoje" mesto i zakonski, ne mozes im nista. E tu dolazimo do alavosti investitora, koji je prodaje macku u dzaku, umesto da su lepo rekli, kupis stan, dobijes parking mesto gratis, napolju. Garaza je skroz druga prica (mozes da se uknjizis kao njen vlasnik) i garaza treba da se doplacuje...
 
Ok, razumem Vas.
Ono što nisam siguran da ako ja nemam to mesto "rezervisano" a nisam jos garažu uzeo, da li neko moze da m zabrani pristup zgradi, odnosno rampi?
 
Najbolje je to proveriti sa njima, ali sva logika nalaze da ne mogu tako nesto da zabrane :)
 
Hajde da napravimo racunicu koliko ima stanova, a koliko garaza i parking mesta napolju.
Okvirno.
 
Rekli su da će praviti 1.1 mesto po stanu, da li je to tačno, ne znam.
 
Nego, da li se konacno jos neko uselio u L1? :)
 
Po mojoj proceni, oko 5 stanova je zaista useljeno. Za sada je jos uvek prasina na sve strane, pa se valjda ljudima ni ne zuri.
 
Bio sam u jednom stanu koji je gotov i izgleda fino.
Ima par zamerki, naravno, ali nista preveliko.
Npr. prekidac za struju pored frizidera pa mu se tesko pristupa.
I prekidaci nisu bas top klasa. U kuhinji neke stvari poput rasporeda prikljucaka za vodu su mogli biti bolje izvedeni i to.

Ove sve probleme ce resiti u lameli 2 odmah. Prekidac ce izmestiti, nece biti vrata na kuhinji (jer smetaju) itd.

Terasa je stvarno velika, dok je kupatilo malo. Pricam o 2.0 stanovima.
 
Evo da se i ja oglasim. :)
Par stanova je useljeno a i mi ostali polako pocinjemo sa tim procesom.
U startu kada su dali kljuceve potpisivali smo zapisnike o primopredaji. Sami su rekli potpisite a ako bude zamerki to ce da se resi. Ako je to mrlja na zidu ili bilo sta drugo bice reseno.
Mislim da je svaki stan imao neke sitne zamerke kao sto je Stevan naveo. Ja sam npr. imala vecu zamerku na plocice na balkonu jer vezem sa 2. lamelom koja se tek gradi i rekli su da ce to da rese kada se postavi fasada na istu. Ostaje da sacekam i da se nadam da ce ispasti korektni pa resiti. Uveliko se rusi objekat na cijem mestu ce da budu 4. i 5.lamela pa mislim da ce i to uskoro da pocne da se gradi.
Inace sto se tice druge dve lamele radovi napreduju. Vidim da se dize 6. sprat u trecoj lameli a druga je skoro podignuta.
Cini mi se da su stigli do treceg sprata sa pregradnim zidovima, elektro instalacijama i cevima za grejanje. Moj savet je da dobro pogledate raspored instalacija , posebno u kuhinji pa ako zelite nesto da menjate da to ucinite dok jos mozete (npr. ko zeli da rotira sudoperu i masinu za sudove) zbog prostora.
 
Juče svratio i sve mi lepo objasnili i na pitanje o grejanju kazu da je cg i da se plaća po utrošku. Jel ima neko iskustvo plaćanja po utrošku, ne naravno u zelenij aveniji? Gde se u Beogradu placa po utrosku? Jel obracun ok ili kao u Niši nenormalni računi?
 
Па зар лијепо ниси могао слику коју направити и да је поставиш :bash: када си већ лијепо био тамо друг??!!
 
U odnosu na zadnje postavljene slike nista novo nisam video. Jedan stan u potkrovlju slobodan a stan koji mene interesuje naravno prodat. Tokom sledece nedelje idem ponovo, naravno da mi nije tesko slikati. Nije mi jasno taj svetlarnik u sredini (stan od 54.46m2) , da li ima dovoljno prirodnog svetla, trenutno te sitne ulice okolo zelene avenije onako malo je sve tesno, mimoilazenje je nemoguva misija. Koliko sam gledao polozaj stanova vecina stanova gleda spolja, da li se moze saznati sta ce biti oko zelene avenije?
 
Vrh