Šta je novo?

"Zelena avenija" stambeno-poslovni kompleks u Zemunu, Petra Kočića.

Kako sam informisan od investitora... kompleks ce se oslanjati na Lidl.
A morali su da se uvuku od tosinog bunara jer je u planu prosirenje pa su im to zahtevali.
Pozdrav i cestitke za stan :)
 
Hvala drugari!
Izvestavacu i dalje, naravno i detaljnije nego do sada :)
Cena je 1650 € po kvm (1500 plus pdv).
Garazna mesta 10k, za mesta na otvorenom nisu formirane cene, kazu da ce biti 3000-3500.
 
Čestitke.
zvao sam pre neki dan, ostalo je još par stanova u potkrovlju u I lameli,
a cena za II i III lamelu biće 1690e/m2 sa tim što će u njima kvadratura i struktura stanova biti malo drugačija nego u I fazi
(npr dvosobni i trosobni će biti manje kvadrature)
 
@мекбејн

Нека је са срећом! Направио си један од најважнијих корака у животу.

С нестрпљењем очекујемо прве сличице.
 
Bas se ovih dana informisem oko ovog projekta pa bih da napisem ovde, mozda nekom zatreba iz prve ruke.

Lamela 1 je skoro rasprodata, ostalo je samo potkrovlje.
Lamela 2 krece uskoro i temelji se grade zajedno sa lamelom 3. Nakon toga, lamela 3 staje i jos nije definisano kad krece.
Dvojka krece sa prodajom od ponedeljka, cim stigne dokumentacija i predugovori. Cena kvadrata je 1690 -1750, u zavisnosti da li su manji ili veci stanovi (ovo mi nije bilo bas najjasnije, al' mene zanimaju manji gde je 1690).
3. i 4. sprat su skoro skroz rezervisani (garant prijatelji i saradnici unapred rezervisali).
Useljenje je planirano za kraj 2017.

Garaze su 10-11 000 eura u zavisnosti od lamele. U lameli 1 su prodate sve garaze osim jedne.

Ako imate jos pitanja , tu sam :)
 
Uvek je cenu po kvadratu određivala potražnja. Da li to sada znači da imaju veću potražnju za većim stanovima pa je cena veća po kvadratnom metru takvog stana?
Obično su na tržištu traženiji manji stanovi jer su jeftiniji, a samim tim im je cena po kvadratnom metru veća od većeg stana na istoj lokaciji.
 
Raduje me izgradnja zelene avenije, medjutim nije mi jasna jedna stvar: zasto na teritoriji Zemuna ima toliko malo novogradnje?
 
Ima je i previse. Delovi Zemuna, vojvodjanskog grada, su nepovratno unisteni Banatska ulica, deo Prvomajske, pa onda i od Prvomajske ka zeleznickoj stanici.
 
Kokos, na dobrom putu je sada i ulica Radoja Dakića, odmah tu kod Petra Kocića, tu se isto gradi još
jedna stambena zgrada.

Nego, pošto se ova i zgrada u Radoja Dakića grade bukvalno usred prizemnih kuća, okružene su njima, plašim
se da će zimi biti nimalo prijatno, pre svega mislim na kvalitet vazduha. Jer sve bukvalno sve prizemne kuće u okruženju
se greju na drva.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=413741#p413741:1pz3d2ga je napisao(la):
Kokos » 31 Oct 2016 08:33 pm[/url]":1pz3d2ga]Ima je i previse. Delovi Zemuna, vojvodjanskog grada, su nepovratno unisteni Banatska ulica, deo Prvomajske, pa onda i od Prvomajske ka zeleznickoj stanici.

Mislim da se nismo razumeli,
Kad spominjem novogradnju, mislim na zgrade P+6, dakle nesto poput ove Zelene Avenije, realno toga nema mnogo u Zemunu, slozicete se.
Mislim ima par zgrada tih gabarita u izgradnji u Zemunu ali nema gradjevinski bum kao sto je slucaj na Zvezdari, Vracaru itd...
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=413753#p413753:2hi2psws je napisao(la):
kkorisnikk » 31 Oct 2016 09:31 pm[/url]":2hi2psws]Kokos, na dobrom putu je sada i ulica Radoja Dakića, odmah tu kod Petra Kocića, tu se isto gradi još jedna stambena zgrada.
U neposrednoj blizini Zelene Avenije, u ulici Radoja Dakića se gradi, ne jedna, već 2 nove stambene zgrade. Jedna je na uglu sa ulicom Miloša Bandića (bivša Franca Rozmana), mislim broju 27, a druga, još veća se gradi na broju 57, pored "religijskog" objekta Jehovinih svedoka. Obe su sa leve strane ulice Radoja Dakića, posmatrano u smeru ka podvožnjaku (bivši nasip).

Moja je procena da će sve ove nove zgrade narušiti postojeću ambijentalnu celinu i vizuelno i u pogledu značajnog povećanja broja vozila koja će imati potrebu da se na mikro lokacijama parkiraju.
 
20161030_160809.jpg


Pedja_Nbg sa ssc zgrada u prvomjaskoj evo spat bolje da je nisu gradili a sta kazes
 
Kazem da treba kvalitet arhitekture da se poboljsa, pogotovu kad se uzme istorijski znacaj onog sto je izgradjeno za vreme austrugarske.
 
Pozdrav svima.
Zainteresovan sam za stan u ovom kompleksu, ali ne znam nista o projektnom finansiranju. Da li je neko aplicirao za kredit kod Unicredit banke i kakve su pogodnosti u odnosu na druge banke?
Jos jedno pitanje: da li projektno finansiranje znaci da je ceo kompleks pod hipotekom Unicredit banke, bez obzira da li se pojedinacni stanovi kupuju za keš ili na kredit? Kad se hipoteka brise?

Hvala!
 
Ceo kompleksn je pod hipotekom banke. Možeš da kupiš stan bilo na keš bilo na kredit, stim što ako kupuješ za keš hipoteka nad tvojim stanom se briše. Ako kupuješ na kredit preko banke koja finansira gradnju, hipoteka ostaje dok ti ne otplatiš svoj stambeni kredit. Ako kupuješ kreditom neke druge banke, ta banka upisuje hipoteku kao za klasičan stambeni kredit.

Suštinski je za kupca dobar signal kada investitor gradi projektnim finansiranjem, jer banka prati projekat, investitoru pušta novac po tranšama i kontroliše izgradnju. Nema puno mesta za vrdanje, kombinacije, kompenzacije i slično.
 
Banka šalje nadzornika otprilike svake nedelje (nadam se ne uvek istog) da proveri kako stvari napreduju, a dodatna sigurnost za tebe je što se gradnja ne finansira prodajom stanova, već isključivo preko banke po tranšama kako @srdjan reče.

Pogodnost za kredit kod Unicredit banke se ogleda u tome što ne moraš da čekaš 80 % izgrađenosti da bi aplicirao za kredit (što moraš u svim drugim bankama), ali i to se prevazilazi tako što im uplatiš depozit u iznosu od 10 % vrednosti stana i time se smatra da je stan prodat. Zatim ćeš za kredit aplicirati kod svoje banke (ako tako želiš) u trenutku kada stepen izgrađenosti dostigne 80 %. Investitor te periodično obaveštava o napretku, pa ćeš znati kada se taj momenat približi.

Uslov za tebe je da ti kredit bude odobren PRE završetka radova, odnosno pre tehničkog prijema, koliko sam ih razumeo.
 
Jaka jeste. Ali zar nije bilo u Belvilu 5000?
Inace, info iz prve ruke da je poslednji 3soban stan u prvoj fazi prodat po cak 1750 evra po kvm.
 
Ja sam bas ovih dana kaparisao dvosoban stan u lameli 2, pa ako nekome treba vise informacija nek' mi pise.

Kompleks ce biti sjajan, jedino se bojim parkinga ispred.
Mada ima tu starih kuca okolo (neke su i zapustene) pa se mozda da srediti parking i kod njih za sitnu lovu :D
 
Pre će te kuće da postanu nove zgrade, nego parkirališta. Ali čini mi se da bi već trebalo da ima dosta otvrenih i garažnih mesta.

Kakav je prilaz objektu, meni sve te uličice deluju usko?
 
Pa videcemo za garazna mesta, toga nikad dosta. Stvarno mi je mnogo da platim 11000 za parking mesto u suterenu. A i 3500 nije malo za malo betona ispred, al' otom-potom.

Prilaz jeste nezgodan trenutno, al' probijace jos neke ulice. Npr. okej je prilaz iz 22. oktobra i Milosa Bandica.
Ovako bi trebalo taj kraj da izgleda http://zelenaavenija.rs/stanovi/
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=418485#p418485:1ogatail je napisao(la):
vanste25 » 23 Нов 2016 10:54 am[/url]":1ogatail]Ja sam bas ovih dana kaparisao dvosoban stan u lameli 2, pa ako nekome treba vise informacija nek' mi pise.
Честитке за нови стан @Вансте 25. Па кад си већ то одрадио, напиши неколико основних напомена о стану и цени, да људи знају. Форум и ова подтема зато и постоје да се обавештења постављају и свима буду доступне.
 
Vrh