Šta je novo?

Zdravlje i rekreacija

Prilozi

• IMG_9644.jpeg
    IMG_9644.jpeg
    55 KB · Pregleda: 43
KlauKalash wrote :

,,... U principu, razbijas sablone, radis nesto sto nije svakodnevno, menjas sredinu, vozis kajak ili SUP board, sta god te radi... ,,

Davno ne pročitah pametniji predlog
Bravo za KlauKalash, 😃
☆☆☆ ,, razbijajte šablone,, ☆☆☆

Ako čovek NE želi da bude u vrhu odredjenog sporta vec trenira radi održavanja forme i zdravlja
u vecini, jedni te isti treninzi su vrlo loš izbor
Iz prostog razloga
što za isti sport potrebna je ista grupa mišica,..... -nema ravnomernosti -

S druge strane to obesmišljava veliko ulaganje u ,,firmiranu i specijalizovanu sportsku opremu jednog sporta 👍
ali zato povecava se broj posedovanja raznovrsnije prosecne opreme, koja prvestveno štiti hrskavicave i koštane grupe koje su izložene naporu..👌

Nema tu pravog leka, mada neke stvari mogu da pomognu.
Meni recimo pomaze fizicka aktivnost, fudbal, ili trcanje ono skroz da pustis znoj i izgubis dah, posle dodjes kuci, pod tus, i osecas kako ti misici bride i telo je opusteno.
Druga stvar mi je pesacenje po prirodi, ali to je ono, ceo dan ode na to, osvojis neki vrh i em si se lepo izmorio, em imas osecaj ostvarenosti. Bonus point, nemoj da doruckujes, kreni u osvajanje vrha i tek kad budes bas gladan i umoran, sedi ispod nekog drvera, napravi pauzu i izvadi sendvic koji si spremio, bice ukusniji nego obrok u najskupljem restoranu.

U principu, razbijas sablone, radis nesto sto nije svakodnevno, menjas sredinu, vozis kajak ili SUP board, sta god te radi.
Meni ovo gore pomaze, ali svi smo razliciti.
Tako nekako i ima smisla.
Shvatio sam da ne treba overthink raditi.
Trudim se da napravim da što manje podataka držim u glavi vezano za posao, koji su dostupni negde drugde.
Te nepotrebne stvari ne bih hteo ni da pamtim, jer kao da mi bezveze remete razmišljanje za neke meni važnije stvari.
Ove predloge si super dao.
Monotonija mi baš ne odgovara, tako da i u treningu ili nekom trčanju vidim da mi prija kada postavljam ciljeve i njih ostvarujem.
Rafting je bio baš dobar, pustolovine neke, planinarenje mi je odlično. Mislim da se najviše opustim kada idem na dah da ronim i istražujem morski svet.
Jeste i za hranu si dobro rekao, samo što to nisam u mogućnosti sada i da je sam spremam, ali kada sam to radio baš je kao što si i rekao.
Recimo na masaži uspem skroz da se opustim i da uživam.
Sada radim na tome da baš brzo odlučujem i da se ne preispitujem mnogo oko tih dnevnih poslovnih odluka/rutina, jer mi to stvara tu iscrpljenost i osećaj umora za važnije stvari.
Nekad mi je dosta i jutarnje razgibavanje i boravak na Suncu pre raznih obaveza, da bi krenulo super.
Treba biti zahvalan za razne stvari u životu, pa i dozvoliti sebi da budeš istinski srećan i živeti i u datom trenutku - to me žena podseća, a i ja samog sebe 😉
Baš sam razmišljao o ovome i takodje sam shvatio da mi je potrebno da u ovim nekim aktivnostima budem sam, jer tada najviše napunim sebe energijom, jer kada se desi da nemam po nekoliko dana to vreme sa samim sobom onda mi krene iscrpljenost.
Vožnja bajsom mi je prijala kejom, jer onda ne moram da zastajem i da se javljam poznanicima/prijateljima, dobri prijatelji znaju za to i onda se i ne naljute kada im samo mahnem 😂 hehe

@Filip 01 ja zapisujem puno toga i time ne opterećujem mozak. 90% toga se nikad i ne vratim... al samo zapišeš dobre ideje, zamisli, planove, rešenja, sve to što bi žvakao u glavi i vraćao se kad je stavljeno na papir tj. upišeš u notes na telefonu, imaš osećaj da neće biti zaboravljeno i prekidas da razmišljaš o tome.

Zato često pamtim samo konačno rešenje i moj stav o tome a ne uzročnu vezu koja me je do toga dovela. Vidim da mnogi ljudi pamte fakte i pišu o tome. Iako recimo nisu istoričari po struci al pamte sve neke događaje, detalje, gore od želje da drugog ubede u svoje, poput protestanskog propovednika, dok meni ostaje samo zaključak koji sam jednom, nekad odatle izveo, a proces zaboravljam. Zaključak određuje moju ličnost a ne i pamćenje procesa koji me je do njega doveo i vraćam se samo ako ima novih činjenica, pa treba nešto uporediti, proveriti, ponovo porazmisliti, ali definitivno čistiš misli u glavi kad zapisuješ... Kao sto rekoh u 90% slučajeva je to uskladišteno tako da mu se i ne vraćaš, al tu je negde, blizu, da baciš pogles ako zatreba, dok mozak ostaje svež i prazan za nove stvari 😁

Sad će neko citira ovo prazan i kaže - you got that right... al neka 😄

Није права тема али ајде.

Да ли је икако могуће отарасити се смрада дуванског отрова, а и иначе? Узех неке слушалице и јастуци смрде на цигаре. Покушао сам да их оперем сапуном али и даље иста прича. Свакако сам наручио са Алија резервне.

Podsetili me sad trčkači za studente da vidim kakav mi je bio oktobar, malo slabiji nego septembar, ali pumpa se solidno i dalje💪 Rekoh da jurim nikakve rezultate, ali, eto, volem preko 100 km preći, priznajem 😊

Pogledajte prilog 257029
Zakinuo me sat pri sihronizaciji za dve aktivnosti plus mi ne meri uspon, ali pumpanje nastavljeno solidno i u novembru!

1000069572.jpg

Vrh