Šta je novo?

Zastoji i poremećaji na linijama i planirane izmene

Па шта им је са оним трамвајем што има раоник?
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=907539#p907539:3ljycc2u je napisao(la):
prostorni planer » Sun Dec 12, 2021 9:01 pm[/url]":3ljycc2u]Linija 57 ne saobraca od jutros, a nigde nema obavestenja.
To što ima problema donekle i mogu da razumem, ali to što nigde nema tačne i ažurne informacije o stanju, e to je već katastrofa.
Šta hoće da sakriju? Da onaj iz Surdulice ne čuje da je raspad u BG?
 
Дошљак":23ghdb0u je napisao(la):
Па шта им је са оним трамвајем што има раоник?
Taj im očito služi samo za slikanje.

Ne znam jel uopšte saobraćala 12-ica makar skraćeno, pošto informacija o tome uopšte nema, čak ni u onim novinskim člancima gde navode koje linije saobraćaju skraćeno. A bgprevoz.rs naravno beskorisan.

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk
 
Изгледа као да се и нови Ивеко заглавио. Требали су послати оног војног ФАПа.
 
Kod mene je bio totalni haos. 36 je jedva išao, dok 34 uopšte nisam video da saobraća. Trole su se jedva probijale i bile su retka pojava. Radila su dva kamiona na čišćenju snega, ali nbigde ni traga ni glasa od onog što posipa so. A haos je bio toliki, da su se čak jedna kola, koja su iz Humske skretala u Dragana Mancea, zaglavila na razdelnom ostrvu, jer od silnog snega se nije uopšte nije videlo ostrvo, pa čovek nije znao kada tačno treba da zakrene kola, da bi skrenuo u Bulevar kneza Aleksandra Karađoorđevića. Na sve to, nekoliko stabala se potpuno oborilo. Jedno od njih je palo po sred kola i načisto sje*******alo zadnji deo. Pored ovih oborenih stabala, bilo je io dosta većih grana koje su polomljene. Zbog svega toga, samo je jedan mali deo ulice bio prohodan za vozila koja su na njemu bila parkirana. Na sve to, čitam i da je bilo izvaljenih stabala u Humskoj i Hajd parku.
 
^^ To reče Bog Vučiću: da vidimo ko se protivi podzemnom metrou. :mrgreen:

Još jedan podsetnik da je nadzemni prevoz podložniji lošim vremenskim uslovima. To je posebno uočljivo kada nas uhvati nespremne, a neretko i pored svih očekivanja. Pošto je u pitanju manja količina snega ni neočišćen kolovoz ne predstavlja najveći problem, već poglavito izostanak lanaca na vozilima. Njujorški primer:

Bez lanaca: https://www.youtube.com/watch?v=Yey__X3Phqg
S lancima: https://www.youtube.com/watch?v=z1a-j2htXl8

Svake zime se zaglavljuju, ali u slučaju obilnijih padavina. Naravno da metroi nemaju toliko problema. U Njujorku na vijaduktima usled previše snega ili prejakog vetra saobraćaj bude obustavljen, dok u tunelima funkcioniše neometano. Doduše podzemne deonice su podložne poplavama.
 
I metro će imati problem u najavi pošto planiraju napajanje 1500V preko treće šine. Takav sistem se koristi samo u Kini, gde uglavnom nema snega. U Evropi je niži napon preko treće šine zbog bezbednosti tj 600-700V, a viši naponi idu klasično preko žice.
 
^^^Sad malo preteruješ. Hamburški S-Bahn s 1200V (duplirao 600V) neće zakazati, ali beogradski metro (i eventualno regionalni metro) s 300V više (duplikacija 750V) nekako hoće. Ako ti smeta sneg pokri prugu kao u Pragu i Sofiji i ćao. Ili se pripremi kao Čikago: https://www.transitchicago.com/winterprep/. A imaš na raspolaganju i savremene "de-icing" sisteme za bilo kakve napojne sisteme. Veći napon garantuje manje gubitke, samim tim i manji broj podstanica što pojednostavljuje gradnju i smanjuje troškove, pri čemu omogućava tehničku unifikaciju gradskog i regionalnog metroa, što Jovin nije predviđao.

Ne treba zaboraviti da i kontakna mreža zakazuje zbog leda ili obaranja. Kako god okreneš, metro i železnica bez obzira na tehničke karakteristike napojnog sistema ne zakazuju usled slabih padavina kao što je to slučaj sa uličnim površinskim sistemima poput tramvaja, trolejbusa i autobusa. Oni su kao takvi manje izloženi vremenskim prilikama, posebno oni 100% natkriveni. Kao što već rekoh kod podzemnih deonica najveći problem predstavljaju poplave koje prave veliku materijalnu štetu pri čemu izazivaju i dužu obustavu saobraćaja.
 
Мислим да ће снег имати мали утицај на метро пошто ће бити под небом само на делу Макиш-Беле воде.
 
Информација о режиму јавног превоза током извођења радова на Савском тргу

Током извођења радова на изградњи трамвајске контактне мреже на Савском тргу, у периоду од 25.12.2021.године до 26.12.2021. године, доћи ће до промена у раду линија јавног превоза.

Током извођења радова доћи ће до икључења напона на контактној мрежи на раскрсници улице Немањина, Карађорђева и Савска, па ће возила са линија јавног превоза саобраћати на следећи начин:

Трамвајски саобраћај

Трамвајска линија бр. 2 се укида;
Трамвајска линија бр. 6 се појачава;
Успоставља се трамвајска линија бр. 7Л1 (Устаничка – Блок 45), која ће саобраћати на траси Булевар краља Александра, Рузвелтова, Краљице Марије, 27. марта, Џорџа Вашингтона, Цара Душана, Тадеуша Кошћушког, Карађорђева, Земунски пут и даље трасом линије бр. 7. Ред вожње за линију 7Л1 можете видети овде;
Успоставља се трамвајска линија бр. 9Л4 (Бањица – Блок 45), која ће ће саобраћати на на траси Булевар ослобођења, Трг Славија, Београдска, 27. марта, Џорџа Вашингтона, Цара Душана, Тадеуша Кошћушког, Карађорђева, Земунски пут и даље трасом линије бр. 9;
Успоставља се трамвајска линија бр. 12Л (Ташмајдан – Баново брдо), која ће саобраћати на траси Ташмајдан (парк), Булевар краља Александра, Рузвелтова, Краљице Марије, 27. марта, Џорџа Вашингтона, Цара Душана, Тадеуша Кошћушког, Карађорђева, Земунски пут и даље трасом линије бр. 12Л.
Успоставља се трамвајска линија бр. 12Л1 (Омладински стадион – Ташмајдан), која ће саобраћати на траси Омладински стадион, Мије Ковачевића, Рузвелтова, Булевар краља Александра и Ташмајдан (парк).
Успоставља се привремена аутобуска линија бр. 9А (Трг Славија – Блок 20) који ће саобраћати на релацији Трг Славија – Блок 20.

На измењеним деловима траса, возила ће користити постојећа стајалишта јавног превоза.

izvor: bgprevoz.rs
 
Tоком предстојећих празника доћи до измена на градским, приградским и локалним линијама јавног превоза.

У периоду од 1. до 3. јануара, као и 7. јануара важиће недељни ред вожње. Од уторка 4. до 6. јануара важиће ред вожње за радни дан, наводи се у саопштењу.
У петак, 31. децембра на свим линијама јавног градског превоза важиће ред вожње за радни дан. У новогодишњој ноћи редовне ноћне линије почеће са радом у 22 часа, док ће се дневни и ноћни превоз преклапати од 22 до 23 сата.

У суботу, 1. јануара важиће ред вожње за недељу, уз режим који ће бити прилагођен манифестацији „Улица отвореног срца”. У улицама Светогорска и Македонска - на делу од Дечанске до Таковске улице - уместо тролејбуских линија 28, 40 и 41 уводи се аутобуска линија 40А (Звездара – Бањица 2). Возила са линија 65 и 77 саобраћаће делимично измењеним трасама у оба смера: Дечанска - Браће Југовић - Булевар деспота Стефана - Џорџа Вашингтона - 27.марта и даље редовним трасама.

Возила јавног градског превоза користиће постојећа стајалишта на измењеним деловима траса.

izvor: bgprevoz.rs
 
Danas (28. XII '21.) dve trole napravike haos u Kneza Miloša i Takovskoj. Kod Beograđanke, smer ka centru, zglobna trola sa 40 se poprečila preko 2 trake. Crkla na samom izlasku iz stajališta. Na stajalistu kod RTS -a, prilikom izlaska iz stajalista, solo trola. Ovo se dešavalo izmedju 13h i 14h.
 
Linije koje idu duž Sarajevske su prebačene na BNV i Karađorđevu.

BZ6SFKf.jpg
 
Trenutno (19:30-20h) haos u Kneza Miloša. U smeru ka centru, kod Generalštaba, ili crklo vozilo ili je bio neki sudar. Nisam mogao lepo da vidim. Vozilo parking servica, ono što ima kuku, je došlo i bilo zakačeno za točkove kola. Bilo prisutno i nekoliko vozila milicija. U smeru ka Banjici kolona vozila od Svetogorske pa do Birčaninove. U smeru ka centru od BIP - a do Nemanjine. Tu su milicioneri preusmeravali autobuse i kola u Nemanjinu, dok su trole čekale da se reši haos. Ovo je samo još jedan dokaz besmisla postojanja kontaktne mreže za trole u Nemanjinoj, a nemanja veze sa krakom ka Banjici.
 
Током извођења радова на поправци квара на канализационом кућном прикључку у улици Максима Горког, на делу од улице Новопазарска до улице Цара Николаја II, доћи ће до промене у раду линија јавног превоза. Радови ће се изводити у периоду од 28.02. од 09.00 часова до 07.03.2022. године.

Током извођења радова доћи ће до затварање предметне деонице за саобраћај, при чему ће доћи до промене у раду линија јавног превоза и то:

  • Возила са линија бр. 25, 25П, 26 и 26Н ће у смеру ка Кумодражу и насељу Браће Јерковић саобраћати следећим улицама: Голсвордијева, Крунска, Трнска, Милешевска, Цара Николаја II, Максима Горког и даље редовном трасом.


  • Возила са линија бр. 25, 25П, 26 и 26Н ће у смеру ка граду саобраћати следећим улицама: Максима Горког, Цара Николаја II, Макензијева, Курсулина, Трнска, Милешевска, Синђелићева и даље редовном трасом.


Привремено се успостављају стајалишта:

- ГО Врачар 1 - смер ка Кумодражу и насељу Браће Јерковић – у улици Милешевска, испред објекта са кућним бројем 14, око 30,0 метара после пешачког прелаза у зони раскрснице са улицом Синђелићева;

- Пијац Каленић 1 - смер ка граду – у улици Синђелићева, испред објекта МАXИ-ја, око 20,0 метара после пешачког прелаза у зони раскрснице са улицом Милешевска.

извор: bgprevoz.rs
 
Почев од петка 04.03.2022. године од 09.00 часова поново се успоставља аутобуски саобраћај на Савском тргу. Завршетком радова на Савском тргу и повезивањем Немањине и Карађорђеве улице са Савском улицом, успоставља се нова организација и режим линија јавног превоза и то:

- линија бр. 36 ће у смеру према Мостару саобраћати улицама Немањина, Савски трг, Савска и даље постојећом трасом, док ће у смеру према Тргу Славија саобраћати улицама Булевар Вудроа Вилсона, Николаја Кравцова, Савска, Савски трг, Немањина и даље постојећом трасом;

- линије бр. 78 и 83 ће у смеру према Новом Београду саобраћати улицама Немањина, Балканска, Михаила Богићевића, Карађорђева и даље постојећим трасама, док у супротном смеру неће мењати трасе;

- линије бр. 51, 511 и 601 ће у смеру према Белим водама, Сремчици и Сурчину саобраћати улицама Булевар Вудроа Вилсона, Земунски пут, Карађорђева, Савски трг, Савска и даље постојећим трасама, док у супротном смеру неће мењати трасе.

Aутобуске линије ЈЛПП бр. 3А, 36, 51, 511 и 601 у зони Савског трга користиће у ул. Савска привремена стајалишта у зони објекта ЈП „Пошта Србије“, док ће линије бр. 78 и 83 у ул. Балканска користити постојеће стајалиште „Немањина“.

Новом организацијом линија ЈЛПП у зони Савског трга корисницима је је омогућено да коришћењем раније успостављених трамвајских линија ЈЛПП бр. 7, 9, 11 и 12, као и наведних аутобуских линија 3А, 36, 51, 78, 83, 511 и 601, на једном од најзначајних чворишта у граду преседањем креирају вези и реализују путовање до различитих центара атракције на широј територији града.

368_Savski%20trg-04.03.2022..JPG


 
Почев од петка 04.03.2022. године од 09.00 часова поново се успоставља аутобуски саобраћај на Савском тргу. Завршетком радова на Савском тргу и повезивањем Немањине и Карађорђеве улице са Савском улицом, успоставља се нова организација и режим линија јавног превоза и то:

- линија бр. 36 ће у смеру према Мостару саобраћати улицама Немањина, Савски трг, Савска и даље постојећом трасом, док ће у смеру према Тргу Славија саобраћати улицама Булевар Вудроа Вилсона, Николаја Кравцова, Савска, Савски трг, Немањина и даље постојећом трасом;

- линије бр. 78 и 83 ће у смеру према Новом Београду саобраћати улицама Немањина, Балканска, Михаила Богићевића, Карађорђева и даље постојећим трасама, док у супротном смеру неће мењати трасе;

- линије бр. 51, 511 и 601 ће у смеру према Белим водама, Сремчици и Сурчину саобраћати улицама Булевар Вудроа Вилсона, Земунски пут, Карађорђева, Савски трг, Савска и даље постојећим трасама, док у супротном смеру неће мењати трасе.

Aутобуске линије ЈЛПП бр. 3А, 36, 51, 511 и 601 у зони Савског трга користиће у ул. Савска привремена стајалишта у зони објекта ЈП „Пошта Србије“, док ће линије бр. 78 и 83 у ул. Балканска користити постојеће стајалиште „Немањина“.

Новом организацијом линија ЈЛПП у зони Савског трга корисницима је је омогућено да коришћењем раније успостављених трамвајских линија ЈЛПП бр. 7, 9, 11 и 12, као и наведних аутобуских линија 3А, 36, 51, 78, 83, 511 и 601, на једном од најзначајних чворишта у граду преседањем креирају вези и реализују путовање до различитих центара атракције на широј територији града.

368_Savski%20trg-04.03.2022..JPG


Значи сад 51, 511 и 601 праве цео круг око БнВ у супротном смеру или сам ја то нешто погрешно разумео.
 
Vrh